Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Лора: характеристики і опис сорту, обрізка винограду Лора

  1. опис сорту
  2. сортові характеристики
  3. розмноження гібрида
  4. Інші методики
  5. Поради по догляду
  6. Плюси і мінуси винограду

Якщо один раз спробувати виноград цього сорту, забути його унікальний смак навряд чи вдасться Якщо один раз спробувати виноград цього сорту, забути його унікальний смак навряд чи вдасться. Крім іншого, виноград Лора має ще й чудовий зовнішній вигляд. Він невибагливий до умов вирощування. Всі ці показники вигідно відрізняють його від інших сортів. З самого моменту появи сорту виноградарі з задоволенням розводять його на своїй ділянці, виділяючи значні площі під посадки.

опис сорту

Цей сорт відрізняється кистями значних розмірів, величезними ягодами, які ростуть густо. Відносно історії виведення сорту дається особливе опис. Виноград з'явився в Одеському інституті за допомогою селекції декількох дослідних зразків. В якості основи були взяті Мускат де Сен-Вальє і сорт Королева Таїровське. У ролі підщепи використовувався Кобер 5ББ.

В результаті вдалося отримати новий гібрид винограду під назвою Лора. У держреєстрі України він записаний як Флора. Будь-яке з цих найменувань зараховується до одного і того ж сорту.

сортові характеристики

Виноград Лора має потужний гнучкий стовбур. Кущі добре розростаються і відрізняються сильною стовбурової частиною. Опис сорту винограду Лора можна привести в такий спосіб:

На стороні, оберненою до сонця, формується невеликий загар. Усередині кожна ягідка включає в себе три зернятка. М'якоть нехрустящая. Якщо використовувати підгодівлю Гіберелін, вдається виростити ягоди без насіння. Плід в довжину досягає 3 см. Цей сорт не формує темних ягід.

Великі грона зменшуються у вазі, коли кущ змушений витримувати надмірне навантаження.

Плодоношення у сорту Лора починається через 115 днів. Зазначений строк може варіюватися в залежності від тиску на грона. При граничному зав'язуванні формується 50 грон.

Зрілими вони стають одночасно з пізніми гібридами. У ряді випадків на великих кущах можна виявити по 18 частин. Тут дозрівання наступає раніше, в другій декаді серпня.

Урожай виходить значний. Грона мають великий розмір. Ягоди досить великі, наздоганяють за параметрами кущі з величезною кількістю маленьких плодів. Недостатня навантаження на кущі може привести до повторного утворення зав'язі, що є неприпустимим.

Формування врожаїв вимагає інших розрахунків. Ідеально залишати недоторканими 25 грон на рослині. Молоді культури формують плоди через 2 роки з моменту проведення щеплення або висадки за допомогою живцювання. Пагони будуть розвиватися інтенсивно і швидко. Практично 80% забезпечують плодоношення. Суцвіття винограду:

  • жіночі;
  • одностатеві;
  • припускають запилення, що проводиться вручну.

Спланувати урожай простіше, ніж на самозапильних видах.

розмноження гібрида

Сорт винограду Лора не відрізняється вибагливістю до умов перебування. Але щоб забезпечити врожай якісних плодів, слід вибирати для саджанців пухкі грунти, розташовані на деякій висоті. Велика кількість ґрунтових вод подобається не всім виноградам. Якщо того вимагає ситуація, облаштовують дренаж.

Обов'язкова вимога для оптимального розвитку - тепла погода і світло Обов'язкова вимога для оптимального розвитку - тепла погода і світло. Це дозволить накопичити сили для формування плодів. Розташовані вздовж паркану або стіни будинку види прекрасно приживаються. У негоду їх можна зігріти додатково, захистивши від протягу. Область для висадки підбирають з мінімальним проникненням протягу.

Якщо по сусідству розташовані плодові дерева, посадки виноградних культур забезпечують оптимальне надходження світла, при цьому мінімально пропускаючи вітри. Розмноження проводять двома методами:

  • щепленням;
  • живцями.

У другому випадку для посадкового матеріалу облаштовують яму, закладаючи добриво в родючий грунт.

Щоб культура добре розвивалася і не обмежувала розташовані поблизу кущі, між ними забезпечують на відстані мінімум 1,2 м. При вирощуванні уздовж забору або стіни житлового будинку треба відходити від них на півтора метра. Це забезпечує оптимальне надходження повітря, поживних сполук. Саджанці переміщують в лунки не відразу, а до кінця другого тижня.

За цей період грунт треба зволожувати. Визначають кількість води візуально. Значного зволоження не повинно бути. Присипають грунтом коріння живців, змішуючи з мінеральної підгодівлею. Готують саджанці для подальшої посадки, відповідно до схеми.

Відрощують коріння в воді. Для цього занурюють відросток на 20 см в субстрат. Після формування міцних корінців переміщують на нове місце молодий кущ.

Інші методики

Садять восени на зиму відростки, які зазнали обрізання і розміщені в пластиковий контейнер або ємність з субстратом. Щеплення застосовують для омолодження кущів винограду. Старі екземпляри зменшують плодоношення, припускають заміну і часто хворіють.

Підщепа і прищепа уважно оглядають, підготовляють до пророщування. Після зимівлі в холодному місці черешкам потрібно кімнатна температура на 3 ч. Після цього їх тримають приблизно годину в чистій і теплій воді. Перед установкою в ущелину підщепу опускають в гумат.

Перед установкою в ущелину підщепу опускають в гумат

Держак підрізають, надаючи йому форму клина. Робити це треба на нижній крайній точці - на рівні 10 мм. Підготовка підщепи полягає в акуратному розщепленні штамба, ділять клином на 2 половини, по обидва боки вставляють по одному саджанця. До обрізаного ділянки покривають парафіном деревину і зберігають живильну рідину.

До початку поділу клітин живці треба протримати в Гетероауксин. Область щеплення після того, як дістануть клин, обертають тканиною і обмазують садовим варом. осіння щеплення вкривається шаром грунту, тирсою.

Кущах потрібно опора. Якщо немає шпалери, то стійки забивають в грунт і простягають між ними канат або металевий дріт.

Поради по догляду

Сорт винограду Лора передбачає ретельний догляд в юному віці. Це період активного росту, коли рослина посилено забирає з повітря і грунту мінеральні речовини, а по стеблу рухаються соки, розносячи поживні елементи. Тут важливо виділити такі моменти, як полив і внесення добрив.

Відразу після висадки молодих культур необхідно грунтовно їх полити і замульчувати Відразу після висадки молодих культур необхідно грунтовно їх полити і замульчувати. Волога корінням майже не всмоктується близько основи стебла. Навколо винограду слід облаштувати кругову канавку і виливати в неї воду. Під кожну рослину треба налити приблизно 10 відер, після звикання кореневої системи до субстрату ця кількість збільшується до 30. З початком плодоношення сорт потребує 60 і більше відрах води під кожен кущ щодоби.

Грунт під виноград для посадки повинна обов'язково удобрюють. У якій кількості вносити підживлення, залежить від кліматичної зони і складу грунту. Є універсальні варіанти, що включають мінеральні та органічні сполуки. До них можна зарахувати гній. У ньому присутні калій, фосфор, кальцій. Перший компонент гарантує силу молодим і тільки що пересадженим рослинам, дозволяє протистояти збудникам інфекцій. Фосфор дає можливість накопичити цукор, запускає процес розвитку розвиток нирок. Кальцій покращує стійкість перед морозною погодою.

Ще однією обов'язковою процедурою по догляду є обрізка винограду Лора. Виробляється вона до моменту першого плодоношення. В осінній період проводять обробку, залишаючи по 4 відростка. Обрізають недостатньо плодоносні, сухі гілки. Також треба прибрати зайві молоді стебла.

Якщо надмірно обрізати виноград, можна зовсім не одержати врожаю на наступний рік.

Укладання на зиму - ще одна важлива процедура Укладання на зиму - ще одна важлива процедура. Виноградники добре витримують перші морози. Середній показник, до якого вони стійкі - -24 градуса. У певних місцевостях культивування погода не завжди відрізняється постійністю. Рослинам доводиться відчувати перепади температур. Вкривати рослини з цієї причини треба обов'язково. Захід це не таке вже й складне, але в першій декаді березня з-під снігу піднімаються життєздатні пагони.

Гілки перед укладанням підбирають, притискають до грунту або зміцнюють. Зверху сиплють мульчу і особливе біопокриття, яке утеплює кущі. Можна просто присипати грунт. Виноград рекомендують обприскувати бордоською рідиною, навіть якщо немає симптомів хвороб.

Сорт має схильність до мілдью. Профілактичні заходи дають можливість уникнути його розвитку. Іноді рослина вражає осінній опеньок. Боротися з такою ситуацією немає сенсу. Треба витягти кущ і негайно спалити його. На території зростання хворий культури не саджають нові кущі певний час, щоб уникнути повторного зараження.

Плюси і мінуси винограду

До позитивних якостей сорту можна віднести і те, що ступінь цукристості плодів досягає 20%. Кислотність соку варіюється від 5 до 8 г на літр. Сорт добре транспортується, при цьому не втрачає товарний вигляд. Грона добре закріплюються на кущах і навіть при значних урожаїв не обсипаються. Плоди мають чудовий смак. Сорт стійкий до сірої гнилі та захворювань грибкової природи, які поширені серед виноградних культур.

При підвищеній вологості ягоди не покриваються тріщинами, добре переносять температури до -22 градусів. Мінуси у винограду наступні:

  • Недостатньо солодкі на смак ягоди при затяжних дощах.
  • Слабка опірність мілдью.
  • Підвищена популярність у ос.

Підвищена популярність у ос

Солодка ягода Лора добре поєднується з помірною кислинкою, не провокуючи при цьому відчуття нудотності. Виноград добре освіжає і хрумтить. Його застосовують як столовий десерт. З нього можна робити біле вино і застосовувати для прикраси десертів. Ягоди заливають, щоб зробити родзинки.

На користь сорти говорить і зовнішній вигляд рослини. Потужні кущі густо вкриті зеленню. Плоди у них довгасті, барвисті, великі за розміром, соковиті. Поверхня нерівномірна, у неї немає яких-небудь дефектів. Також не зустрічається і дрібних ягід. Турбота про цей сорт не є більш складною, ніж у інших великоплідних сортів. Витрати праці невеликі, якщо робити всі дії вчасно. Особливо це стосується профілактики. Чудовий смак сорту Лора відзначають всі виноградарі. Можна самому переконатися в цьому, спробувавши посадити гібрид в теплиці.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама