Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Рошфор, опис сорту

  1. Опис зовнішнього вигляду Рошфора
  2. Опис основних характеристик Рошфора
  3. Опис смакових якостей винограду
  4. Опис врожайності Рошфора
  5. Опис стійкості до погодних змін
  6. Опис хвороб і шкідників сорти
  7. Основні правила догляду
  8. посадка винограду
  9. Посадка власними саджанцями
  10. Прищеплення живців до підщепи
  11. Загальні рекомендації по догляду

Безліч селекцій такого рослини як виноград, призводить до появи унікальних комплексних і надзвичайно стійких сортів

Безліч селекцій такого рослини як виноград, призводить до появи унікальних комплексних і надзвичайно стійких сортів. Сьогодні ми розповімо вам про один з них, по праву вважається гідним представником гібридів - сорт винограду під назвою Рошфор.

Виноград сорту Рошфор - це гібридний сорт винограду, отриманий народним селекціонером Павловським Е. Г. шляхом схрещування двох інших сортів: талісмана і обпиленої сумішшю пилку кардинала . Його головними перевагами є невибагливість у догляді, висока товарність, ранній період дозрівання, морозостійкість.

Опис зовнішнього вигляду Рошфора

Призначення столовий Морозостійкість до - 21 С Форма грона конічна або Цилиндроконические Вага грона 500-1000 г Форма ягід овальна Вага ягід 8 - 13 г Колір ягід від темно-червоного і навіть до повністю чорного Опис смаку гармонійний з тонким ароматом мускату

Пагони у даного сорту винограду сильнорослі і досягають висоти 135 см, лоза визріває майже на всю свою довжину. Гроно, як правило, велика, конічної або Цилиндроконические форми, із середньою щільністю і масою 500-1000 г. Ягоди у Рошфора також великі, мають овальну форму з розмірами 28 х 26 мм і масою 8-13 м Їх забарвлення може мінятися в залежності від ступеня дозрівання - від темно-червоного і навіть до повністю чорного, що свідчить про перезріванні. Оптимальний колір на період збору врожаю - темно-синій. Смачні, зрілі - смакота!

Опис основних характеристик Рошфора

Так як всі характеристики винограду Рошфор мають високі показники, а якість товарного вигляду його грон досягає майже 100% - цей сорт можна сміливо віднести до еталонних!

Опис смакових якостей винограду

Ягоди сорту мають досить гармонійний смак і тонкий аромат мускату. М'якоть досить м'ясиста і ніжна. Шкірочка хрустка і досить щільна, але при пережовуванні відчувається слабо.

Цукристість ягід - 14-18%, кислотність - 4-7%.

Грона можуть висіти дуже довго, зберігаючи всі смакові характеристики.

Опис врожайності Рошфора

Рошфор по праву відносять до форм раннього терміну дозрівання, так як період вегетації куща займає 110-120 днів. Крім того, цвісти кущ починає на початку літа, а тому перші заморозки йому вже не страшні. Врожайність цього сорту середня, 4-6 кг з одного куща, але при гарному догляді і відмінних погодних умовах може досягати 10 кг.

Опис стійкості до погодних змін

Сорт Рошфор відноситься до морозостійким сортам винограду і витримує зниження температури до -23 ° С. Але разом з тим він може сильно постраждати від холодних ветров.Поетому при виборі місця посадки Рошфора, намагайтеся вберегти його від продуваються місць, віддайте перевагу південний пристінок. Або посадите виноград в теплицю, як зробити теплицю для винограду своїми руками, читайте на нашому сайті. Готуючи грунт для посадки Рошформа, не забудьте провести мульчування і дренаж. Також рясно полийте саджанці після посадки.

Опис хвороб і шкідників сорти

Стійкість до грибкових захворювань у винограду сорту Рошфор вище середньої: до мілдью - 3,5 бала, до оидиум - 3. Цей факт ще раз підтверджує, що селекціоннние гібриди набагато стійкіше звичайних сортів. Але незважаючи на це виноград також потребує профілактичних обприскуваннях. Зазвичай їх проводять до початку цвітіння і після збору врожаю. Сорт сприйнятливий до філоксери - якщо ці комахи поширяться на корені і листя куща, знищити їх буде надзвичайно складно. Осами і мурахами Рошфор уражається в рідкісних випадках. Щоб попередити нашестя комах, на грона винограду слід одягнути спеціальні сіточки або обробити хімікатами. Вибір засобів залишається за вами!

Основні правила догляду

Цей сорт не потребує постійного нагляду, а тому буде давати гідний урожай навіть за відсутності ретельного догляду.

  • Місце посадки

Виноград невимогливий до грунту, але згідно відгуками садівників на піщаних ґрунтах і при відсутності добрив кількість пагонів скорочується, а кущ досягає меншої висоти.
Сорт Рошфор дуже теплолюбний, а тому ідеальним місцем його зростання будуть незатемнені ділянки з південної або південно-західного боку будівель, добре освячується сонячними променями і захищені від наскрізних вітрів. Грунтові води повинні залягати на глибині в 2-2,5 м.

  • терміни посадки

Час висаджування саджанців винограду Рошфор у різних садівників може значно відрізнятися. З першим весняним теплом можна здійснювати посадку збережених ще з осені саджанців, а також проводити щеплення живців до ще сплячим підщеп. Важливо зауважити, що саджанці з зеленими паростками потрібно висаджувати тільки після приходу стабільно високих температур і повного прогрівання грунту.

Також практикується осіння посадка, оптимальний період - середина жовтня. А щоб кущ переніс зимові морози, при зниженні температури його необхідно добре вкрити.

посадка винограду

Як правило, посадка відбувається двома способами:

  • за допомогою саджанців;
  • прищепленням живців до підщепи.

Розглянемо ці способи більш детально:

Посадка власними саджанцями

Посадка власними саджанцями

Насамперед необхідно перевірити грунт на предмет наявності в ній шкідників філоксери і тільки в разі їх відсутності починати проводити підготовку ями для саджанців:

  1. За кілька тижнів до посадки викопати поглиблення в грунті (близько 80 см);
  2. Дно засипати шаром родючого грунту, потім 2-3 відрами органічного добрива і знову грунтом;
  3. Після закінчення 2-3 тижнів в підготовлену яму помістити саджанець і засипати грунтом;
  4. Поставити опору;
  5. Рясно полити;
  6. Провести мульчування.

Як правило, живці заготовляють в середині жовтня. Їх нижню частину з двох сторін обрізають і опускають у воду. Якщо ж посадка відбувається восени, рекомендується провести парафинирование живців, що дозволить зберегти вологу більш тривалий період. Вкорінюються живці винограду Рошфор просто і швидко, а тому цей спосіб посадки дуже ефективний.

Прищеплення живців до підщепи

Щоб підготувати підщепу необхідно:

  • Видалити старий кущ так, щоб після нього залишився пеньок заввишки в 10 см. Його поверхня потрібно добре зачистити і видалити всю грязь;
  • Посередині пеньочка зробити розкол, в який і помістити обрізаної частиною держак;
  • Підщепа необхідно щільно затягнути, використовуючи мотузку або тканину, а потім обмазати вологою глиною;
  • Висаджувати щеплені живці потрібно таким же способом, що і власні саджанці.

Що посієш, те й пожнеш - народна мудрість!

Що посієш, те й пожнеш - народна мудрість

Загальні рекомендації по догляду

Для забезпечення найбільшої врожайності винограду Рошфор необхідно дотримуватися кількох порад:

  1. Як вже відомо, цей сорт винограду дуже сприйнятливий до філоксери. Позбутися від цих шкідників дуже складно і майже неможливо, а кращим способом захисту є профілактика. Вона полягає в розмноженні Рошфора шляхом щеплення його до підщепи інших, більш стійких до цього шкідника сортів.
  2. Для запобігання розвитку грибкових захворювань: рекомендується проводити профілактичні обприскування - в період відростання однорічних пагонів більше 15 см, в фазу розпушення суцвіть, під час формування ягід.
  3. Цей сорт вимагає багато вологи. Тому в період вегетації, перед початком цвітіння, під час формування врожаю і при засухах виноград потрібно поливати.
  4. Для придушення розвитку бур'янів і поліпшення загального стану грунту: після кожного поливу необхідно проводити мульчування мохом або тирсою.
  5. Для стимуляції росту плодів рекомендується проводити обрізку пагонів на 6-8 очок.

При використанні різних хімічних стимуляторів, таких як форхлорфенурон, розмір ягід збільшується, але разом з тим скорочується їхня цукристість. Тому потрібно строго дотримуватися правильного дозування і частоти їх використання.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама