Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Щеплення винограду прищеплювальним секатором навесні і восени. Фото.

  1. Щеплення винограду влітку

ом і восени.

Слідкуйте за тим, щоб щепа був зі здоровими нирками, з 2-ма або 3-ма очками. Від верхнього вічка до верхнього кінця держака має залишатися 2 см .; від нижнього вічка - до нижнього кінця 4-5 см. Для щеплення приготуйте обв'язувальний матеріал, наприклад, лейкопластир, і прищеплювальний секатор . Щеплення винограду навесні проводиться після припинення «плачу» лози в березні-квітні. Зберігайте живці винограду під час проведення щеплення в воді. Робити зріз спочатку необхідно на підщепі, так як у нього є потужна живить коренева система. Щоб уникнути окислення зрізів, робіть мінімальним відрізок час від нанесення зрізів на підщепі і привої до їх з'єднання. З прищеплювальним секатором ви зробите це максимально швидко. Після з'єднання рекомендується обв'язати місце з'єднання мокрим папером і надіти поліетиленовий пакет, щоб зменшити випаровування з прищепи.

Щеплення винограду влітку

Щеплення винограду влітку починається з вибору навесні кущів для щеплення. На кущі залишають найрозвиненіші пагони, інші видаляють. Потім з усіх зелених пагонів залишають 4-6 найбільш розвинених. Саме на них і робиться щеплення винограду. За 3-5 днів до щеплення рясно полийте підщепу.

Щеплення винограду влітку

здійснюється дозрілим торішнім черешком або зеленим черешком цього року. Живці прищеплюють на зелені пагони поточного року. Час проведення: травень-червень. Діаметри підщепних і прищепного частини повинні бути приблизно однаковими. За допомогою щеплень секатора робимо V-подібний зріз на підщепі і привої.

Поєднуємо щепу і підщепу.

Туго обертаємо лейкопластиром або бавовняною тканиною. І прив'язуємо навколо поліетиленовий пакет щоб краплі соку НЕ проступали. У сонячну погоду щеплення треба притенить. Через кілька днів на місці з'єднання утворюється каллюс. Прищепа і підщепа зростаються тільки після виділення каллюса. Якщо щеплення винограду прижилася - то через 14-18 днів щепу починає зростання своєї втечі. Після того, як росток досягне довжини 5 см., Можна зняти пакет, але залишити затінення. Зняти затінення можна після досягнення 15 см. Пов'язка знімається в 2 етапи: спочатку вона послаблюється через 3 тижні з дня щеплення, а через 1,5 місяці знімається.

Рада про щеплення винограду:

П рівівочний секатор ПРИЩЕПНА стрічка ПРИЩЕПНИЙ віск прищепні мітки пРИЩЕПНИЙ набір Контакти П   рівівочний секатор   ПРИЩЕПНА стрічка ПРИЩЕПНИЙ віск   прищепні мітки   пРИЩЕПНИЙ набір   Контакти

щеплення яблуні щеплення винограду щеплення троянд щеплення дерев Купити прищеплювальний секатор

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама