Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розмноження винограду щепленнями

при   вирощуванні винограду   важливо розуміти, як можна розмножувати хороші сорти при вирощуванні винограду важливо розуміти, як можна розмножувати хороші сорти. Ми з Вами вже розглядали способи розмноження винограду живцями і відводками . Є ще один спосіб розмноження - щепленнями. Розмноження винограду щепленнями - один з найшвидших і зручних способів заміни малоцінних сортів на більш якісні. Дуже часто якісні культурні сорти прищеплюють до малоцінних сортам, які, тим не менш, стійкі до зовнішніх умов і різних захворювань. Також, щеплення винограду використовують, щоб відновити пошкоджені рослини.

Щеплення - це з'єднання підщепи і прищепи Щеплення - це з'єднання підщепи і прищепи. Підщепа - це рослина, на якому робиться щеплення. Прищепа - це те, що прищеплюється.

Розмноження винограду щепленнями проводиться живцями. Найкраще приживаються щеплення зелене на зелене, або чорне на чорне.

Зелені щеплення робляться до кінця червня, коли на винограді вже виростають хороші зелені пагони, і є час до осені, щоб щеплення добре зрослася Зелені щеплення робляться до кінця червня, коли на винограді вже виростають хороші зелені пагони, і є час до осені, щоб щеплення добре зрослася.

Щеплення також можна робити торішніми живцями на минулорічні пагони, що вже стали лозами. Такі щеплення зазвичай робляться навесні, коли соки вже пішли в хід.

Дуже сильно залежить успіх щеплення від родючості грунту, своєчасних поливів і правильного догляду за виноградом. І, звичайно, від правильного виконання щеплення.

У всіх випадках щеплення роблять живцями, на яких має бути від одного до п'яти очок.

Одна з умов приживлюваності прищепи після щеплення - збіг камбіальних шарів, розташованих між корою і деревиною. З цього випливає, що стебло підщепи і стебло прищепи повинні мати однаковий діаметр. Також дуже важливо, щоб зріз живця щільно прилягав до зрізу підщепи. На практиці це правило часто порушується - зрізи роблять або увігнутими, або опуклими, і тому щеплені частини рослин не приживаються.

Перед початком щеплення потрібно підготувати інструмент, секатор і ніж - вони повинні бути гостро заточеними. Інструменти найкраще тримати в чохлах, щоб вони не затуплівалісь. Перед роботою інструменти дезінфікують спиртом. і потім не кладуть на землю протягом всієї роботи.

Живці до місця щеплення приносять загорнутими в мокру мішковину. Заздалегідь на частини їх не ріжуть - найкраще це робити безпосередньо перед самою операцією.

Спочатку секатором відрізаєте втечу підщепи в тому місці, де збираєтеся робити щеплення, і чекаєте появу соку рослини - пасоки. Пасока, як правило, з'являється приблизно через півгодини після надрізу. Іноді проходить дві години. Якщо надріз буде зроблений днем, в жарку погоду, сік може і не з'явитися, тому щеплення робіть або вранці, або ввечері.

Якщо пасока так і не з'явилася, рослину поливають, і чекають пару днів, поки рідина не з'явиться.

Потім роблять саму щеплення: роблять надріз уздовж стовбура, розділяючи його на дві частини. Глибина надрізу - приблизно 2-4 см, в залежності від товщини втечі. Якщо Ви уважно подивіться на зріз, то побачите, що він не круглий, а овальний. Кращий напрям надрізу - уздовж овалу.

Держак загострюють клином таким чином, щоб він точно увійшов в надріз втечі. Чим точніше регулювати розмір вістря держака до розміру надрізу - тим швидше і якісніше буде зрощення.

Після введення прищепи в надріз, обмотує з'єднання поліетиленовою плівкою, нарізаною на смужки, або стретч - плівкою, і закріплюють шпагатом. Природно, при цьому потрібно залишити нирку відкритою. Іноді зверху ще намотують ізоляційну стрічку, або скотч. Герметизація обмотки повинна бути максимальною - через неї не повинен просочуватися сік рослини. Якщо Ви все зробите правильно, то вже через кілька хвилин на кінці прищепи повинна надійти крапля пасоки. Це означає, що струм рідини в щепу відновлений, і все йде нормально. Замажте відкритий надріз садовим варом.

Всі інші пагони, крім щепленого, потрібно по-максимуму видалити, щоб рослина всі сили направило на привиту частина Всі інші пагони, крім щепленого, потрібно по-максимуму видалити, щоб рослина всі сили направило на привиту частина. На одну нирку прищепи залишають половину листка.

Через 8-10 днів після щеплення нирка підщепи рушає в зростання. Через 2-3 тижні після щеплення пов'язку прибирають. Пагони з підщепи вчасно підв'язуйте, тому що їх тяжкість може зламати незміцнілу ще з'єднання.

Більш докладні відомості Ви можете отримати в розділах "Всі курси" і "Корисністю", в які можна перейти через верхнє меню сайту. У цих розділах статті згруповані за тематиками в блоки, які містять максимально розгорнуту (наскільки це було можливо) інформацію з різних тем.

Також Ви можете підписатися на блог, і дізнаватися про всі нові статтях.
Це не займе багато часу. Просто натисніть на посилання нижче:
Підписатися на блог: Дорога до Бізнесу за Комп'ютером

Проголосуйте та поділіться з друзями анонсом статті на Facebook:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама