Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Арочний :: опис сорту

  1. походження
  2. Агробіологічна характеристика
  3. технологічна характеристика
  4. застосування агротехніки
  5. Достоїнства і недоліки
Термін дозрівання

ранній (115-120 днів); Функціональність квітки двостатеві; Маса грона 400-600 г; Маса ягоди 5-6 г (18 х 25 мм); Смак гармонійний; Кущі сильнорослі; Морозостійкість -25 ° С; Стійкість до хвороб висока.

походження

Гібридна форма винограду Арочний була отримана шляхом міжвидової гібридизації сортів Інтервітіс Магарача і Дружба у "Всеросійському науково-дослідному інституті виноградарства і виноробства ім. Я І. Потапенко ". Метою дослідників було отримати виноград з поліпшеними характеристиками стійкості і підвищеним трансгресивний ефектом. Арочний не дарма отримав свою назву, яке повністю виправдовує. Його також можна зустріти під такими назвами: III-14-1-1, Дружба рожева, Кольоровий. Однак, відомо, що ідеальних сортів не буває і у кожного крім переваг є і свої недоліки. Давайте розбиратися ...

повернутися до змісту

Агробіологічна характеристика

Вегетаційний період становить 115-120 днів, що в принципі, відносить Арочний до раннім сортам. Однак, для нього важливий і показник САТ (сума активних температур) як мінімум 2400-2500 ° С. Якщо у Вашому регіоні цей показник нижче, терміни повного дозрівання можуть збільшитися, тоді варто задуматися про доцільність вирощування даного винограду.

Якщо у Вашому регіоні цей показник нижче, терміни повного дозрівання можуть збільшитися, тоді варто задуматися про доцільність вирощування даного винограду

Грона дуже красиві й ошатні, середньою вагою 400-600 грам, конічної форми іноді з крилом, щільні або помірно щільні. Запилюється дуже добре, кисті завжди повноцінні, осипання суцвіть не спостерігалося. Форма врожайна, формує до 20 грон на одному дорослому куща.

Ягода дуже красива, овально-сосковидного, за формою нагадує славно відомий сорт Аркадія . Забарвлення може варіюватися від жовтуватого з переходом на червоний до яскраво-рожевого або червоного при повному дозріванні. Особливо красива на початковій стадії дозрівання, що нагадує бурштин. Смак гармонійний солодкий, але простакуватий і забагато кісточок на одну ягоду як на мене. Шкірочка тонка і легко з'їдається, м'якоть хрустка. При надлишку вологи не розтріскується і не обсипається.

Виноград Арочний ставитися до комплексно-стійким сортам, що означає невибагливість до гібридних захворювань, сірої гнилі та морозостійкість до -25 ° С.

повернутися до змісту

технологічна характеристика

Кущі дуже сильнорослі, формують товсті пагони, які в свою чергу добре визрівають. Здатний в найкоротші терміни заплести будь-яку арку або альтанку. Пасинків практично не утворює, що в свою чергу, теж плюс. Сигнальний урожай можна очікувати вже на 2 рік після посадки.

Незважаючи на ранній термін дозрівання виноград може довго висіти на кущу не втрачаючи своїх якостей, а також придатний для тривалого зберігання. Цукристість 16-18% при кислотності 4-5 г / л. Дегустаційна оцінка не дуже висока, близько 7,7 бала.

Дегустаційна оцінка не дуже висока, близько 7,7 бала

повернутися до змісту

застосування агротехніки

Є кілька варіантів обрізки "дорослого" куща:

  1. Залишаючи 8 очок на 1 втеча і 40-50 на кущ. При цьому добре тягне навантаження формуючи солідний урожай.
  2. Робити коротку обрізку на 4 нирки, залишаючи 30-40 очок. Як показала практика, цей варіант краще.

Для повноцінного забарвлення ягід можна видаляти листя, що дозволить проникати сонячним променям, тим більше сорт добре їх переносить. Рясний полив піде тільки на користь, на надлишок вологи нормально реагує.

Дотримуючись правильне застосування агротехніки і нормування врожаю, можна домогтися збільшення ягід, що компенсує наявність кісточок. Однак, виноград здатний тягнути практично будь-яке навантаження і виступати в ролі тіньового завіси.

повернутися до змісту

Достоїнства і недоліки

Підводячи підсумки давайте коротко пройдемося по достоїнствами недоліків винограду Арочний.

З кращих якостей можна відзначити:

  • акуратна гроно з красивим забарвленням ягід;
  • стабільний і хороший урожай;
  • потужні і сильнорослі кущі;
  • відмінна стійкість до захворювань;
  • добре зимує без укриття.

Слабкі сторони:

  • занадто простий смак, хоча про них не сперечаються;
  • кісточок дійсно забагато;
  • не надто великі ягоди і гроно.

повернутися до змісту

Відео


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама