Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Подарунок Запоріжжю. Опис сорту, відгуки, фото

Цей сорт винограду був виведений селекціонером ключіковое Цей сорт винограду був виведений селекціонером ключіковое. Виноград Подарунок Запоріжжю є одним з столових сортів винограду. Дозріває виноград в середні терміни, протягом 120-145 днів, грона мають масу від 600 до 2 000 грам, ягоди - світло-зелені приблизною масою в 12-20 грам і довжиною в 40 мм.

після посадки саджанці ростуть і визрівають добре. За своїм смаком плоди нагадують стигле яблуко, вони освіжають і злегка втамовують голод. Урожай збирається хороший. Верхні і нижні грона одного розміру.

Показник морозостійкості у сорту дуже високий до -24 градусів, а також підвищена стійкість до виноградним хвороб, таким як оїдіум, мільдью та багатьом іншим. Розтріскування ягід при поганій погоді, наприклад при проливних дощах, не спостерігається. Виноград дуже соковитий і смачний.

Шкірочка на ягодах щільна. Плодоносність висока, майже 70%. Напевно, єдиним мінусом, яким сорт Подарунок Запоріжжю володіє - це необхідність укладання грон в тару в один шар при транспортуванні, так як при трясці ягоди можуть відірватися від гребненожкі.

Цей сорт має масу переваг в порівнянні з деякими іншими сортами винограду, по своїй надійності від хвороб і господарськими показниками він є одним з найулюбленіших сортів селекціонерів і виноградарів.

Але не варто забувати, що вся принадність винограду і все його можливості розкриються тільки при правильному виконанні всіх рекомендацій і порад професіоналів, які стосуються технології посадки, догляду та транспортування винограду. Тобто виноград дасть хороший урожай, тільки при хорошій турботі про нього.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама