Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Лора або Флора: опис і характеристика сорту

  1. Історія і опис сорту Протягом багатьох років виноград Лора входить в п'ятірку найбільш врожайних...
  2. Посадка і догляд
  3. Плюси і мінуси

Історія і опис сорту

Історія і опис сорту

Протягом багатьох років виноград Лора входить в п'ятірку найбільш врожайних і смачних сортів. Дана культура підходить для вирощування як на території маленьких садових ділянок, так і в великих виноградниках, урожай з яких використовують для промислового виробництва соків і вина.

Давайте познайомимося з історією походження сорту винограду Лора. Незважаючи на те що в колі садівників виноград носить назву Лора, в офіційних джерелах він значиться як сорт Флора.

Виведенням нової плодової культури займалися одеські вчені Інституту виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова. Спочатку столовий виноград середнього терміну дозрівання Мускат де Сен-Вальє був опилен насінням сортів Мускат Гамбурзький і Хусайне. Отриманий в результаті такого схрещування гібрид повторно запилюючи насіннєвими зернами сорту Королева Таїровське. В результаті селекційних робіт був виведений універсальний сорт винограду, який характеризувався соковитим, злегка нудотним смаком з яскраво вираженими тонами мускату.

Виноград Лора відноситься до середньорослі культурам, які мають велику кількість плодоносних пагонів (більше 80%). Рослина має жіночий тип цвітіння, тому потребує ручному запиленні.

На тлі інших сортів виноград Лора привертає увагу своїм зовнішнім виглядом - це сильний і буйнорастущій кущ. Стовбур відрізняється гнучкістю і гіллястістю, кора забарвлена ​​в сірий колір. При цьому кора на молодих гілочках буває коричневою або темно-оранжевого забарвлення.

Листя великі, пятілопастние, по краях помітні дрібні зубчики. Верхня поверхня листової пластини забарвлена ​​в темно-зелений колір, а нижня - на кілька відтінків світліше.

Відповідно до опису сорту, грона винограду Лора відрізняються невеликим розміром і мають конічну форму. Середня довжина кисті становить 40 см. Щільність залежить від запилення і особливостей догляду за рослиною. Як відзначають фахівці в області виноградарства, на одному кущі формуються практично однакового розміру і ваги кисті. Так, при грамотному догляді за рослиною вага однієї кисті досягає 1 кг. Однак в історії сорти є дані про те, що при дотриманні техніки посадки і вирощування, а також при сприятливих погодних умовах вага гроні сорти Лора може бути в межах 2-2,5 кг.

Стигла ягода біло-салатовий забарвлення має овальну форму з чітким контуром. Вага однієї ягідки може коливатися від 6 до 12 г, діаметр при цьому досягає 35-40 мм. Тонка шкірка покрита восковим нальотом. М'якоть має щільну текстуру, злегка хрустка на смак. Усередині ягоди є 2-3 кісточки, які легко відділяються від виноградної м'якоті. Якщо любите безнасінні плоди, то, як зазначають досвідчені виноградарі, під час вегетаційного сезону рекомендується підгодувати культуру гиббереллином.

Відео «Інструкція по обрізці винограду»

З цього відео ви дізнаєтеся, як і в якому порядку потрібно проводити обрізку винограду в саду.

Посадка і догляд

Сорт Лора не любить глинистий грунт і грунт з високим вмістом солей. При виборі місця для посадки саджанця намагайтеся уникати близького залягання грунтових вод.

Дана культура легко і швидко адаптується до різних погодних і кліматичних умов вирощування. У північних регіонах, де переважає більш суворий клімат, виноград можна висаджувати біля стін і загороджень, які будуть виконувати функцію захисного бар'єру від вітру і протягів. Для активного росту і нормального розвитку винограду потрібно багато сонця.

Багато починаючі садівники запитують, як доглядати за виноградом сорту Лора, щоб культура радувала хорошим урожаєм. Виноград любить рясний полив. Так, на момент приживлюваності на новому місці зростання і розвитку кореневої системи знадобиться від 10 до 30 відер води на добу. На етапі формування зав'язі плодів необхідно збільшити кількість поливів.

Для поліпшення врожайності не обійтися без підживлення мінеральними і органічними добривами. Навесні в грунт вносять азотсодержащие добрива, що сприяє активному росту і розвитку культури.

Виноград потрібно обрізати. Однак надмірна обрізка негативно відбивається на розвитку плодової культури, в результаті чого кущ винограду може зовсім не дати плодів.

Плюси і мінуси

Перш ніж вирушити в садовий магазин за новим саджанцем багато садівників прагнуть вивчити всі достоїнства і недоліки обраного для посадки сорти. Отже, якими ж плюсами і мінусами володіє виноград Лора?

переваги:

  • високоврожайна великоплідна культура;
  • раннє плодоношення;
  • цікава смакова гамма і привабливий товарний вигляд стиглих плодів;
  • хороша транспортабельність при правильній організації упаковки і зберігання зібраного врожаю;
  • при високій вологості мінімальний ризик розтріскування стиглих ягід;
  • відсутність Обсипальність (навіть в умовах рясного формування кистей);
  • при додатковому укритті і грамотної підготовки до заморозків добре переносить холод і морози;
  • висока стійкість до грибкових захворювань, характерних для безлічі сортів винограду.

недоліки:

  • погіршення смакових якостей під впливом несприятливих погодних умов, при безграмотному догляді і, як результат, сильному зростанні куща і масивному формуванні кистей;
  • слабка опірність до мілдью;
  • нерівномірне плодоношення (на зміну високоврожайного році часто приходить слабкий вегетаційний сезон, коли спостерігається слабке формування виноградних кистей);
  • тонка шкірка ушкоджується осикою родинами, які люблять ласувати соковитими і солодкими виноградними ягодами.
Отже, якими ж плюсами і мінусами володіє виноград Лора?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама