Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

щеплення винограду

Іноді виникає необхідність замінити наявний сорт винограду новим, більш сучасним Іноді виникає необхідність замінити наявний сорт винограду новим, більш сучасним. Найбільш підходящим способом заміни є щеплення винограду.

На даний момент існує ряд спеціальних методів для цього:

- в розщепів;
- в бічний розріз;
- на втечу.

Для наземних щеплень винограду рекомендується підбирати матеріал близький за силою росту, для виконання підземної щеплення це не так критично. Спочатку кілька слів про термінологію. Та частина рослини, яка знаходиться в землі і на яку прищеплюють виноград - називається підщепою, а то, що прищеплюють - привоєм. Прищепа здійснюють навесні, а заготовки для краще готувати восени. При наземному підщепі можуть з'являтися втечі не щепленого, початкового сорту, а в разі старіння або ураження замінити рукава прищепленого сорту вельми проблематично.

Один з найбільш на даний момент поширених методів щеплення винограду - в розщепів. Для проведення такої роботи потрібно заздалегідь підготувати матеріал. Для підземної щеплення розкопується земля навколо куща на 20 - 30 см, підготовлені живці заточуються на конус, причому з одного боку зріз проводиться до серцевини на довжину 3 - 4 см, а з іншого тільки зачищається до зеленого шару. Підщепу обрізують на глибині 8 - 10 см від поверхні, і роблять розщепів на глибину близько 4 см. В розщепів можна вставити від одного до чотирьох живців одного або різних сортів. Після установки живців, місце щеплення обв'язується шпагатом і обмазується садовою замазкою, обмазується рідкою глиною і засипається вологою землею так, щоб верхній вічко виявився під вершиною цього горбка. Для якнайшвидшої адаптації доцільно прикрити горбок чорним поліетиленом з прорізаним віконцем по центру, що сприятиме збереженню вологи і якнайшвидшому прогріву грунту в місці щеплення винограду. Після утворення рубця щепу з підщепою утворюють єдиний організм, і коріння починають живити нирки прищепи, але слід пам'ятати, що нижче точки щеплення завжди залишається старий сорт, і якщо в проростають пагони будуть різні листя, то доведеться розкривати місце щеплення і видаляти пагони підщепи.

Маловідомі методи щеплення винограду

Є ще метод, при якому підщепу не розщеплюється, а в ньому просверливается одне або кілька отворів, в які вставляються живці, заточені під олівець. У цьому випадку досить обмазати його садовою замазкою, що не обв'язуючи шпагатом.

Якщо терміни весняного щеплення винограду пропущені, то в кінці травня - початку червня можна провести зелену щеплення винограду. Для цього вибираються 3 - 4 кращих втечі з куща, інші обрізаються біля основи. За 2 - 3 дні до щеплення залишені пагони обрізаються перпендикулярно під другим вузлом, а нижній лист не видаляється. Прищепного живці заготовлюються в день щеплення винограду, і після нарізки 2 - 3 години витримуються в теплому розчині гетероауксину. Листочки у живців підрізають ножицями, залишаючи приблизно чверть. Держак обрізається на конус на 3 - 5 см нижче листочка, а на підщепі робиться розщеп, після чого держак вставляється в розщепів. Місце щеплення обмотується листом винограду і товстою ниткою, яка створює механічну міцність, але пропускає повітря. Нитка знімається після зрощення.

Мій блог знаходять за такими фразами


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама