Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Восторг сорт: білий, червоний, опис, саджанці, догляд і посадка

  1. Опис сорту винограду Восторг і його характеристики
  2. особливості вирощування
  3. Догляд за виноградом Восторг
  4. Боротьба з хворобами і шкідниками
  5. Різновиди винограду Восторг
  6. Важливо знати!

Знову наступає черговий дачний сезон - так хочеться посадити що-небудь новеньке на своїй дачній ділянці, особливо якщо мова йде про виноград - смачною і всіма нами нескінченно улюбленої ягоді, яку ми із задоволенням вирощуємо в своєму саду - городі! Стільки різних видів цієї культури існує на світі - і не знаєш, який же сорт вибрати, щоб і врожай давав хороший, і невибагливий був до хвороб, та й з відходом щоб проблем особливих не було. Хочеться запропонувати вашій увазі просто чудовий сорт з відповідним інтригуючою назвою - «Восторг», який був виведений в Росії аж з трьох різних сортів дивовижною виноградної ягоди - «Зоря Півночі», «Русский ранній» і «Долорес». Знову наступає черговий дачний сезон - так хочеться посадити що-небудь новеньке на своїй дачній ділянці, особливо якщо мова йде про виноград - смачною і всіма нами нескінченно улюбленої ягоді, яку ми із задоволенням вирощуємо в своєму саду - городі

Виноград «Восторг» був виведений в Росії з трьох різних сортів

Опис сорту винограду Восторг і його характеристики

Виноград Восторг вирощують в складних кліматичних умовах Сибіру і центральних регіонів нашої країни, а також в Білорусі і країнах Балтії. Сорт вважається столовим, і дуже любимо багатьма виноградарями. Одним словом - захват!

Ягідки цей вид має овальні, масою до 7 грамів, соковиті на смак, з щільною хрусткою шкіркою, біло - жовтого кольору, що доходить до золотистого, що ростуть щільно на красивих кистях конічної форми, маса яких може досягати 2 кг! Вміст цукру плодів дуже висока - до 26% при кислотності - 6-9 гр на літр, що робить їх мускатний смак просто неповторним! Високою є також врожайність цього сорту, яка, при гарному догляді, може скласти до 120 центнерів з одного гектара. Морозостійкість даного виду теж захоплює - навіть сибірські морози до -25 градусів йому не страшні, проте, вкривати на зиму все ж необхідно.

Зберігаються такі ягідки чудово - можуть перебувати на лозі без втрати товарного вигляду аж до півтора місяців! Добре переносять транспортування.

Використовується цей столовий вид для вживання в свіжому вигляді, однак, при бажанні можна застосовувати для виготовлення соків і у виноробстві.

особливості вирощування

Садять цей сорт і навесні, і восени

Розмножується живцями і за допомогою підщепи. Другий спосіб найефективніший - не потрібно вкорінювати і, корисні речовини вже є в наявності - держак відразу йде в зростання. Однак, саджанці теж починають повноцінно рости досить скоро. Плодоносять рослини вже на третій рік після впровадження їх на постійне місце.

Садять цей сорт і навесні, і восени. Навесні саджанці швидко вкорінюються і йдуть в зростання, а також встигають добряче звикнути до місця культивації, що дозволяє їм без проблем перезимувати. Якщо посадку робити восени, то держак необхідно надійно укрити на зиму.

При посадці в лунку, викопану на глибину 80 сантиметрів, можна додати мішок перегною і мішок золи деревної, а також грам 300 суперфосфату, а в верхній шар грунту - німого піску.

Схема посадки - 4 метри один від одного. Якщо кущики сильно потужні, то відстань збільшують до 6 метрів. Найкраще вирощування культури - арочним способом.

Як саджанець посадили в землю, в лунку необхідно вилити кілька відер води і накрити землю навколо мульчею, щоб волога не випаровувалася якомога довше.

Для сорту найсприятливішими є легкі суглинисті грунти або чорнозем, тільки щоб не було надлишку вологи, щоб виключити зараження філоксерою.

При вирощуванні потрібно ретельно підійти до питання вибору місця, яке повинно бути відкритим, і надати доступ сонячним променям. Якщо ви хочете посадити лозу біля будинку, то найкраще підійде південна або південно-західна сторона, де виноградник буде захищений від протягів і затіненості.

Догляд за виноградом Восторг

Ну і, звичайно ж, за своїми підопічними необхідно добре доглядати - поливати в міру необхідності, прибирати з-під коренів всякий «мотлох» у вигляді сухих гілок і листя, а також інших органічних останків, щоб уникнути будь-якого роду грибкових захворювань і нашестя комах - шкідників. І не забувати про підгодівлі, які найкраще чергувати або проводити комплексно.

І не забувати про підгодівлі, які найкраще чергувати або проводити комплексно

Полив Захоплення проводять у міру необхідності

  • Добрива вносять кілька разів за сезон:
  • коли лоза збирається цвісти;
  • під час формування плодів;
  • під час росту ягід;
  • коли почнеться дозрівання.

Останню підгодівлю слід проводити не пізніше ніж за два тижні перед початком збирання врожаю. Всі підгодівлі потрібно робити тільки після того, як проведете полив рослин, щоб уникнути опіку кореневої системи.

Полив проводять в міру необхідності. Важливо пам'ятати, що для виноградної культури шкідливо як занадто великий вміст вологи в грунті, так і її недолік - і те, і інше може викликати хворобу виноградника.

Дуже важливий аспект у догляді за рослинами є формування кущів і своєчасна підрізування. Оглядаючи кожну гілку, необхідно знищувати зайві пагони, пасинки і листя, не беруть участь в утворенні врожаю, які будуть споживати необхідні для дозрівання грон поживні соки - навколо кожної кисті слід прибирати 6-7 листків.

Після закінчення періоду вегетації лозу необхідно підготувати для зимівлі. Для цього треба прибрати 8-10 нирок з кожного втечі і закріпити лозу на землі для приховування. Укрити рослина можна як землею, так і соломою, гілками ялини або просто покривним матеріалом. Під такими укриттями, надійно і дбайливо накритими сніговим покривом, ваш виноградник прекрасно перезимує.

Боротьба з хворобами і шкідниками

Хоча, сорт винограду Восторг досить стійкий до ряду захворювань, все ж краще провести профілактичні заходи щодо захисту рослин від різних неприємностей у вигляді мілдью і оїдіуму, а також інших хвороб. Обробку роблять двічі за сезон. Філоксера дуже любить цей сорт, тому існує необхідність захисту виноградника і від цієї напасті.

Різновиди винограду Восторг

Про найулюбленіший виноградарями Восторг білий ми вже розповіли. Тепер коротко про різновиди цього чудового гібрида. Їх існує кілька:

  • сорт Восторг мускатний - виведений схрещуванням сорту Восторг і Фрумоаса Албе. Суперранній сорт з вегетаційним періодом 10 днів і дуже високою врожайністю. Даний гібрид вимагає контролю за навантаженням;

    Виноградний гібрид Восторг - це дуже плідний сорт, який рано і скоро встигає

  • сорт винограду Восторг Чорний є результатом схрещування таких видів, як Долорес, Русский ранній і Зоря Півночі. Сорт виведений в Росії, відрізняється скоростиглістю - період вегетації становить 110-120 днів. Потужна рослина з сильними країнами і необхідним контролем за кількістю грон на пагонах;
  • гібрид Восторг Червоний - створений шляхом схрещування видів Восторг і Оригінал. Відрізняється великим розміром червоно - рожевих плодів з кислувато-солодким смаком, високою врожайністю, коротким вегетаційним періодом (110 днів), а також підвищеної морозостійкістю.

Виноградний гібрид Восторг - це дуже плідний сорт, який рано і скоро встигає, радуючи садівників як прекрасним зовнішнім виглядом, так і соковитими і смачними ягодами. При дотриманні рекомендацій в догляді і вирощуванні, виноградник не завдасть вам особливого клопоту.
Сьогодні виноград сорту Восторг показав себе як дуже цінний і стоїть вид, виростити який зможе абсолютно кожен садівник.

Удачі вам у вирощуванні цього прекрасного сорти!

Важливо знати!

Баба Ніна про Росію: "Грім вдарить в жовтні 2018 і гроші впадуть з неба ...

Читати статтю »> http://cpagetti2.com/THLk/sub1/sub2/sub3/sub4/sub5

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама