Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Августин: опис сорту, фото, відгуки

  1. Загадковий і простий виноград сорту Августин
  2. Короткий екскурс в генеалогію
  3. сортові ознаки
  4. термін дозрівання
  5. стійкість
  6. лист
  7. лоза
  8. квітка
  9. гроно
  10. Ягода
  11. смак
  12. врожайність
  13. призначення
  14. Плюси і мінуси Августина
  15. Де під силу рости Августину
  16. Відео: огляд врожаю винограду сорту Августин

Рядовий покупець цінує виноград за великі солодкі ягоди, вибираючи сподобалися фіолетові, рожеві або жовті грона. А назва сорту, неважливо яке, сприймається на віру з вуст продавця. Садовод ж в першу чергу звертає увагу на сорт - втілення найпривабливіших якостей культури. Одним з сортів винограду, відмінно підходять для новачків, є сорт Августин.

Загадковий і простий виноград сорту Августин

Варто тільки заговорити про цей сорт, як відразу починається плутанина. Перефразовуючи революційного поета В. Маяковського, коли ми говоримо Августин, маємо на увазі Плевен або Плевен стійкий, Феномен, Презентабія або V 25/20. Все це синоніми, які вводять в оману садівника-новачка. Але, яку б з цих назв ні вживалося, воно завжди позначає шуканий сорт Августин.

Чому виникло стійке небажання називати речі своїми іменами, не відомо. Можливо, причина в безлічі неконтрольованих доморощених селекціонерів, нарікають свої «винаходи» як бог на душу покладе. Купуючи різні сорти винограду для особистого саду, при такій плутанині замість кількох нових сортів, отримують один по суті, але запропонований під різними «соусами».

Короткий екскурс в генеалогію

Батьківської парою Августина є Плевен х Віллар блан (Villard Blanс), щедро нагородили нащадка якостями, гідними захоплення.

Батьківської парою Августина є Плевен х Віллар блан (Villard Blanс), щедро нагородили нащадка якостями, гідними захоплення

Батьки сорти Августин у всій пишності

Білий столовий сорт Плевен названий на честь болгарського м Плевен, де і був виведений. Сверхраннего терміну дозрівання, гроно в середньому важить від 222 до 320 г, ягоди бурштинового кольору довгастої форми і масою 5 г, цукристість 16%. Зимує під укриттям, схильний до грибкових захворювань.

Віллар блан (м Монпельє, Франція) - гібрид прямих виробників, які використовують для виведення сортів, стійких до біотичних - хвороби, шкідники, і абиотическим - погодних, факторів. Французький сорт зустрічається також під назвою Сейв Віллар 12-375 і, до речі, є безпосереднім батьком таких відомих сортів, як Кишмиш Новочеркаський, Хаджибей і Молдова. Віллар блан среднепозднего терміну дозрівання, відрізняється сильною стійкістю проти мілдью і листової філоксери, високою врожайністю. Рівень цукру в ягодах досягає 23%, овально-яйцеподібні ягоди білі рожевого відтінку.

сортові ознаки

Кожному сорту притаманні специфічні зовнішні ознаки і специфічні «внутрішні» властивості, що виділяють його з ряду «побратимів».

термін дозрівання

Виноград сорту Августин ранньостиглий з вегетативним періодом 115-120 днів і при ранній теплою весни він дозріває вже до середини серпня.

стійкість

Рослина відрізняється відносної морозостійкістю - в діапазоні від -22 ° C до -24 ° C. Вище середнього стійкий до мілдью, оїдіуму, але може дивуватися гвоздевёрткой, філоксерою. При затяжних дощах зрідка уражається сірою гниллю. Яким би не був стійким будь-який сорт винограду, профілактичні обробки проводять обов'язково.

лист

Великий - діаметр 16-20 см (на родючих ґрунтах лист стає більше, на мізерних і кам'янистих - дрібніє), округлої форми зі слабким розтином в основному трьох- і п'ятилопатеве. Центральна лопать виразно виділена. Поверхня маломорщіністая, т. Е. Вважається гладкою. Опушення слабке паутіністие у вигляді ниткоподібних поплутаних сланких по поверхні аркуша волосків. Насправді кожен волосок є мертве освіту на клітинах епідермісу листка і виконує захисну функцію. Ближче у осені ці волоски збиваються в білясті грудочки і майже зникають. Зубчики по краю листа великі, прямі (що нагадують трикутник). Черешковая виїмка ліровидний з округлим дном.

Черешковая виїмка ліровидний з округлим дном

Форма виноградного листя на рідкість різноманітна

лоза

Відрізняється чудовою силою зростання, що дозволяє використовувати її в ландшафтному дизайні - нею прикрашають перголи (навіси) і альтанки. Дозріла лоза червоно-коричневого або теракотового кольору з темними дрібними «конопушкі».

квітка

Двостатеві, т. Е. Самозапилюватися (серед виноградарів ходить жарт, що цей сорт винограду може запилитися і в погребі). Завдяки цій здатності Августин використовують як «донора» пилку, висаджуючи серед кущів з функціонально жіночими квітками.

До речі, якщо в описі сорту не видно інформації про тип квітки, значить, виноград апріорі двостатеві.

гроно

В середньому довжина грона становить 25-27 см, а маса 400-700 р Але при правильній навантаженні куща (регулювання кількості очок, пагонів, кистей) гроно помітно збільшується в розмірах, а маса її часто перевищує 1000 м Для отримання великих кистей їх залишають по одній на втечу. Щільність грона помірна, т. Е. Між ягідками є просвіти. Деяка рихлість сприяє провітрювання грона, що значно знижує ризик грибкових захворювань, а якщо якась ягода трісне, то її легко видалити, не пошкодивши сусідні. Форма грона конічна, може бути 1-2 крила.

Форма грона конічна, може бути 1-2 крила

Гроно винограду з чітко вираженими крилами

Ягода

Середній розмір ягід - 3 см в довжину х 2 см в діаметрі з масою 5-8 г - дозволяє віднести її до середньої категорії, в той час як для північних регіонів вони будуть здаватися великими. Мають овальну форму, відрізняються одномірність (однакового розміру). Кісточки великі, максимальна кількість до 6 штук. Виноградини мають гарний колір, який змінюється від білого до медового іноді з легким рум'янцем і маленькими веснянками на боці. М'якоть щільна, м'ясиста, нагадує мармелад, ягода добре розрізається, що не стікаючи соком. Шкірочка міцна, але одночасно ніжна, не відчувається при їжі, а на світлі крізь неї в ягоді проглядаються кісточки. Дозрівання дружне. Ягоди можуть протриматися на кущі до двох тижнів без втрати товарного вигляду. Якщо їх залишити висіти довше, ягоди будуть в'ялитися на сонці і поступово обсипатися. Одночасно грона майже ніколи не дозрівають, тому їх зрізують вибірково за допомогою секатора або ножиць в суху погоду. Під час роботи одягають матерчаті рукавички або тримають гроно за плодоніжки, щоб не стерти з поверхні ягід пруїном (сизий наліт), який захищає ягоду від псування.

Під час роботи одягають матерчаті рукавички або тримають гроно за плодоніжки, щоб не стерти з поверхні ягід пруїном (сизий наліт), який захищає ягоду від псування

Колірна гамма виноградних грон сорти Августин

смак

У кожного свій смак, але назвати смакову гаму Августина простий язик не повертається. Звичайно, він не перевершить пишність ароматів і солодкість південних сортів, але в цьому є своя принадність. Ненав'язливий аромат і не нудотно освіжаюча солодкість більш гармоніюють з характером центральній і північній частині нашої країни, де звуки неяскраві і фарби не різання. Кількість цукру досягає 21%, цифра, трохи не дотягує до винного стандарту, втім, Августин з'їдається здебільшого в натуральному вигляді.

врожайність

Урожайність щорічна, стабільна і висока незалежно від погоди. В умовах промислового вирощування врожайність становить 120-140 ц / га, а в приватному господарстві - 50-60 кг з куща.

призначення

Столовий, що означає для споживання в свіжому вигляді, не для переробки, хоча з нього виходить стерпне легке вино, а також сік.

Плюси і мінуси Августина

Усе пізнається в порівнянні, тому деякі слабкі сторони цього сорту, можуть здатися маленькою неприємністю в порівнянні з іншими.

переваги:

  • Якщо не вийшло нормувати кущ суцвіттями, це не відіб'ється на врожайності, хіба що грона будуть меншого розміру;
  • Ягоди не горошатся, т. Е. Зберігають одномірність при будь-якій кількості грон;
  • Виноград не їдять оси;
  • Має відмінний аффинитетом - сумісністю з підщепою;
  • Витримує часткове затемнення;
  • Висока транспортабельність.

недоліки:

  • При тривалій перевезенні може статися осипання ягід з грон;
  • При затяжних дощах виникає ризик розтріскування і загнивання ягід, погіршення смаку.
  • Стійкість до грибкових захворювань відносна, потрібні обробки.

Де під силу рости Августину

Хоча згідно Держреєстру сорт районований по Північно-Кавказького регіону, його досить успішно вирощують в Середній смузі Росії, на Україні і в Білорусі. Прижився Августин і в Сибіру незважаючи на недостатню стійкість до місцевих морозів, які набагато перевищують можливості цієї культури. Для зимівлі винограду придумано кілька способів:

  • його засипають на 20 см землею, тирсою, соломою;
  • пригнуті і зафіксовані гаками лози засипають землею в траншеях, де він спочатку і вирощується;
  • облаштовують з дощок жолоба висотою 15-20 см; в них укладають лози, накривають дерев'яними щитами, вкривають плівкою;
  • гілки ховають під двосхилі дахи з дерев'яних щитів, які накриваються плівкою.

На зиму виноград вкривають, використовуючи різноманітні підручні засоби

Відео: огляд врожаю винограду сорту Августин

Різночитання назв одного і того ж сорту винограду змушує купувати його тільки в розплідниках. І навіть якщо Августин буде вашим першим досвідом на ниві виноградарства, він дасть хороший солодкий урожай.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама