Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Столові сорти винограду: кращі класичні і нові, темні види

  1. Білі сорти винограду
  2. Рожеві сорти винограду
  3. Червоні сорти винограду
  4. Темні сорти винограду

На сьогоднішній день є величезне різноманіття видів винограду. Завдяки тому, що селекціонування розвивається дуже швидко, це надало можливість куди більш стрімкими темпами отримувати нові кращі сорти, ніж до цього часу.

Однак, незважаючи на подібне різноманіття все важче підібрати столовий виноград такого сорту, який би відповідав всім без винятку запитам садівника Однак, незважаючи на подібне різноманіття все важче підібрати столовий виноград такого сорту, який би відповідав всім без винятку запитам садівника. Велика частина садівників вибирають столові сорти винограду, так як вони мають найкращий зовнішнім виглядом в порівнянні з іншими поширеними типами.

З цієї причини на ринку в даний час представлена ​​велика кількість столових сортів з різними характерними особливостями плодів.

Головними перевагами столових сортів вважаються їх смакові властивості і прекрасний зовнішній вигляд. Столові сорти винограду потрібні для використання плодів в якості їжі і для проведення консервації.

Ключові мінуси столових видів:

  • складність вирощування;
  • невелика морозостійкість;
  • висока чутливість до різного роду захворювань;
  • необхідно надмірно підживлювати рослину;
  • потрібно проводити невід'ємну обрізку.

Столові сорти винограду налічують велику кількість видів, які ми розкриємо в даній статті. Виноград, як правило, відрізняється за відтінками ягід від білого до темно-фіолетового, як і розмір плодів і величина кистей, що є характерною ознакою того чи іншого сорту.

до змісту ↑

Білі сорти винограду

До такого типу рослини відносять ті сорти, ягоди яких мають світлим відтінком. Подібна різновид рослини відрізняється особливою м'якістю м'якоті і великою різноманітністю смакових відтінків.

  1. Аркадія. Це дуже ранній тип, який володіє дуже великими гронами, маса яких здатна доходити до двох кілограм. Плоди великі і мають овальну форму. Даний вид відрізняється запахом мускату, а так само середньої стійкістю до холодів і до різних захворювань.
  2. Алешенькін. Це дуже ранній різновид, кисті у якій конусоподібні. При відмінному врожаї, маса грона здатна доходити до 2 кілограм. Ягоди, як правило, значного обсягу, але мають недостатньо овальної конфігурацією.

    Смак ягід досить привабливий, м'якоть хоч трошки і хрумтить, однак при вживанні просто тане. Даний вид відрізняється стійкістю до заморозків, з цієї причини його можна вирощувати в тому числі і в прохолодних районах. Але разом з тим він має невелику стійкістю до хвороб грибкового типу і часто страждає від паразитів.

  3. Дамські пальчики Дамські пальчики. Це середньостиглий тип. Грона досить великі, витягнуті. Їх маса здатна доходити до 500 гр. Смак ягід досить гармонійний, іншими словами він в міру солодкуватий і в міру кислий. Ягоди вкриті слабким нальотом з воску і мають округлої форми.

    Даний вид характеризується крім того брак в ягодах кісточок, що з хорошого боку характеризує даний тип. Мінусом вважається вельми невелика морозостійкість, невисока стійкість до посухи. Однак він дуже стійкий до грибкових захворювань в порівнянні з іншими столовими видами.

  4. Кишмиш білий. Це середньостиглий вид, грона якого за формою дуже схожі на циліндр. Вони не сильно великі і досягають ваги до 0,3 кілограма. Даний сорт відрізняється тим, що у його округлих плодів з тонкою шкіркою немає насіння. Мінусом вважається невисока стійкість до захворювань і до різних паразитів.
до змісту ↑

Рожеві сорти винограду

Подібні сорти столового винограду мають найкращий зовнішнім виглядом. Вони відрізняються привабливою, унікальною формою плодів і незвичайними рожевими квітами.

  1. Рожева імла. Це рано дозріває тип винограду з приємним присмаком. Грона великі і по масі можуть досягати півтора кілограма. Ягоди великі і мають блідо-рожевою забарвленням. Сорт відрізняється хорошою стійкістю до тривалим холодів і середню опірність до захворювань.
  2. Преображення. Це рано дозріває тип столового винограду, який відрізняється досить великими плодами округлої форми. Грона великі і маса їх може досягати півтора кілограма. М'якоть плодів м'яка і соковита зі своєрідним солодкуватим присмаком. Рослина стійка до більшої кількості шкідників і володіє морозостійкістю. Тим часом, він має низьку стійкість до хвороб.
  3. Анжеліка. Це рано дозріває тип винограду, який відрізняється досить великими гронами, вага яких здатний доходити до 2 кілограм. Ягоди мають витягнуту форму і досить великі. Шкірка у них тонка. М'якоть соковита і дуже приємна на смак. Цей вид стійкий до більшості хвороб і володіє морозостійкістю. З цієї причини його часто вирощують на півночі країни. Головне, щоб в зимовий час не було сильних коливань температур.
до змісту ↑

Червоні сорти винограду

Червоний виноград більше всіх інших різновидів може принести користь організму. Його плоди наповнені великою кількістю вітамінів, які вважаються корисними для здоров'я людини. У народі вважають, що такого роду виноград найбільше може допомогти при ниркових захворюваннях, проблемах з суглобами.

  1. Кардинал. Це рано дозріває вид, який відрізняється тільки-но помітним мускатним запахом. Грона великі і можуть досягати маси до одного кілограма. Даний вид має невелику морозостійкістю, з цієї причини його, як правило, ростять на півдні. Крім того, він не стійкий до захворювань і паразитам, з цієї причини вимагатиме дуже копіткої догляду та охорони.
  2. Віктор. Це рано дозріває тип, який відомий стійкістю до тривалим холодів і великою стійкістю до хвороб. Грона великі і мають конусоподібної формою, їх вага може досягти 1 кілограма. М'якоть дуже смачна і щільна. Плоди довгий час можуть зберігатися, якщо створити необхідні для цього умови, і їх можна перевозити на великі відстані.
  3. Красуня. Це скоростигла різновид рослини, плоди якого мають приємний смак і тонкою шкірою. Грона за формою схожі на конус і мають вагою аж до одного кілограма. Даний вид має стійкість до холодів і хвороб.
до змісту ↑

Темні сорти винограду

Темна ягода є багатою на корисні елементи, кажуть, що сама лікувальна ягода в світі. Саме це і є найважливішою якістю темного винограду.

  1. Кодрянка. Це рано дозріває тип, який відрізняється ягодами значного обсягу. Грона досить великі і при відмінному урожайному році мають всі шанси мати масу аж до півтора кілограм. Присмак хоча і простий, проте м'якоть має значну щільність. Даний тип відрізняється від інших темних сортів тим, що ягоди не містять багато насіння, які вільно можна прибрати. Він стійкий до тривалих холодів і хвороб.
  2. Осінній темний виноград. Це пізній тип, який відрізняється великою стійкістю до холодів. Кущі дуже стрімко ростуть. Вага грона здатний доходити до одного кілограма. Сорт крім того відомий великою врожайністю. Його ягоди просто перевозити на значні відстані. Мінусом даного винограду вважається невелика стійкість до захворювань, що вражають плоди при істотних температурних перепадах.
  3. Восторг чорний. Цей різновид дозріває в перших числах серпня. Грона великі, вони по вазі доходять до двох кілограм. Ягоди великі і мають темної забарвленням. У них м'яка м'якоть. Відрізняється морозостійкістю. Характерною рисою даного виду є те, що він володіє захистом від мілдью, оїдіуму.
  4. Магарач. Це рано дозріває тип, у якого великі довгасті плоди. М'якоть м'ясиста і насичена, практично не відрізняється особливим смаком. Хоча морозостійкість даного сорту низька, він досить відомий серед садівників, так як стійкий до захворювань.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама