Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укривной виноград - посадка, вирощування і догляд

  1. Правильний догляд за живцями винограду
  2. Правильна посадка винограду
  3. Правильна Формування кущів винограду в перший рік їх життя
  4. Правильне нормування врожаю
  5. Правильний полив і підгодівля винограду
  6. Правильна захист винограду від хвороб
  7. Правильна підготовка винограду до зими
  8. Вирощування, обрізка і догляд за укривним виноградом - малюнки
  9. Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"
  10. Підпишіться на оновлення в наших групах.

Як відомо, скільки не кажи «халва», в роті солодше не стане. Так само і з виноградом: як би сильно ви не мріяли про його стиглих гронах, які б прегарні поради на цю тему не обговорювали, поки самі не почнете освоювати садові премудрості, не впізнаєте, який він на смак, ваш урожай.

Я хотіла б поговорити про укривной формі винограду. Довгий час намагалася освоїти цю науку по всяких довідників і посібників для фахівців, але всюди натикалася на незрозумілі терміни зі складними малюнками. Тому довелося відкривати Америку шляхом власних проб і помилок. Думаю, всім читачам буде корисно і цікаво дізнатися про це.

Незважаючи на те що виноград відомий всім садівникам, він як і раніше залишається ... освоєний культурою. Так-так, це я знаю і з власного досвіду, і за скаргами моїх сусідів і знайомих. І це при тому,

що виноград відрізняєте терплячим характером: н занадто нарікає на спеку влітку і мороз взимку (по крайней мере, його досить вкрити), чого не скажеш вишні, суниці і малини, яким в садах доводиться нелегко через нинішніх мінливих погодних умов. Я переконалася, що успіх у вирощуванні винограду залежить про 7 умов.

Правильний догляд за живцями винограду

Коріння у них ні в якому разі не повинні бути поверхневими (рис. 1). Щоб вони сформувалися в нижній частині, я в кінці січня-початку лютого ставлю їх в банку з водою (наливаю туди не більше одного-двох склянок). І починаю уважно стежити.

Як тільки коріння, які з'являються над самою поверхнею води, досягнутий в довжину приблизно 5 мм (на стовбурах ж до цього часу має утворитися десь по чотири почечки), пересаджую живці в літрові баклажки з землею, змішаної з невеликою кількістю торфу.

При цьому лунки я копаю на незначну глибину, а самі живці нічим зверху не накриваю.

У них закладена величезна сила і тяга до зростання, тому їм досить допомогти підігрівом знизу. Я це роблю за допомогою батареї парового опалення.

Якщо на цьому етапі ви все зробили без помилок, то з таких живців можна отримати гілочку врожаю вже на наступний рік.

Правильна посадка винограду

Коли мине загроза заморозків, для кожного держака я викопую яму розміром 80x80x80 см. Повністю видаляю неродючий нижній шар, а замість нього на дно кидаю два відра гною. Потім це добриво злегка притрушую землею, змішаної з попелом, і ставлю туди держак. Потім поступово обсипають його землею, що залишилася, залишаючи десь приблизно 20 см до краю ями (рис. 2). Відстань між кущами роблю не менше 2 м, інакше рослинам не вистачатиме світла.

Дуже важливо вибрати правильний напрям посадок: воно повинно бути з півдня на північ.

Посилання по темі: Скільки відводків винограду залишати при обрізці

Правильна Формування кущів винограду в перший рік їх життя

Найпростіше рішення, з яким впораються навіть початківці садівники, - це однорукавне і двухрукавная формування. Я віддаю перевагу другому варіанту.

Для цього пригинаю гілку з верхнім оком, щоб виноградний кущ знайшов потрібну полярність (рис. 3).

Забігаючи вперед, скажу, що навесні з кожної нирки зберігаю тільки один, найсильніший втечу. А після того як виноград відцвіте, залишаю за найбільшою грона на кожній лозі.

Проводжаючи же виноградний кущ на зимівлю, зрізаю всі лози, крім прилеглих до голови куща: вони-то і будуть в наступному році рукавами (рис. 4). За цим принципом виноград формується в наступні роки.

Про сучки заміщення я не буду довго розповідати: потрібні вони для того, щоб контролювати довжину рукава, яка повинна бути постійною. А взагалі-то аксіома виноградної обрізки така: вона проводиться так, щоб замість старих лоз виростало стільки ж нових,

Правильне нормування врожаю

Все зав'язуються грона протягом першого року формування куща я безжально прибираю, щоб рослина швидше пішло в ріст.

Найголовніше правило: не поспішайте з навантаженням врожаєм. Виноград - культура довговічна.

Навіть якщо ви щороку будете додавати по одній гілочці, то результати не змусять себе чекати і у вас з'являться грона-гіганти.

На другий рік залишаю тільки одну гроно на який-небудь гілці, щоб зрозуміти, що за сорт я придбала. Біля кожного листочка, що кріпиться до лози, прибираю пасинки, і тоді у цій першій грона вистачить сил набрати колір, цукор і аромат.

В кінці липня я відрізаю верхівки лоз: рослини не витрачають сили на зростання лоз, а направляють їх на визрівання грон.

Правильний полив і підгодівля винограду

Я зазвичай поливаю виноград теплою водою раз в тиждень - частіше не виходить, так, напевно, і не потрібно. Головне, щоб волога дістала до кореневої системи, яка знаходиться на хорошій глибині.

А ось поверхневий полив викличе зростання поверхневих коренів, що призведе до загибелі рослини протягом пари-трійки років від ... брак вологи. Не вірите? Я теж не вірила, поки всі мої посадки не засохли.

Правильна захист винограду від хвороб

Тривалі дощі або тривала посуха можуть погано позначитися на здоров'ї винограду (якщо, звичайно, ніяк не допомагати йому). Я особисто для створення нормального мікроклімату на грядці мульчують грунт навколо рослин свіжоскошеної травою: вона підсихає і допомагає зберігати оптимальний баланс вологи. Крім того, під нею завжди живуть дощові черв'яки, які покращують родючість грунту.

І взагалі я вважаю, що тут потрібно забути про будь-якої хімії: виноград вам тільки спасибі скаже.

Читайте також: Сорти винограду для Підмосков'я і Центральної Росії

Правильна підготовка винограду до зими

Зазвичай вже в кінці липня я роблю карбування верхівок лоз, щоб рослини краще підготувалися до холодного сезону. У другій половині жовтня - вкриваю (у нас і сніг мо-же випасти до цього часу). Залишаю стільки нирок на лозі, скільки потрібно, решту лозу забираю на живці, які засинаю піском і опускаю в льох, або забираю в місто, де зберігаю на нижній полиці холодильника. Яму вкриваю землею (навесні її потрібно звільнити від цієї підсипки), а рукава пришпилювати залізними скобами (рис. 5). Щоб взимку виноград не попід'їдали миші, засинаю його сосновими голками, зверху накриваю мішком з-під цукру, краї якого присипають грунтом. Поверх іноді накидаю сухого листя і гілок.

Бажаю успіху всім, хто вирішить освоїти цю, на перший погляд, непосильну науку.

Вирощування, обрізка і догляд за укривним виноградом - малюнки

Вирощування, обрізка і догляд за укривним виноградом - малюнки

Автор Л.А.Коктева (Харків)

ЗАМОВТЕ ЯКІСНІ І ДЕШЕВІ НАСІННЯ ТА ІНШІ ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ І ДАЧІ. ЦІНИ копійчані. ПРОВЕРЕНО! ПРОСТО ПОДИВІТЬСЯ САМІ І здивував ЯК МИ.ЕСТЬ ВІДГУКИ. ПЕРЕЙТИ >>>

ПЕРЕЙТИ >>>

Нижче інші записи по темі "Дача і сад - своїми руками"

  • переформування винограду : Як переформувати виноград. Система Гюйо Сезон ...
  • Посадка винограду в «школку», перша обрізка і основний догляд (Татарстан) : ВИНОГРАД ВІД живці ДО ЯГОДИ Виноград ...
  • Виноград на Уралі: всього дві умови правильного вирощування : Вирощування винограду на Уралі -...
  • Виноград на Уралі - посадка і догляд : Живці винограду і їх посадка ...
  • Виноград на дачі - поради ФАХІВЦЯ (коротко, але ємко про відхід) : ВИРОЩУВАННЯ ВИНОГРАДУ НА ДАЧЕВіноград давно ...
  • Відкриття винограду після зимівлі - що зробити в першу чергу? : Догляд за виноградом ПІСЛЯ ЗИМІВЛІ Зовсім ...
  • Боротьба з оїдіумом - способи і засоби: мої відгуки про них : Оїдіум винограду - як з ...

    Підпишіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • Не вірите?
    Відкриття винограду після зимівлі - що зробити в першу чергу?
    Реклама

    Реклама
    Новости
    Реклама
    Реклама