Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

»Пересадка дорослого винограду Во саду ли, в моєму городі

  1. Приступаємо в пересадці
  2. Запрошую до ОБШЕНИЯ в

Доброго времени суток читачі блогу «Во саду чи, в моєму городі».

Дуже часто перед садівником виникає питання як пересадити дорослий плодоносний кущ. гостро питання Дуже часто перед садівником виникає питання як пересадити дорослий плодоносний кущ пересадки дорослого винограду постає перед початківцями виноградарями. Як правило, при первісної посадці помиляються з відстанню між кущами. Коли кущ розростається, його розмір збільшується в кілька разів і місце йому вже стає замало. Досвідчений садівник виноградар ці проблеми знає, тому відразу садить на рекомендованому відстані один від одного 2,5 3м.
Буває, що потрібно перенести дорослий кущ на інше місце через вимушених заходів при будівлях, при несприятливому місці для розвитку винограду.

Для початку потрібно підготувати яму куди збираєтеся пересаджувати свій дорослий кущ, яма повинна бути в діаметрі не менш метра і в глибину 60-70 см. Краще підсипати потім землі, якщо яма велика виявиться.

По-перше, щоб коріння вашого куща не пересихали, поки ви будете копати яму.
По-друге, потрібно підготувати посадкову яму , Змішати добрива з грунтом, додати керамзит на дно ями.

Приступаємо в пересадці

1. відкопувати обережно свій кущ, яму потрібно копати велику і глибоку. У діаметрі метр точно і глибиною 70-80 см.

2. Звільняємо кущ від грудки землі руками, обрізаємо корінці, які не можете викапать. Можна взяти палицю з загостреним кінцем і їм звільняти коріння від землі. 2

3. Зробити обрізку куща, інакше пошкоджені коріння не зможуть прогодувати листову масу всього куща. Рекомендую для хороший приживлюваності залишити тільки дві торішніх лози, не більше. Все інше зрізати, доведеться пожертвувати частиною врожаю в цьому році.

4. Якщо у вас є кілька чоловічих рук, то можна неповністю звільнити кущ від землі, хоча він буде важкий. Спробувати перенести з невеликою грудкою землі двом чоловікам. Якщо немає, звільняти доведеться повністю.

5. Якщо яма готова, підходить за розміром, опускаємо кущ і присипаємо землею. Коріння розправте, щоб вони не загиналися вгору, а дивилися навпаки вниз. Вставте трубу, або відрізок шланга в яму для поливу і підгодівлі, дуже корисна річ. При поливі коріння винограду отримуватимуть відразу воду і поживні речовини. Чи не буде створюватися волога атмосфера навколо куща, яка веде до різних хвороб .

6. Щоб кущ прижився необхідно його гарненько пролити водою 10-20 л. під кущ.

7. Якщо яма не зовсім підходить за розміром куща винограду, доопрацювати її, а кущ з відкритою кореневою системою або поставте в воду, або на час присипте землею.

Сподіваюся мої поради по пересадці дорослого винограду допоможуть вам здійснити задумане без втрат. Не забудьте підписатися на оновлення блогу в формі нижче і отримувати статті першим до себе на пошту.

Запрошую до ОБШЕНИЯ в

схожі статті:

  1. Формування куща винограду по типу віяловій многорукавности шпалери
  2. Шкідники винограду частина 2
  3. Щеплення винограду. способи щеплення
  4. Формування винограду в перший рік посадки. Вибір саджанця.
  5. Як збирати грона винограду і зберігати на зиму

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама