Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорт винограду Ювілей Новочеркаська: опис сорту, характеристика, посадка, догляд

  1. Любов з першого смаку
  2. премудрості посадки
  3. Як виростити гіганта
  4. Коли мороз не страшний

Кінець літа - благословенний час для любителів поласувати виноградом. Зриває більшу пружну ягоду, покриту вощеної шкіркою. Відправляєш в рот. І медовий сік змушує заплющити очі від задоволення. Адже солодкий виноград плодовий Ювілей Новочеркаська увібрав в себе всю солодкість жаркого сонця, свіжість ранкових туманів, живлющу вологу річної грози і красу червоних заходів. Кінець літа - благословенний час для любителів поласувати виноградом

Виноград сорту Ювілей Новочеркаська користується популярністю у садівників

Любов з першого смаку

Виноградарі зобов'язані появою сорти Ювілей Новочеркаська селекціонерові Крайнову Н.В. Саме він придумав з'єднати два батьківських сорти:

  • талісман;
  • Кишмиш Променистий.

В результаті любителі виноградарства отримали дивовижну за своєю характеристикою виноградну лозу, яка радує і кількістю врожаю, і невибагливістю.

Головним критерієм для будь-якого садівника, звичайно, є смакові якості плодів. Виноградини сорти Ювілей Новочеркаська недарма звернули на себе увагу. Вони дуже м'ясисті, наповнені великою кількістю соку. Смак ягід до часу споживчої зрілості втрачає кислоту, стає гармонійним і приємним.

Виноград сорту Ювілей Новочеркаська має гармонійний смак

Виноградна кисть щільно наповнена конічними ягодами масою 12-18 р Виноградинки досягають довжини 3,8 см. Грона до моменту дозрівання досягають маси 0,8-1,6 кг. Але виноградарям вдається виростити і набагато більш вагомі екземпляри. У колах фахівців зустрічається опис унікальних кистей вагою до 3 кг.

Ювілей Новочеркаська належить до сортів раннього терміну дозрівання. Вегетативний період у нього становить 115-120 днів. Ягоди досягають повної зрілості вже до середини серпня. До моменту збору врожаю кисті набувають рожевого або жовтувато-рожевий відтінок.

премудрості посадки

Якщо ви твердо вирішили виростити у себе на присадибній ділянці виноград Ювілей Новочеркаська, то почати доведеться, звичайно, з посадки. При покупці живців зверніть увагу на кореневу систему. Відповідно до опису, у здорового держака корешочкі повинні бути білими, здоровими і ні в якому разі не засушеними.

Виноград Ювілей Новочеркаська дуже любить сонячне світло. Щоб зібрати солодкий урожай, краще посадити виноградний кущ з південного боку ділянки. Зверніть увагу на те, що сорт не переносить протяги і холодний вітер. Тому постарайтеся захистити лозу від негативних факторів, розташувавши поблизу домашньої споруди.

При покупці саджанців винограду вибирайте здорові рослини

Для посадки слід викопати неглибоку яму, куди обов'язково додати органічні добрива. Органіка, перемішана з грунтом, активізує зростання саджанця і забезпечить його поживними речовинами.

Держак опускають в яму після закладки добрив. Засипати його грунтом при посадці варто дуже обережно. Слідкуйте за тим, щоб не травмувати коріння. Зверніть особливу увагу на кореневу шийку. Вона обов'язково повинна залишитися над поверхнею грунту.

Посадка винограду завершується рясним поливом. Для цього буде потрібно 20-25 літрів води. Через кілька днів грунт навколо саджанця краще замульчувати, т. Е. Покрити шаром:

  • тирси;
  • перегною;
  • соломи.

Мульча допоможе затримати вологу в ґрунті і захистити від морозів. Крім того, вона забезпечить ще слабкий саджанець калієм і фосфором.

Як виростити гіганта

Якщо ви хочете отримати до осені багатий урожай, то доведеться міцно-міцно засвоїти всі особливості догляду за виноградною лозою.

Наприклад, ось про що свідчить опис поливу сорти. Поливати бурштинову ягоду слід не менше двох разів за період вегетації. Зазвичай полив виробляють до початку цвітіння і після. Рясна волога забезпечить винограду ресурс для формування майбутнього врожаю. У посушливу погоду рекомендується провести додатковий полив, щоб не відбулося подрібнення ягід.

Для отримання рясного врожаю виноградній лозі потрібен додатковий догляд. Садівникові необхідно її регулярно обрізати. Найкраще проводити обрізку сорти ранньою весною або восени. За описом фахівців на одному кущі не варто залишати більше 24 пагонів. Щорічно видаляючи зайві пагони, постарайтеся надати кущу віялову форму, яка значно спростить подальший догляд за виноградом.

Щорічно видаляючи зайві пагони, постарайтеся надати кущу віялову форму, яка значно спростить подальший догляд за виноградом

Для отримання рясного врожаю необхідно своєчасно обрізати виноград

В описі сорту Ювілей Новочеркаська зазначено, що він володіє помітною стійкістю до хвороб, але скидати з рахунків можливість зараження не варто. Справитися з мілдью або борошняної росою допоможуть гербіциди. Для отримання великого врожаю необхідно тричі за сезон провести профілактичне обприскування:

  • два рази - до цвітіння;
  • один раз - після досягнення виноградинками розміру горошини.

Ще одна небезпека, яка загрожує солодкої ягоді - це оси. Медовий запах активно привертає до себе смугастих негідників. Тому, якщо не хочете, щоб непрохані гості з'їли весь ваш урожай, необхідно подбати про його захист.

Опис запобіжних заходів:

  • ліквідація осиних гнізд;
  • установка пасток і приманок;
  • виготовлення захисних мішечків для виноградних кистей;
  • обробка димом;
  • використання червоних отруєних солодощів.

Коли мороз не страшний

Сорт Ювілей Новочеркаська вимагає особливого догляду в зимовий період. При температурі повітря нижче -23ºC серцевина пагонів може постраждати від морозу. Укрити виноградну лозу, а заодно підвищити її морозостійкість можна за допомогою підручних засобів. Наприклад, мішковини або сіна.

Але якщо передбачається люта зима, варто опустити виноград на землю і повністю засипати грунтом. Фахівці радять накривати лозу перед самим настанням холодів, коли вона повністю скинула листя.

Щоб виноград перезимував, необхідно завчасно його вкрити підручними засобами

Молоді саджанці, так само як і щеплені живці, обов'язково слід убезпечити від зимових холодів. Для зимового догляду над ними встановлюють посудину без дна. У неї акуратно засипають пухкий грунт, забезпечуючи саджанців безпеку на всю зиму.

Виноград Ювілей Новочеркаська відноситься до столових сортів. Його масивні грона прикрасять будь-який обідній стіл. А вже насичений виноградний смак не залишить байдужим ні старого, ні малого. Адже недарма цей сорт користується великою популярністю у виноградарів і в умілих руках дає щедрий урожай.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама