Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград сорту Кодрянка: докладний опис, фото, відгуки, відео

  1. Основні сортові характеристики винограду
  2. Відгуки садівників

Цей сорт винограду був виведений в Молдавії зовсім недавно, названий він так на честь молдавського села Кодрянка Цей сорт винограду був виведений в Молдавії зовсім недавно, названий він так на честь молдавського села Кодрянка. Шляхом схрещування відомих сортів Маршальський і Молдова, селекціонерами було отримано гібрид ранніх строків дозрівання і відмінною врожайності. Республіка здавна славиться своїми чудовими винами, виробленими з винограду високої якості. Виноград Кодрянка не поступається ні в чому старим, перевіреним сортам. Ознайомившись з докладним описом цього чудесного винограду, подивившись фото і прочитавши відгуки досвідчених виноградарів, ви зможете оцінити, чи гідний такої сорт зайняти місце у вашому саду.

Основні сортові характеристики винограду

Не дарма в народі Кодрянка називають «Чорною магією»: кількістю врожаю вона вражає уяву, зачаровує незвичайним ароматом і неперевершеним смаком, одночасно дивує невибагливістю і стійкістю до хвороб. Описувати якості такого рослини доставляє тільки задоволення, воно практично не має недоліків:

  • короткий термін дозрівання, через 110-120 днів від розпускання перших нирок, з лози збирають повноцінні грона, цей час можна ще більше скоротити, якщо не перевантажувати виноград, своєчасно видалити зайві зав'язі;
  • повне визрівання лози за вегетаційний період, не потрібно обрізка і прищіпка восени;
  • повноцінне плодоношення Кодрянка починається вже в наступному році після посадки живців ;
  • квіти цього винограду двостатеві, неопиленние квітки стимулюють обприскуванням фитогормонами для виноградної лози, проводять цей захід в період, коли розпустилися більше половини суцвіть, в помірно теплу погоду при температурі 16-26 градусів;
  • дозрілі кисті з ягодами винограду дуже великі, нещільні, добре тримаються на лозах, середня вага яких становить близько 500 грамів, але це не межа, при дбайливому догляді грона можуть важити і більше до 1 кг;

Кодрянка

  • ще одна перевага, рідкісне для винограду різних видів, - висока стійкість до несподіваних заморозків ранньою весною, навіть взимку, за умови рясного снігового покриву, Кодрянка здатна перенести мороз до -23 градусів без укриття;
  • стійкість до хвороб у Кодрянка вище середнього рівня, при дотриманні профілактики, рослина не піддається таких захворювань як оидиум або мільдью ;
  • цей сорт винограду - столовий, ягоди мають чудовий смак, без будь-яких ароматизованих нюансів;
  • ягоди подовженої форми, фіолетового або чорного кольору, набирають вагу 6-8 г, але бувають і більші при правильному дотриманні агротехнічних правил вирощування.

Увага! Виноград Кодрянка невибагливий до грунту, росте і плодоносить на бідних кам'янистих суглинках і пісковиках. З ягід винограду, вирощеного на такій землі, виробляється вино високої якості.

Відгуки садівників

Виноградарі не тільки південних регіонів, але і в районах з суворими кліматичними умовами успішно вирощують Кодрянка на своїх земельних ділянках.

  • Інокентій (52 роки, Саратов) - «Чорну магію я посадив 3 роки тому. У поточному році урожай багатий, з одного куща зібрав 3 ящика по 5 кг, смаком теж дуже задоволений. Сам я багато не вживаю, зате внучки задоволені ».
  • Ольга (34 років, Воронеж) - «Клімат у нас не жаркий, тому я остерігалася висаджувати виноград, боялася, що не дозрівати до терміну. Але 2 роки тому у мене з'явилося бажання посадити якусь лозу, може що і вийде. Місця в саду досить, ось і встромила кілька різних живців, які мені подарували в Криму під час відпочинку. Першою ожила Кодрянка, на другий рік вже ласували ягодами. Така невибаглива виявилася, я за неї майже не доглядала, а вона вистояла і обрадувала нас ».

Ми не сумніваємося, що посадивши на своїй ділянці виноград, ви ні про що не пошкодуєте, Кодрянка зуміє завоювати вашу любов невибагливими і смаковими якостями, буде доставляти тільки радість рясним врожаєм.

Кодрянка: відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама