Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорт винограду Віктор: переваги та особливості вирощування

  1. Переваги даного сорту
  2. Особливості вирощування сорту Віктор
  3. Кілька секретів хорошого врожаю

Виноград вирощується вже тисячі років, і існує величезна безліч сортів, виведених як професійними ботаніками, так і садівниками-аматорами. До числа останніх відноситься сорт винограду "Віктор" - це столовий гібрид, який був отриманий при схрещуванні сорту Талісман і Променистий Кишмиш. Селекційну роботу проводив В. Н. Крайнов, і по його імені назвали отриманий сорт. Завдяки великим плодам і високої врожайності сорт отримав широке поширення.

зміст:

Переваги даного сорту

Переваги даного сорту

Виноград вирощується вже тисячі років, і існує величезна безліч сортів, виведених як професійними ботаніками, так і садівниками-аматорами. До числа останніх відноситься сорт винограду Віктор - це столовий гібрид, який був отриманий при схрещуванні сорту Талісман і Променистий Кишмиш. Селекційну роботу проводив В. Н. Крайнов, і по його імені назвали отриманий сорт.

Завдяки великим плодам і високої врожайності сорт отримав широке поширення.

Сорт Віктор відноситься до скоростиглим, для повного дозрівання плодів йому потрібно всього 100-105 днів. Він більше підходить для теплих регіонів, але при цьому садівники відрізняють його непогані морозостійкі якості . У ряді регіонів його не доводиться навіть закривати на зиму, так як він спокійно переносить зниження температури.

Даний гібридний сорт відрізняється наступними особливостями:

  • Гібрид відрізняється від інших сортів високою швидкістю росту пагонів, лоза швидко розростається і добре визріває. При цьому важливо вчасно проводити правильну обрізку для максимального плодоношення.
  • Даний сорт має дуже великі ягоди, довжина яких може досягати 6 см, а вага - 14 г. Вони відрізняються приємним гармонійним смаком і м'ясистої м'якоттю. Грона дуже красиво виглядають, гарний товарний вигляд забезпечив їм високу затребуваність.
  • Виноград Віктор є стійким до грибкових захворювань і різних шкідників, оси не ушкоджують ягоди.

Ці та ще деякі якості зробили сорт одним з найбільш популярних в різних регіонах. Селекціонери-любителі продовжують свою роботу, і зараз виведені ще більш морозостійкі різновиди, які вирощуються в Білгородській і Воронезькій області.

Особливості вирощування сорту Віктор

Особливості вирощування сорту Віктор

самий важливий період для виноградної лози - весна, коли рослина пробуджується від сну, і починається активне сокодвижение. Від зимового укриття лози звільняють в кінці квітня після танення снігу, при цьому пучки розташовують на шпалері. Пучки пагонів розв'язуються після закінчення заморознем, плодові гілки розміщують в нижній частині шпалери.

Віктор - стійкий до хвороб сорт, однак якщо в минулому році лози вражало якесь захворювання, навесні проводиться обробка спеціальними препаратами.

Хитрощі в вирощуванням:

  • Молоді саджанці висаджуються в ґрунт в середині квітня, і оскільки лоза дає швидкий і сильне зростання, важливо правильно сформувати кущ.
  • Зайві пагони зрізаються кілька разів, це дозволить отримати кращий урожай з решти лози.
  • Літній догляд полягає в регулярному прищипування лози, так як вона не повинна підніматися вище 1,7 метра.
  • В середині літа, коли грона починають дозрівати, потрібно зрізати ті листи, які заважають сонячним променям потрапляти на ягоди.
  • Підживлення проводиться кілька разів в першій половині літа: для цього використовується коров'як в кількості 2 кілограмів на відро води, 50 грамів деревної золи і 30 грамів суперфосфату.
  • Восени після збору врожаю підживлення проводиться повторно, так як рослина витратило багато сил на те, щоб дати плоди.
  • Перед початком холодного сезону кущі обрізають і пригинають до землі, після чого їх закривають лапником або іншими матеріалами.

Кілька секретів хорошого врожаю

Кілька секретів хорошого врожаю

Вирощування винограду - ціле мистецтво, яке удосконалювалося століттями.

Для отримання багатшого врожаю з лози сорту Віктор можна використовувати кілька хитрощів, давно відпрацьованих досвідченими садівниками:

  • У хорошого саджанця для посадки повинно бути не менше 76 листочків. При цьому не варто поспішати з покупкою посадкового матеріалу: кращі саджанці пропонуються не раніше травня.
  • У перший рік молоді і сильні пагони можуть відразу ж почати цвісти. Все грона, крім однієї, видаляють, інакше рослина виявиться ослабленим, і сповільниться час справжнього плодоношення.
  • Після поливу грунт під кущами винограду потрібно обов'язково розпушити, це дозволить довше зберегти в грунті вологу і забезпечити коріння повітрям.
  • навесні необхідно обов'язково проводити катаровку - обрізку росяних коренів, які швидко вимерзають і при цьому вони заважають утворення постійної кореневої системи. Для молодих кущів катаровку проводять повторно протягом літа.

При катаровку з куща обережно знімається віджила кора. Це забезпечує швидкий роси і забезпечує приплив кисню до клітин рослини.

Сорт винограду Віктор відноситься до числа невибагливих, так як він практично не схильний до захворювань і легко переносить низькі температури. Однак якщо дотримуватися рекомендацій професіоналів, рослина неодмінно віддячить за виявлену увагу і турботу відмінним урожаєм.

Сорт Віктор характеризується високою врожайністю , Тому з одного лози можна буде отримати велику кількість прекрасних ягід.

Більше інформації можна дізнатися з відео.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама