Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Фурор, опис гібридної форми, особливості посадки і догляду

  1. Опис винограду фурор
  2. Особливості вирощування винограду фурор
  3. Як посадити виноград фурор

Виноград в даний час перестав бути рослиною, яке добре себе почуває тільки в теплих і сонячних регіонах. Завдяки народної і професійної селекції виведені сорти, які навіть без укриття добре ростуть і плодоносять в умовах помірного клімату з досить холодними зимами. До таких сортів відносять і виноград фурор.

зміст:

Опис винограду фурор

Виноград Фурор відноситься до тих видів, які виведені простими виноградарями. У Ростовській області живе людина, яка не маючи ні ступенів ні наукових звань, вивів кілька гібридний форм винограду. Ім'я цього любителя - Василь Ульянович Капелюшний. З 1969 року виноградар - любитель почав перші досліди з вирощування цієї культури.

Починаючи з 90-х років він присвячує майже весь свій час вирощування винограду, виведення нових гібридних форм і популяризації аматорського виноградарства. Результатом роботи Капелюшного В. У. стало безліч нових стійких форм винограду і мільйони вирощених сортових саджанців. Виноград Фурор - один зі створених Капелюшний В. В. гібридів.

гібридів

Фурор відноситься до ранніх столових сортів. З моменту утворення зав'язі до дозрівання проходить не більше 110 діб. Батьківською формою для цього гібрида став популярна і невибаглива Лора. При запиленні сумішшю пилку був отриманий гібридний виноград з стійкими сортовими властивостями. Перевагами фурору є:

  • вага кистей понад 0,9 кг
  • вага ягід 15 - 20 г
  • шкірка тонка
  • невелика кількість насіння 2-3
  • смак десертний, з фруктовим акцентом
  • вміст цукру 20-23%
  • зміст кислот менше 6 г / куб.дм

Форма ягід витягнута. При дозріванні ягоди стають непроникно чорними з невеликим блиском. Крім того, хороша стійкість до низьких, до - 24 градусів, температур і основних хвороб винограду миттєво зробили гібрид популярним серед любителів. Ягоди майже не пошкоджуються осами, не лопаються і довго не обсипаються.

Явних недоліків у фурор не виявлено. Одним з недоліків можна вважати формування безлічі грон, які є надмірним навантаженням на виноградну лозу. Вирощування фурор не відрізняється від вирощування інших сортів і гібридів винограду, але вимагає деяких навичок і знань.

Особливості вирощування винограду фурор

Здатність зав'язувати врожаю більше, ніж зможе витримати навіть сильний і рослий кущ фурор вимагає такого прийому як регулярна нормировка. При цьому потрібно видалити:

  • зайві суцвіття і грона
  • частина плодоносних пагонів

Видаленню підлягають перш за все пагони, які виглядають на тлі інших слабкими і тонкими. Така процедура дасть доступ сонячного світла до решти гронам і знизить навантаження на кореневу систему. Допустима кількість очок на кущ фурор може доходити до 35 - 40 штук. Крім того, дана гібридна форма чутлива до північним вітрам.

Особливо це стосується періоду цвітіння. Якщо немає можливості вибрати ділянку під Фурор з південної або південно-західного боку, то краще розташувати кущі під захистом будь-якої будівлі.

Сильні вітри не тільки пошкоджують квіти і зав'язь, вони висушують пагони вінограда.Прі вирощуванні фурору не потрібно запильник. Його квітки є двостатеві. Якщо виноград вирощується не на своїх коріннях, а як щеплення, то він добре поєднуються майже з усіма підщеп. Кращі врожаї можна зібрати з винограду фурор, якщо він буде рости на легких, водопроникних, добре удобрених грунтах.

Варто уникати близького стояння грунтових вод . Це викликає загнивання і загибель коренів і всього куста.Еслі регіон вирощування відрізняється суворими холодними і легковажними зимами, то Фурор краще вирощувати з укриттям на зиму. Крім цього винограду потрібна правильна посадка і догляд після неї.

Як посадити виноград фурор

Фурор прекрасно пристосований як для весняної, так і для осінньої посадки. Посадковим матеріалом можуть бути:

  • саджанці на своє коріння
  • щеплені саджанці
  • зелені живці з корінням

У перших двох випадках потрібно переконатися, що коренева система здорова, немає сухих або гнилих ділянок. корінь повинен бути світлим. Зелені живці потрібно витримати у воді, до появи коренів. Відстані між кущами фурор має бути 3 - 4 метри. Відстань між рядами 5 м. Такі відстані витримують з урахуванням розмірів кущів фурор.

Посадкову яму готують під посадку за 14 днів до неї. Розмір ями 80 на 80 см. На дно висипають шар землі, змішаний з гноєм, азотними і фосфорними добривами . Зверху роблять шар землі без добрив. Після того, як яма вистоїться, в неї встановлюють саджанець винограду.

Перед цим його бажано поставити на кілька годин в розчин будь-якого стимулятора. Кореневу систему акуратно закривають грунтом, періодично злегка його утрамбовувавши. Рівень закладення повинен бути до прикореневої шийки. Після цього посаджений кущ проливають 1-2 відрами води, після чого землю мульчують.

У тих регіонах, де зими суворі, саджанці або живці краще зберегти до весни, так як є загроза, що вони не встигнуть вкоренитися до настання холодів. Дорослі кущі в таких регіонах на зиму потрібно вкривати. В посушливе літо Фурор чуйний на додатковий полив.

Особливо він потребує її в перші два-три роки після посадки. Доброю профілактикою від хвороб буде обприскування фурору 10% розчином коров'яку. На завершення слід сказати, що сортові випробування сорту Фурор ще не закінчені. Можливо, що за цією гібридною формою майбутнє аматорського виноградарства.

Відео про виноград Фурор:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама