Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград сенсація: опис сорту, фото, відгуки

  1. Опис від автора, характеристика від лозовода
  2. Нюанси догляду: на замітку виноградарю
  3. Відгуки, думки, оцінка цінності

Багато гідних новинок належить народної селекції, і виноград Сенсація авторства В Багато гідних новинок належить народної селекції, і виноград Сенсація авторства В.У. Капелюшного назву виправдав. Поява його десять років тому було сенсаційним, нехай без чуток і недомовок не обійшлося. Чим порадує лозовода великоплідна форма з розкішною пензлем і малиновою ягодою - авторська характеристика, опис. Оцінка перспектив в якості сорту комерційного, відгуки, поради з агротехніки, фото.

Опис від автора, характеристика від лозовода

Столовий виноград, відноситься до великоплідних. Батьківська пара - знамениті сорти Різамат і Талісман. За одними джерелами, дозрівання Сенсації позиціонується як надранньої - близько 90-110 днів від розпускання бруньок до моменту повної стиглості. За іншими даними, як раннє - до повного фарбування в інтенсивний малиновий колір проходить 105-115 днів.

  • Кущ винограду сильнорослий, потужний, з відмінним визріванням лози - більш 2/3 довжини. Квітки.
  • Грона правильні, гарні, помірної щільності, часто пухкі, конічної або Цилиндроконические форми, вагою від 700 до 1500 р
  • Ягода пальчикової форми, велика - 15-22 г в середній масі, найбільші досягають і 30 м Розмір в середньому 55х22 м. Колір розкішний: в техспелості жовто-рожевий, ближче до бурштиновому, в повній - червоно-малиновий, з бурштинової тінню . М'якоть щільна, але досить соковита, м'ясиста. Середньої товщини шкірка не розтріскується, при їжі ледь відчутна, здатна успішно протистояти осам.

Ягоди сорту Сенсація

  • Смак Сенсації яскравий, гармонійний, приємний. При повному дозріванні відзначаються легкі мускатні нотки.
  • Транспортабельність гарна.

Увага! За відгуками, це справжній ринковий сорт винограду - що подобається покупцеві, транспортабельний, лежкий, з добре виконаної гроном, яскравим смаком. Якби не відносна молодість і слава маловивченою культури, бути Сенсації в числі комерційних форм.

Нюанси догляду: на замітку виноградарю

Основні моменти агротехніки, догляд за сортом Сенсація, розмноження - тезисно і коротко:

  1. Рекомендоване навантаження помірна - після обрізки 30-35 очок. Оптимальна обрізка лози - на 8-10 очок.
  2. Стійкість до основних захворювань винограду , Мілдью, оїдіуму 2.5 бала. Досить стійкою формою вистачає 2-3-х сезонних профілактичних обробок по листу фунгіцидом і інсектицидом.
  3. Щодо зимостійкий сорт винограду. Морозостійкість плодових бруньок до -24 ° C, вирощується і формується як укривние культура.
  4. щодо розмноження - живці приживаються відмінно, молоді кущі розвиваються швидко.
  5. Що ж стосується підщеп, з ними не все ідеально. У середовищі виноградарів прозвучали неодноразові відгуки про невисокий Аффинитет: великий відсоток відторгнення подвоем прищепленої лози.

Порада. Нормування - мати порядку і продуктивності: схильний до перевантажень сорт Сенсація рекомендується ретельно нормувати. На кущ першого року плодоношення залишають 1-2 грона - з огляду на їх розмір, це досить. Для дорослого винограду рекомендована навантаження від 30 нирок до 45 штук.

Відгуки, думки, оцінка цінності

Десятиліття - не термін: виноград Сенсація занадто молодий, щоб мати остаточну оцінку господарської цінності, і відгуки має поки нечисленні.

Десятиліття - не термін: виноград Сенсація занадто молодий, щоб мати остаточну оцінку господарської цінності, і відгуки має поки нечисленні

На думку аграріїв, сорт вкрай схожий на родинні Юліан авторства В. У. Капелюшного і Граф Монте Крісто, на Преображення з Трійки Крайнова. Ідентичність багатьох показників, включаючи колір і розмір ягід, форму кисті, час дозрівання винограду і нюанси агротехніки - ці моменти породили чимало пересудів про походження Сенсації. Прозвучало в середовищі виноградарів припущення, що Сенсація - це клонований сорт Преображення. Втім, прямих доказів думки, що межує зі звинуваченням автора, немає. А відгуків про чудовому смаку, про розкішних гронах, хорошою продуктивності досить.

Виноград Сенсація проходить сортовипробування, і рекомендувати його для комерційного вирощування складно. А для колекціонера-сортоіспитателя, який вміє працювати з лозою і не боїться труднощів, без перебільшення розкішна Сенсація стане справжньою знахідкою. Порадує вона довгою повної пензлем, медової ягодою, що світиться на сонці янтарем. Порадує і досвідом, набутим у роботі з маловивченими формами - а досвід, кажуть, безцінний.

Сенсація: відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама