Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Румба: опис сорту з характеристикою і відгуками, особливості посадки і вирощування, фото

  1. Історія вирощування
  2. Опис сорту винограду Румба
  3. характеристика сорту
  4. Відео: урожай винограду Румба
  5. посадка винограду
  6. догляд
  7. Корисні поради по догляду за виноградом сорту Румба
  8. Відгуки

Виноград давно вважається прекрасним доповненням до саду або ділянці. Вирощувати його можна на стінах, шпалерах або решітках. При правильній посадці виноград займає мало місця. Щоб плоди рослини дозріли, потрібна м'яка земля і велика кількість сонячного світла. Для зростання в умовах прохолодного клімату селекціонерами були виведені спеціальні морозостійкі сорти, одним з яких є Румба.

Історія вирощування

Виноград Румба був отриманий шляхом схрещування сорту Восторг червоний (відомий як ЗОС-1) з сортом Черрелов. Ця гібридна форма вважається аматорської, так як отримана селекціонером-любителем В.У. Капелюшний без використання спеціальних технологій. Вперше вирощений в Ростовській області, проте росте і в умовах більш суворого північного клімату.

Сорт Румба відносно молодий - йому менше 10 років.

Виноград давно вважається прекрасним доповненням до саду або ділянці

Виноград Румба вперше вирощений в Ростовській області, однак може рости і плодоносити і в більш північних районах

Опис сорту винограду Румба

Румба - столовий сорт винограду. Має великі (близько 30 см в довжину), трохи пухкі грона масою 800-1100 г. Колір плодів, як правило, рожевий, рідше - фіолетовий. Ягоди м'ясисті, хрусткі, з високим вмістом сахарози і приємним мускатним запахом.

Ягоди м'ясисті, хрусткі, з високим вмістом сахарози і приємним мускатним запахом

Ягоди Румби зазвичай рожеві, але іноді бувають фіолетовими

Кущі винограду розростаються дуже швидко і вже за перший рік можуть вирости до 5 м. Румбу завжди можна дізнатися за формою листа - розсічений по середині, з великими вирізами.

характеристика сорту

  1. Завдяки міцній плівці, що покриває кожну ягоду, виноград не страждає від шкідників і транспортується практично без втрат.
  2. Плодоносити починає на 2-3-й рік.
  3. Має хорошу сумісність з підщеп.
  4. Урожай встигає швидко, перші ягоди можна збирати на початку серпня.
  5. Морозостійкий, витримує заморозки до -24 ° C.
  6. Ягоди не піддаються сонячним опікам.
  7. Стійкий до грибкових захворювань, оїдіуму, мілдью.
  8. Навіть після повного дозрівання грона можуть довго залишатися на лозі, ягоди не тріскаються.

Таблиця: технічні характеристики винограду Румба

Параметри можуть змінюватися в залежності від регіону, в якому росте виноград.

Відео: урожай винограду Румба

Особливості посадки і вирощування

Цей сорт не вимагає особливої ​​грунту для висадки і буде рости практично в будь-яких умовах. Особливих рекомендацій по підживлення не має, крім того, що добрива варто закладати не частіше, ніж раз на 3 роки. Для розвитку кореневої системи кущів рекомендується розташовувати саджанці на відстані 3 м одна від одної. Висаджувати виноград потрібно в місці, де буде багато сонячного світла.

Висаджувати виноград потрібно в місці, де буде багато сонячного світла

Горизонтальна опора тримає кущі Руми краще вертикальної

посадка винограду

Через високу морозостійкості садити виноград Румба можна і навесні, і восени. Головне, щоб вночі не було заморозків.

Порядок дій:

  1. За добу перед висаджуванням в грунт коріння саджанця слід підрізати і опустити в воду (бажано з домішкою підсилювачів зростання).
  2. Викопати яму - 80 см в глибину, 1 м - в діаметрі. Дно покрити шаром органічних добрив (перегноєм, гноєм, що перепрів, чорноземом) товщиною 20-30 см і закріпити опору.
  3. Помістити саджанець в яму і засипати землею, але не повністю, а залишивши 5-7 см до краю.
  4. Полити рослина 2 відрами води і засипати залишене в ямі місце мульчею (підійдуть опале листя, макуха, компост, перегній).

Кущ винограду після посадки мульчують, щоб захистити молоду лозу від наземних шкідників

догляд

Румба - невибагливий сорт винограду і не вимагає особливого догляду. Але уважно слід поставитися до особливостей поливу:

  1. Перший полив здійснюється в момент посадки рослини.
  2. Наступний - тільки через 3 тижні, під час першої обрізки.
  3. На час вегетаційного періоду споживання вологи збільшується за рахунок зростання молодих пагонів, тому зволожувати виноградні кущі потрібно частіше.
  4. Під час цвітіння поливати кущі не можна, інакше можна пошкодити суцвіття.
  5. Перед збором врожаю поливати слід помірно, щоб плоди не були водянистими і рідкими.

Важливо стежити за швидкістю поглинання вологи ґрунтом, надлишок води приведе до гниття кореневої системи.

Корисні поради по догляду за виноградом сорту Румба

  1. Автор сорту рекомендує залишати не більше 20 очок на молодих (менше 3-х років) кущах і близько 45 очок - на дорослих. Зайві пагони краще обрізати (перевантаження може негативно позначитися на якості врожаю).
  2. Обробляти протигрибковими біопрепаратами (наприклад, триходермин або Фітоспорін) рослина досить 2 рази в рік, у форми висока природна опірність. Обприскувати кущі потрібно, коли розпускаються бруньки, а також в сезон дощів, так як надмірна волога створює сприятливі умови для розвитку грибкових захворювань.
  3. На зиму виноград Румба годі й вкривати, проте в районах з сильними заморозками краще укласти лозу на землю, обробити мідним купоросом і вкрити поліетиленовою плівкою або землею.

Використовуваний для укриття винограду матеріал повинен повністю покривати лозу

Відгуки

В умовах клімату, несприятливого для вирощування винограду, сорт Румба стане хорошим вибором для присадибної виноградарства. Він сильнорослий, урожайний, транспортабельний, має непогані смакові якості в поєднанні зі надранньої терміном дозрівання і стійкий до захворювань.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама