Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Кишмиш 342: опис сорту, фото і відгуки

  1. Офіційна інформація
  2. Опис вегетативної форми
  3. Ягода
  4. Смак і особливості
  5. товарність ягоди
  6. особливості формування
  7. Стійкість проти хвороб
  8. морозостійкість
  9. особливості укриття
  10. переваги
  11. недоліки
  12. висновки

Виноград дуже смачна культура. Однак у кожного смаку є свої шанувальники, а ось так, щоб усім подобався рідко. Ті, хто вже має «Кишмиш 342» в своєму винограднику, розповідають, що він найбільш ранній, улюблений і найсмачніший.

Офіційна інформація

Солодкий смак з приємним мускатом.

Підвищена стійкість до захворювань.

Безнасінний сорт.

Ранньостиглий сорт.

Сильнорослий кущ.

Виноградна форма угорської селекції. Саме тому його ще іноді називають «Кишмиш угорський».

До реєстру селекційних досягнень РФ форма винограду «Кишмиш 342» не введена. Гібрид був створений на основі двох материнських форм «Віллар блан» х «Перлет».

Опис вегетативної форми

Виноград дуже смачна культура

Зав'язі винограду Кишмиш на кущі

Кущі мають велику силу росту. Сильне обмеження робити немає сенсу, виноград добре себе показує тільки в тому випадку, якщо є великий запас деревини. Коли кущі вже не молоді і з запасом, то грона виходять значних розмірів.

Визрівання пагонів дуже гарне.

Ягода

Ягода дрібна, зате приємна на смак і 100% Бессемянная.

  • Форма раннього терміну дозрівання, в межах 110-115 днів.
  • Ягода середня і дрібна. Вага в межах 2-3,5 г.
  • За формою яйцеподібна.
  • Колір ягоди світло-зелений, дозріваючи жовтіє і перетворюється в золотистий.

Виноград, як і належить кишмиш без насіння. Всі відгуки свідчать про те, що рудиментів практично немає (3 клас бессемянності).

Грона у ГФ 342 середнього розміру, у старіших кущів великі. Середня вага 350-500 г. За формою кисті Цилиндроконические, по щільності помірні. Рихлість не завжди проявляється однаково, з року в рік вона може варіювати.

Смак і особливості

Урожайний, рідко хворіє, смачний і красивий - відмінний сорт для початківців виноградарів.

Ягода має відмінну солодкість. Вміст цукру в межах 21% і кислотність 6-8 на смак виноград дуже солодкий і дуже приємний. Легкий мускатний присмак робить післясмак довгим, а ягоду бажаною.

Шкірочка ягоди тонка і ніжна, м'якоть м'ясиста, помірно щільна і соковита.

Отримання родзинок з цього сорту непроблематично. Виноградарі з успіхом використовують електричні сушки. Більш досвідчені роблять родзинки прямо на кущах. Для цього достатньо перекрутити кожну гроно і так і залишити висіти на лозі. Ягоди спочатку привалювати, а далі підсихає до потрібного рівня вологи.

«Свіжий» юзюм.

Особливою неприємністю при вирощуванні цього сорту є оси. Ці комахи дуже люблять солодкий кишмиш, і при вирощуванні потрібно потурбуватися про захист.

товарність ягоди

Виноградні грона після дозрівання можуть висіти на кущах дуже довго, не втрачаючи товарного вигляду. Однак товарність поняття розтяжне.

Однак товарність поняття розтяжне

На жаль, сорт не кожен сезон дає ідеальні товарні кисті.

Багато виноградарів скаржаться на те, що немає сенсу садити велика кількість кущів цього винограду через те, що на ринку його продати неможливо.

Дрібна ягода і не завжди щільна гроно не підкуповують своїм виглядом, і не всякого покупця вдається вблагати спробувати цей дуже смачний виноград. Людина спочатку їсть очима, а ось «Кишмиш 342» не для ринку.

Бувають роки, коли виноградна кисть радує. Виноградарі з нетерпінням чекають, як покаже себе цей сорт з року в рік. Якщо кисть формується щільною і красивою, то на ринку він іде швидко.

особливості формування

Як свідчать відгуки, по-різному поводиться при різній формуванні.

Як свідчать відгуки, по-різному поводиться при різній формуванні

З однієї нирки пішли дві лози - втеча, рушивши з замісної нирки, потрібно видалити.

Допустивши перевантаження, виноград не дає жирують пагонів, але дає багато дрібної ягоди. Можливо, якщо виноград росте в цілях виготовлення родзинок це і непогано, але як товарний він відразу ж втрачає свою цінність.

Якщо формування проводити більш ощадливо, ягода виходить середньої і навіть великої, а цукристість набирає дуже високу. Однак в цій ситуації потрібно частіше проводити пасинкування. Що стосується рудиментів, то вони в цьому випадку збільшуються, але залишаються такими ж м'якими і практично не заважають.

Стійкість проти хвороб

Як один з бонусів до цього смачного винограду підвищена стійкість до хвороб . Багато відгуки свідчать, що виноград не потребує якихось особливих заходах.

Багато відгуки свідчать, що виноград не потребує якихось особливих заходах

Багато садівники вирощують виноград Кишмиш 342 без обробок фунгіцидами.

Однак досвідчені виноградарі мають свій графік обробок проти грибкових хвороб і обходять фунгіцидами всю плантацію без розбору. В цьому випадку результат 100%.

Існує побоювання деяких любителів в тому, що при обробці ранніх сортів препарати не можуть швидко розкладатися і залишкові кількості фунгіцидів залишається в ягоді. Як альтернатива цьому заява про те, що якщо ми купуємо виноград на ринку, то і зовсім не знаємо скільки, чим і коли останній раз оброблялася лоза.

Щоб виноград був здоровий, смачний, та ще й безпечний необхідно для обробок витримувати:

  • концентрацію;
  • кратність;
  • період очікування до моменту споживання.

Оскільки «Кишмиш 342» має стійкість 3 бали, то останні обробки можна пропустити. Однак цей варіант можливий тільки при сприятливих погодних умовах. Якщо природа не дуже схильна допомогти, краще провести захист, але зробити це засобом з малим терміном очікування.

морозостійкість

Читаючи відгуки тих, хто вирощує цей сорт в Підмосков'ї, розуміємо, що сорт дійсно має підвищену стійкість до морозів.

Читаючи відгуки тих, хто вирощує цей сорт в Підмосков'ї, розуміємо, що сорт дійсно має підвищену стійкість до морозів

Лоза успішно пережила зиму з 25-градусним морозом і розпускає перші листя.

Заявлений мінус для цього сорту -24-26 ° С. Цей показник, разом зі скоростиглістю і солодкістю робить цей сорт дуже затребуваним для середніх широт.

Побоювання викликає тільки молода лоза і щойно посаджені кущики.

особливості укриття

Укладаємо лозу на ялинові гілки.

Закриваємо короб дерев'яними щитами.

Посадивши виноград восени необхідно його вкрити. Зробити це нескладно.

Для цього знадобиться поліетиленова фляга з-під води ємністю 5 літрів. Ображати дно і відкрутіть пробку. Ретельно полийте виноград. Поставте флягу на підготовлений до зими, обрізаний саджанець і засипте через шийку суха тирса. Закрийте кришкою, але не щільно, а тільки злегка (щільно прикриє перед самими морозами). Окучьте низ фляги грунтом.

Захід слід проводити в суху сонячну погоду, коли температура повітря опуститься до 3-4 ᵒC. Таке укриття дозволяє перезимувати вашим саджанців, без будь-яких нюансів .

Другий рік також досить проблематичний. Однак і тут можна все зробити просто. Обкласти кущ ялиновим або сосновим лапником. Поверх нього опустіть виноград, попередньо обрізавши. Знову укрийте ялиновим гіллям, а поверх поліетиленовою плівкою. Притискати її краю сильно не слід. Захід проводиться в суху погоду коли температура опускається до нуля градусів.

Практика показує, що виноград замерзає немає від сильно низьких температур, а від їх перепаду і обмерзання, а такі укриття дозволяють тримати його в сухості.

переваги

Незважаючи на деякі недоліки, більшість садівників рекомендують виноград Кишмиш для вирощування.

Цей виноград садівники цінують за:

  • цукристість;
  • скоростиглість;
  • смак;
  • стійкість до хвороб;

недоліки

Сорт може довгий час плодоносити в неповну силу.

Якщо виноград «Кишмиш 342» посаджений в південних, регіонах, там де спеку висушує грунти і листя гібридна форма реагує своєрідно. Виноград набуває «штучний, пластмасовий присмак». А ось в північних широтах такого не спостерігається.

  • Те ж саме відбувається і з рудиментами. У північних регіонах вони виражені слабше, а при сильній спеці виноград підсилює їх.
  • Як недолік деякі наголошують на тому, що сорт дуже довго не дає доброго врожаю. Іноді для товарного валу доводиться чекати до 5-7 років і тільки потім можна оцінити всю врожайність цієї гібридної форми.

висновки

Агротехнічні заходи в винограднику це невід'ємна частина врожайності.

Які б не були переваги, і недоліки сорт припав до душі дуже багатьом і продовжує урочисто простувати по виноградниках любителів і професіоналів. Посадіть саджанці цього сорту. Не потрібно засаджувати відразу багато, нехай це буде 1-2 куща, а далі розберетеся в тому, чи потрібна вам рання, солодка ягода і свій чистий, смачний, солодкий родзинки.

Відео про виноград сорту Кишмиш 342

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама