Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград мускат річний - опис сорту і особливості плодоношення, сприятливий клімат і догляд за рослиною

  1. Історія появи мускатного сорти
  2. опис сорту
  3. плодоношення
  4. Догляд за виноградом мускат річний
  5. Клімат для вирощування
  6. Використання винограду
  7. Увага, супер налітав!

Виноград мускат річний люблять дорослі і діти. І це не випадково: великі ягоди з щільною шкіркою мають солодкий смак і неповторним ароматом.

Крім відмінних смакових якостей, виноград має цілющі властивості: він є хорошим тонізуючим і імуностимулюючий засобом.

Історія появи мускатного сорти

Наукова назва винограду походить від латинського слова vita, значення якого - життя. Така назва пояснюється великою кількістю корисних властивостей, якими володіє ця чудова ягода.

Така назва пояснюється великою кількістю корисних властивостей, якими володіє ця чудова ягода

Лат. muscat

З давніх-давен своїм чудовим медовим ароматом славився напій, який робили з мускатних сортів. Мускатні сорти вирощувалися в південних районах Франції та Італії. Завдяки великим солодким ягодам цей сорт швидко знайшов свою популярність.

У дев'ятнадцятому столітті ці смачні плоди завезли на територію Росії, і стали розводити на Кримському узбережжі. Кажуть, що саме там до сих пір збереглися найкращі мускатні виноградники, що володіють приємним ароматом і вишукано-ніжним смаком.

опис сорту

Виноград цього сорту ранній, він дозріває в першій половині серпня. На одному пагоні зазвичай буває два грона ягід. Вага одного грона досягає від 400 до 700 г. Одна ягідка важить приблизно 8 г, її довжина близько 3 см.

Якщо ягоди перестигають, вони втрачає тонкий ароматний мускатний смак. У тіні овальні ягоди мають солом'яно-янтарний відтінок, в сонячну погоду вони стають медово-бурштиновими. Виноградна м'якоть солодка, трохи пухка. Цукристість цього сорту дорівнює 21%, кислотність невелика, становить 8 г / л.

Швидке дозрівання є особливістю цього сорту. Плоди характеризуються гарною схоронністю, завдяки чому можливі транспортування врожаю на далекі відстані. Кущ невибагливий в догляді, особливо за умови його розведення в південних районах країни. Визреваемость ягід достатня висока, досягає 90%.

Листя рослини мають різноманітну форму: можуть зустрітися як трьох-пятілопастние листочки, так і листя цільної незубчатой ​​форми. Їх нижня сторона може мати слабку опушенность. Листя насичено зелено-смарагдового кольору, ближче до середині вересня знаходять жовте забарвлення.

Виділяють наступні види описаного сорти, виведені селекційним шляхом:

Білий вид - вирощується в Середземномор'ї, добре поширюється на теплих сонячних територіях. Виноградні грона цього виду мають циліндричну форму. Маса одного грона досягає від 100 до 500 г. Ягоди цього виду мають ненасичений відтінок меду і незвичайний восковий колір. Урожайність виду середня, виноград дозріває на початку осені, в цей час в них накопичується найбільша кількість солодощі.

Мускат Новошахтинський. Це гібридний сорт, плоди якого визрівають досить швидко - за 4 місяці. Вага однієї кисті він є достатньо високий, досягає 600 м Колір плодів має ненасичений фіолетовий відтінок, ягоди округлої форми з тонкою шкіркою мають солодкий, мускатним смаком.

Мускат донський - цей вид відрізняється раннім дозріванням плодів, ягоди готові до вживання менш, ніж 4 місяці після початку цвітіння. Кисті донського винограду невеликі, важить одна гроно всього лише 200 г. Ягоди маленькі, темно - сині.

Мускатний пліви. Цей вид мускатного винограду вирощується на території Болгарії.

Визреваемості грона відбувається менш, ніж за 4 місяці. Ягоди витягнутої форми овалу, їх колір медово-бурштиновий. Виноградні кущі цього виду високо цінуються садівниками, адже вид морозостійкий, невибагливий в догляді, має солодкий смак з легким мускусним ароматом.

Перераховані сорти володіють відмінними властивостями, а ріднить їх одне: стійкий, ароматний мускусний смак.

плодоношення

плодоношення

Сорт мускат річний відомий хорошим плодоношенням. Займаючись розведенням цього сорту в промислових масштабах, можна виростити 15000 кг з одного гектара землі. З виноградного уста збирається близько 40 кг смачної корисної ягоди .

Виноградні кущі, згідно з відгуками і опису, зазвичай сильно розростаються, можуть досягати висоти 3 м. Квіти цього сорту відносять до двостатеві типу, завдяки чому відбувається гарне запилення рослини.

Виноградна лоза досягає 3 м у висоту. На пагонах зазвичай утворюється велика кількість зав'язей.

Важливо не перевантажувати рослину, проріджувати зав'язі, залишаючи не більше 40 очок на втечу. Занадто велика кількість ягід може відбитися на їх величині і смакових якостях.

Під виноградні саджанці вириваються досить глибокі і широкі ями, в які кладуться добрива, а також при посадці використовується дренаж. Кущі формується з використанням технології шести - восьмірукавного віяла.

Стійкість сорту до грибкових захворювань є одним з достоїнств. Час від початку набрякання бруньок до повного визрівання ягід становить від 100 до 120 днів.

Догляд за виноградом мускат річний

Для високого плодоношення куща важливо забезпечити необхідний догляд:

  • щорічно обрізати зворушені морозом і слаборозвинені пагони ;
  • при початку цвітіння підрізати коріння рослини;
  • здійснювати необхідну підгодівлю: це потрібно робити приблизно за 10 днів до початку і через 10 після цвітіння, а також перед дозріванням плодів;
  • не нехтувати необхідним поливом;
  • вкривати плівкою рослина при настанні холодів.

Якщо враховувати вищеописані правила догляду за рослиною, можна виростити хороший урожай мускатного винограду.

Клімат для вирощування

Невибагливий у догляді, цей виноградний сорт вирощується як на півдні, так і в середніх широтах. На південних територіях урожай буває готовий до збирання в самому початку серпня. У той час як в середній смузі - ближче до початку вересня.

У той час як в середній смузі - ближче до початку вересня

фото врожаю

Мускатний виноград досить стійкий до низьких температур повітря, витримує до -23 ° С, але не дивлячись на це на зиму його рекомендують накривати спеціальною плівкою. Це робиться для того, щоб кущ зайвий раз не був схильний до травмування.

Посадка може здійснюватися і в осіннє, і в зимовий час. При відборі виноградних саджанців важливо звертати увагу на добре розвинену і не схильну до висихання кореневу систему рослини.

саджанець перед посадкою не повинен довго перебувати на відкритому сонці для уникнення його пересихання. За день до посадки корінь саджанця винограду міститься в відстояну воду, завдяки чому він набереться потрібної кількості вологи.

Виноград сорту мускат річний бажано висаджувати на сонячному боці ділянки. Сонячні промені в період дозрівання ягід благодійно вплинуть на отримання більш соковитою бурштинової забарвлення і на поліпшення його смакових якостей. Виноград, вирощений теплим літом, щедро обігрівається сонцем матиме м'який вишуканий солодкий смак.

Використання винограду

З винограду мускату річного готується смачний винний напій. Вино має солодкуватий смак з тонким медовим післясмаком. Деякі поціновувачі вина кажуть, що напій з цього сорту нагадує легку композицію, складену з виноградного соку, квіткового меду і запаху троянди.

Деякі поціновувачі вина кажуть, що напій з цього сорту нагадує легку композицію, складену з виноградного соку, квіткового меду і запаху троянди

фото листя

Колір вина повторює колір ягід, з яких вона виготовлена: виходить напій насичено медово-бурштинового відтінку.

Ягоди сорту мускат річний мають приємний смак, вони зазвичай солодші в порівнянні з ягодами інших різновидів. Завдяки біологічно активним речовинам, які містяться у винограді, ці плоди роблять благотворний вплив на роботу кишечника, нормалізує стан його мікрофлори.

З винограду сорту мускат річний, крім соку та вина, варять компоти, роблять конфітюри, а самі ягоди маринують. Виноград мускатний і його сік - чудовий тонізуючий і імуностимулюючу засіб.

Смачний і корисний виноград мускатного сорти застосовується як в свіжому, так і консервованому вигляді.

З цієї ягоди роблять ароматний винний напій, що відрізняється вишуканим смаком і приємним запахом.


Увага, супер налітав!

Виноград

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама