Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорти винограду для Сибіру. Опис, фото

  1. столові сорти
  2. безнасінні сорти
  3. універсальні сорти

Залежно від термінів дозрівання ягід винограду виділяють сорти дуже ранні, ранні, середні, пізні. У регіонах, схожих за кліматичними умовами з сибірськими, можна вирощувати тільки дуже ранні і ранні сорти винограду з хорошим визріванням пагонів. Але і ранні сорти, отримані з південних регіонів, не всі можуть визрівати в Сибіру.

Але і ранні сорти, отримані з південних регіонів, не всі можуть визрівати в Сибіру

Урожайність виноградника сильно залежить від сортів, вирощуваних в ньому. Не варто, спокусившись на рекламу, здобувати нові маловивчені сорти і гібридні форми винограду. Не потрібно думати, що розрекламовані новинки виявляться такими, як вони наведені в описі. На практиці часто зустрічаються випадки, коли сорт, що характеризується стійкістю до тих чи інших несприятливих факторів середовища, виявляється нестійкий до них. Це не означає, що автори, що описують сорти, перебільшують їх можливості. Вони дають свою характеристику, виходячи з тих грунтово-кліматичних умов, де сорт відбирається.

Якість сучасних сортів висока, і всі вони в тій чи іншій мірі можуть вважатися хорошими. Викладати гроші за міфічне диво немає сенсу, так само, як і витрачати їх на чарівні суперсорта з дуже великими гронами і ягодами красивою забарвлення. Ідеальних сортів немає, є лише сорти, які підходять для конкретної зони.

Не слід купувати посадковий матеріал і у випадкових продавців. Дуже часто ці люди самі вирощуванням винограду не займаються, вони просто реалізують товар. Інші виноградарі-аматори, які продають у нас саджанці винограду і дають відмінну характеристику новинок, не розповідають, за яких умов їм вдалося домогтися успіху його обробітку в Сибіру. Купуючи посадковий матеріал у таких продавців, ви ризикуєте втратити роки і прирікаєте себе на зайві матеріальні витрати. У переважній більшості випадків після декількох років очікування виявляється, що сорт не відповідає ні вимогам садівника, ні запевненням продавця, і кущ доведеться викорчовувати.

Початківцям виноградарям закладати виноградник потрібно починати з самих невибагливих сортів, які вже пройшли випробування в сибірських умовах, а вже після набуття досвіду можна посадити і сорти, що вимагають великих навичок у вирощуванні цієї культури. Постійно займатися посадкою винограду нових сортів і їх вивченням можуть лише тільки дуже захоплені садівники, для кого вирощування винограду є улюбленим заняттям.

Отже, які ж сорту винограду варто розглядати для вирощування в Сибіру?

столові сорти

Столові сорти винограду повинні мати хороші товарні якості: великі, ошатні, вирівняні грона, великі ягоди, високу транспортабельність, здатність до тривалого зберігання, хороші смакові якості. Їх ягоди використовують для споживання в свіжому вигляді. Вони користуються найбільшим попитом завдяки привабливому виду грон.

Агат Донський

Агат Донський

Високозімостойкій сорт. Кущі сильнорослі. Пагони визрівають на 56-67 відсотків. Грона великі (248-700 г), конічні. Ягоди великі (3,9-6,6 г), округлі, темно-сині. М'якоть м'ясиста. Смак простий. Дозрівання ягід у другій-третій декадах вересня. Урожайність 3,5-18,5 кг з куща. Стійкий до мілдью.

Алешенькін

Зимостійкий сорт. Кущі сильнорослі. Пагони визрівають на 56-65%. Грона великі (266-1500 г), конічні і ширококонічні, часто гіллясті. Ягоди масою 2,6-5,1 г, округло-овальні або овальні, матово-золотисті. М'якоть м'ясисто-соковита.
Смак гармонійний. Дозрівають ягоди в третій декаді серпня. Урожайність 3,1-14,2 кг з куща. Схильний до перевантаження урожаєм. Нестійкий до грибних хвороб.

Алтайський білий

Алтайський білий

Зимостійкий сортообразец. Кущі сильнорослі. Шрозді масою 197-327 г. Ягоди середні (2,5-3,5 г), округлі, білі. Смак простий. Урожайність 2,6-5,8 кг з куща. Склонент до перевантаження урожаєм.

Аметист Самарський

Зимостійкість вища за середню. Грона масою 149-303 г, конічні, щільні. Ягоди досягають маси 3,1-5,1 г, подовжено-овальної форми, від темно-рожевого до темно-фіолетового забарвлення, смак простий, дозрівають в першій-другій декадах вересня. Врожайність середня. Відносно стійкий до сірої гнилі і мілдью.

Восторг

Восторг

Зимостійкий сорт. Грона великі і дуже великі (500-700 г), конічної форми, пухкі, рідше середньої щільності. Ягоди великі (4,6-9,4 г), білі, овально-округлої форми. Шкірочка, середньої товщини. Смак відмінний, гармонійний. Дозрівання ягід в третій декаді серпня - першій декаді вересня. Урожайність висока. Підвищена стійкість до мілдью, сірої гнилі.

космонавт

Зимостійкий сорт. Кущі середньорослі. Пагони визрівають на 49-73%. Грона середні і великі (143-446 г), конічні.
Ягоди середні і великі (2,6-5,0 г), округлі, темно-фіолетові. М'якоть м'ясисто-соковита. Смак приємний. Дозрівання ягід в третій декаді серпня - першій декаді вересня. Урожайність 3,0-7,4 кг з куща. Відносно стійкий до мілдью.

Краса Півночі

Краса Півночі

Високозімостойкій сорт. Кущі сильнорослі. Пагони визрівають на 76-93%. Грона великі (209-500 г), конічні. Ягоди великі (3,8-5,6 г), округлі, білі з рожевим відтінком на сонячному боці, дозрівають в середині вересня. М'якоть м'ясисто-соковита. Смак простий, приємний з трав'янистим присмаком. Урожайність 3,4-20,3 кг з куща. Схильний до перевантаження урожаєм. Нестійкий до грибних хвороб.

Ліепаяс Дзінтарс

Зимостійкий сортообразец. Кущі середньорослі. Ягоди середні (2,4-3,4 г), сплюснуті, білі, бурштинові на сонячній стороні, дозрівають на початку вересня. Грона масою 150-450 г, щільні. Смак гармонійний з сильним приємним мускатним ароматом. М'якоть хрустка.

Муромець

Муромець

Зимостійкий сорт. Кущі середньорослі. Пагони визрівають на 59-63 відсотка. Грона великі (228-1000 г), конічні. Ягоди великі (3,5-5,8 г), слабоовальние, темно-фіолетові. М'якоть щільна хрустка. Смак приємний. Дозрівання ягід в третій декаді серпня - першій декаді вересня. Урожайність 2,2-7,8 ​​кг з куща. Стійкий до мілдью.

московитянина

Зимостійкий сорт. Кущі середньорослі. Грона масою від 157 до 440 г, конічні. Ягоди великі (3,5-6,8 г), овальні, темно-сині, дозрівають в кінці серпня - початку вересня. М'якоть м'ясиста хрустка. Смак гармонійний. Урожайність 3,5-8,5 кг з куща.

Мускат Московський

Зимостійкий сорт. Кущі середньорослі. Грона масою 147-400 г, Цилиндроконические, середньої щільності. Ягоди масою 3,1-5,2 г), овальні, світло-зелені з мускатним ароматом, дозрівають в першій-другій декадах вересня. М'якоть м'ясисто-хрустка. Смак гармонійний. Середня врожайність 4,2 кг з куща.

подарунок Шатілова

Зимостійкий сорт. Кущі середньорослі. Грона масою від 162 до 303 г, конічні. Ягоди великі (3,1-5 г), округлі, темно-фіолетові, дозрівають на початку вересня. М'якоть м'ясисто-соковита. Смак простий. Урожайність 3,3-6,9 кг з куща.

ранній Магарача

ранній Магарача

Зимостійкий сорт. Кущі сильнорослі. Грона великі, рідше середні (290-800 г), ширококонічні, середньої щільності і пухкі. Ягоди масою 3,9-6,9 г, злегка овальні і округлі, чорні, з сильним восковим нальотом, достигають у другій декаді вересня. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка середньої товщини. Смак простий. Урожайність висока.

Вітчизна

Среднезімостойкій сорт. Кущі сильнорослі. Пагони визрівають на 48-64%. Грона масою 188-380 г, конічні. Ягоди досягають 2,9-4,6 г, округлі, чорні із слабким мускатним ароматом, дозрівають на початку вересня. М'якоть хрустяще-соковита. Смак приємний. Врожайність 2-12 кг з куща.

Роза рання

Роза рання

Среднезімостойкій сортообразец, сильно-рослий. Грона масою 133-345 г, конічні, середньої щільності. Ягоди масою 3,7-8 г, округлі, рожеві, дозрівають в середині вересня. М'якоть хрустка, соковита. Урожайність висока.

рубінове диво

Зимостійкий сортообразец, сильнорослий. Грона досягають 184-285 м Ягоди масою 2,5-6 г, округлі, червоно-вишневі. М'якоть хрустка, соковита. Смак простий. Урожайність висока. Схильний до перевантаження урожаєм. До грибних хвороб не стійкий.

РУСВІТ

Високозімостойкій середньорослий сорт. Пагони визрівають на 58-77%. Грона великі (242-600 г), циліндричні. Ягоди великі (4,2-8,4 г), округлі, зеленувато-рожеві, встигають в кінці серпня-початку вересня. Смак гармонійний з мускатним ароматом. Урожайність 3,2-10, 4 кг з куща.

Сверхранний білий

Зимостійкий сильнорослий сортообразец. Грона великі (217-374 г), гіллясті, пухкі. Ягоди середні (2,5-5 г), округлі, біло-золотисті, дозрівають до середини-кінця серпня. Смак солодкий. Урожайність 2,1-4,4 кг з куща.

Тамбовський білий

Тамбовський білий

Високозімостойкій сорт. Кущі середньорослі і сильнорослі. Пагони визрівають на 66-85%. Грона масою 111- 442 г, конічні, гіллясті. Ягоди середні (2,6-4,4 г), округлі, білі, бурштинові на сонячній стороні, в їжу придатні на початку вересня. М'якоть м'ясисто-соковита. Смак солодкий з тонким мускатним ароматом. Урожайність 2,5-10,8 кг з куща. Схильний до перевантаження урожаєм. Стійкий мільдью.

безнасінні сорти

Безнасінні сорти винограду повинні бути з повною відсутністю насіння в ягоді або тільки з їх зачатками. Вони діляться на дві групи: кишмиш і коринки.

Кишмиш - найпоширеніша група. В їх ягодах є зачатки насіння, що представляють собою м'яку трав'янисту оболонку різної величини і форми. Кишмиш поділяють за класами бессемянності: 1-11 клас-зачатки насіння при їжі майже не відчуваються, 111-1Y клас - зачатки насіння більші, а іноді і тверді насіння.

У Корінок освіту ягоди відбувається без запилення, зачатки насіння відсутні. Ягоди дрібніше, ніж у кішмішних сортів.

Для підвищення якості ягід суцвіття безнасінних сортів можна обробити препаратом «Бутон», який вважається аналогом гібереліну.

Коринка російська

Зимостійкий сорт. Кущі сильнорослі. Пагони визрівають на 62-75 відсотків. Грона дрібні і середні (60-197 г), Цилиндроконические або гіллясті, пухкі. Ягоди дрібні (0,5-1,1 г), округлі, зеленувато-жовті з блідо-рожевим загаром, без насіння. М'якоть м'ясисто-соковита. Смак гармонійний. Дозрівання ягід в третій декаді серпня. Урожайність 2,7-4,5 кг з куща.

кишмиш унікальний

кишмиш унікальний

Зимостійкий сорт. Кущі слаборослиє. Пагони визрівають на 59-69 відсотків. Грона середні і великі (149-411 г), конічні, крилаті, пухкі і середньої щільності. Ягоди дрібні (1,2-1,8 г), округлі, темно-сині, без насіння. М'якоть соковита. Смак простий, кисло-солодкий. Дозрівання ягід в другій - третій декадах вересня. Урожайність 3,6-5,5 кг з куща. Стійкий до грибних хвороб.

пам'ять Домбковской

Високозімостойкій сильнорослий сорт. Пагони визрівають на 71-88%. Грона масою 167-710 г, циліндро-конічні. Ягоди дрібні (1,3-2,5 г), округлі, без насіння, дозрівають на початку-середині вересня. М'якоть соковита. Смак гармонійний. Урожайність 3,9-25 кг з куща.

універсальні сорти

Такі сорти використовують і як столові, і як технічні, так як будь-який виноград можна вживати в їжу і робити з нього вино. Універсальні сорти винограду повинні відповідати вимогам, що пред'являються до столових сортів, і давати хороше вино.

Адель

Адель

Високозімостойкій сильнорослий сорт. Пагони визрівають на 79-84%. Грона масою 82-214 г, циліндричні, крилаті. Ягоди дрібні (1-1,4 г), округлі, чорні з пруіновим нальотом, дозрівають на початку-середині вересня. М'якоть соковита. Смак солодкий, приємний. Урожайність 4,8-7,5 кг з куща.

Катир

Високозімостойкій сильнорослий сорт. Пагони визрівають на 80-85%. Грона середні (142-281 г), конічні. Ягоди середні (2,4-3,9 г), овальні, чорні з сильним восковим нальотом, дозрівають в середині вересня. М'якоть соковита. Смак кисло-солодкий з трав'янистим присмаком. Урожайність 5,6 - 13,5 кг з куща.

сувенір Васьковского

сувенір Васьковского

Високозімостойкій сильнорослий сорт. Пагони визрівають на 52-83%. Грона масою 111 - 370 г, конічні, рідше крилаті. Ягоди масою 2,5-4,8 г, округлі, рожеві з поздовжніми смугами, з пасльонових ароматом, дозрівають в другій - третій декаді вересня. М'якоть хрустяще-соковита, волокниста. Смак простий. Врожайність 5-8,4 кг з куща.

Гуна

Високозімостойкій сильнорослий сорт. Пагони визрівають на 67,9-74,6%. Грона дрібні (67,4-150 г). Ягоди середні (2,4-3,8 г), округлі або слабоовальние, темно-рожеві, дозрівають на початку - середині вересня. М'якоть кілька слизова зі слабким ізабельних ароматом. Смак приємний. Урожайність 2,4-4,7 кг з куща. Стійкий до грибних хвороб.

Сорти винограду (відео)

посадка винограду

Для того, щоб отримати урожай ягід уже через 3 роки, потрібно підібрати відповідний для вашого регіону сорт посадити рослини відповідно до рекомендацій і доглядати за ними з урахуванням особливостей даного сорту ... Для того, щоб отримати урожай ягід уже через 3 роки, потрібно підібрати відповідний для вашого регіону сорт посадити рослини відповідно до рекомендацій і доглядати за ними з урахуванням особливостей даного сорту Кращі сорти винограду
Лора. Дуже ранній. Ягода овальна, дуже велика, смакові якості відмінні, м'якоть щільна, навіть хрустка, грона до 3 кг. Сорт високоврожайний, один з лідерів ринку, з функціонально жіночим типом квітки, але дуже добре запилюється ... Хвороби і шкідники винограду: як розпізнати і якими методами боротися?
При вирощуванні винограду для отримання врожаю важливою стає захист рослин від шкідників і хвороб. Ми пропонуємо найбільш ефективні способи ...

Отже, які ж сорту винограду варто розглядати для вирощування в Сибіру?
Хвороби і шкідники винограду: як розпізнати і якими методами боротися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама