Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підготовка та укриття винограду на зиму в Підмосков'ї

Через кліматичні умови регіону підготовка і укриття винограду на зиму в Підмосков'ї - обов'язкова процедура. При її ігноруванні рослина загине, і навесні його заново доведеться розмножувати. Це в підсумку не дозволить отримати хороший урожай, так як стабільний плодоношення виноградника починається тільки на наступний рік після посадки. Навіть якщо виноград виживе після морозів, постраждає його зовнішній вигляд, а отримати ягоди восени навряд чи вдасться.

1

Що потрібно врахувати?

При посадці заздалегідь потрібно враховувати стійкість винограду до зимівлі. Краще вибирати ті сорти, морозостійкість яких дозволяє вирощувати їх в Підмосков'ї. Стійкими до заморозків вважаються АЗОС, Лора, Восторг, Кубань, Кодрянка і Кеша-1.

Поради:

  1. 1. При посадці, щоб спростити укривние заходи щодо осені, для саджанців слід підібрати відповідне місце. Вітряні простору для лози не рекомендуються.
  2. 2. Необхідно висаджувати саджанці в досить глибокі ями, але не слід заглиблювати виноград нижче рівня промерзання грунту.
  3. 3. Потрібно пам'ятати і про осінній підгодівлі виноградної лози калієм. Таке добриво має не тільки поживна, але і зігріваючий для рослини дію.
  4. 4. Ще до посадки потрібно підібрати покривний матеріал і зробити конструкцію для захисту винограду від холодів. Зима в Підмосков'ї зазвичай сніжна, і випав шар додатково захистить лозу від промерзання.

Як укрити гортензію на зиму, щоб зберегти її?

2

підготовка

Починати підготовчі процедури до зими слід в потрібні терміни. Як раніше, так і пізніше укриття шкодить рослині.

Якщо вкривати виноград рано, то:

  • лоза не встигне ввібрати достатню кількість мінеральних речовин;
  • рослина може вразити грибкова інфекція;
  • виноградник буде пріти у вологому теплому середовищі.

Пізніше укриття не зможе захистити лозу від промерзання, особливо молоді паростки. Виноград першого року вирощування слід вкривати при зниженні нічної температури до -2 ° С. Такі умови сприяють зупинці росту пагонів.

Які підготовчі процедури необхідно провести перед укриттям:

  1. 1. Для початку рекомендується обрізати виноградник. Решта пагони слід обробити залізним купоросом.
  2. 2. Потім лозу потрібно зняти з опор і притиснути акуратно до землі. Для фіксації пагонів застосовувати металеві скоби. Необхідно враховувати, що після пригинання виноградна лоза не повинна стикатися із землею, так як точки контакту може вразити цвіль. Щоб уникнути цього потрібно підкладати дерев'яні дошки.

Як правильно вкрити тую на зиму: рекомендації початківцям садівникам

3

Можливі варіанти укриття

Виноград можна вкрити зовнішніми і внутрішніми матеріалами. До перших відносять плівку, шифер, руберойд, агроволокно, очерет, грунт і сніговий покрив. До других - суха тирса, хвойні голки і сіно.

При використанні поліетиленової плівки або опалого вологою листя на рослинах збирається конденсат. Тому ці матеріали непридатні для захисту лози від вогкості. Також непроникна для повітря плівка викликає відмирання решт пагонів, розтріскування кори і сприяє розвитку грибкових захворювань.

Також непроникна для повітря плівка викликає відмирання решт пагонів, розтріскування кори і сприяє розвитку грибкових захворювань

варіанти:

  1. 1. Закопать пагони в грунт. Це найлегший, але не найефективніший спосіб захисту. При промерзанні грунту взимку кущ гине.
  2. 2. Укрити хвойними гілками. Цей матеріал добре пропускає повітря і вологу, захищає виноград і від гризунів.
  3. 3. Використовувати руберойд або поліетилен. Матеріал потрібно фіксувати на металеві півкільця, встановлені над кущами. У своєрідній теплиці під лозу слід укласти дощечки з дерева, покрити їх соломою або сухими хвойними гілками. Якщо зима без сильних морозів, можна знімати плівку з конструкції з двох сторін і провітрювати виноградник.
  4. 4. Укрити дерев'яним ящиком. Таку систему слід оббити руберойдом, і укласти туди складені гілки рослини. Цей метод використовується при вирощуванні винограду в невеликій кількості. Перед тим як поставити дерев'яну коробку на рослину, його слід утеплити хвойними гілками. Потрібно не забути виконати в плівці отвори, щоб потік повітря циркулював в ящику, і не утворилася зайва волога.
  5. 5. Застосувати агроволокно. На його поверхні затримується шар снігу, тому це хороший матюкав для укриття виноградної лози взимку. Притиснуті гілки лози слід накрити агроволокном, закріпити краю матеріалу, присипати землею або встановити на них цеглини. Дорослі рослини потрібно обмотати декількома шарами агроволокна, а потім закріпити його шпагатом.
  6. 6. Укрити лутрасилом. Це нетканий поліпропілен (з одного боку - гладкий, з іншого - шорсткий). Є різні види матеріалу, що відрізняються по щільності. Схема побудови захисної системи з нього така ж, як і при використанні агроволокна. Рекомендується застосовувати 2-3 шари лутрасила.
  7. 7. Використовувати шифер. Матеріал запобігає потраплянню опадів на виноградник, сприяє обміну повітря. Лозу перед укриттям слід утеплити як зазвичай - тирсою, сухими хвойними гілками або сіном.
  8. 8. Укрити пінопластом. Кущ потрібно утеплити хвойними голками, потім обкласти шматками пінопласту, і обмотати поліетиленовим матеріалом. До весни пінопласт і плівку прибрати, залишити тільки хвою в ролі мульчі.

Як правильно садити дикий виноград на паркані

4

рекомендації

При укритті гілок рослини землею не слід брати прилеглу грунт. Це загрожує оголенням кореневої системи і подальшим промерзанням лози. Рекомендується відступити від підстави хоча б 50 см. Для Підмосков'я бажано застосовувати укриття трьома шарами грунту: перший - садові грунт до 15 см в товщину, другий - органіка до 10 см, третій шар - рихла земля товщиною в 30 см.

Якщо очікуються великі снігопади, не слід споруджувати потужний укриття винограду на зиму. Сніговий покрив і так захистить кореневу систему виноградного куща від холодів і вітру.

Захисні конструкції прибирають при відступі заморозків. Для Підмосков'я цей час припадає зазвичай на кінець квітня - початок травня. Вкриває шар слід прибирати не відразу: спочатку лозу регулярно провітрюють, а при появі перших нирок - знімають укриття повністю.

Що потрібно врахувати?
Як укрити гортензію на зиму, щоб зберегти її?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама