Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград

  1. Сік з червоних сортів винограду натуральний
  2. Сік виноградний натуральний (1)
  3. Сік виноградний натуральний (2)
  4. Сік виноградний натуральний (3)
  5. Сік виноградний натуральний (4)
  6. Сік виноградний натуральний (5)
  7. Сік виноградний з м'якоттю
  8. Сік виноградний випарений
  9. Сік з недостиглого винограду
  10. Повидло з винограду по-молдавському
  11. Бекмес (виноградний мед)
  12. Бекмес з виноградного сусла з білокачанної капустою
  13. Бекмес з виноградного сусла з гарбузом
  14. Татар (пеламуши) по-грузинськи
  15. чурчхела
  16. Виноград сушений

Про дно з небагатьох рослин, які містять значну кількість винної кислоти. Крім неї, у винограді знайдені яблучна, лимонна, хлорогенова і хінна кислоти. Ягоди містять вітаміни (А, С, B1i, B2, В6, В12), ферменти і фітонциди, фенольні речовини; в них виявлено близько 20 макро- і мікроелементів. Зміст харчових і біологічно активних речовин істотно коливається в залежності від сорту винограду і ступеня його зрілості.

З давніх-давен відомі лікувальні властивості винограду. Він надає тонізуючу, бактерицидну, сечогінну, проносну, потогінну, відхаркувальну і загальнозміцнюючу дію. Ніжні і соковиті ягоди корисні при порушеннях обміну жирів, білків, мінеральних речовин, більш м'ясисті - при зниженій кислотності шлункового соку. Виноград - ефективний засіб при хронічних захворюваннях нирок, легенів, печінки, при гіпертонії, подагрі, фізичному і нервовому виснаженні організму, сечокислий діатез.

УВАГА!

Людям, що страждають на цукровий діабет і ожиріння, виноград протипоказаний.

Я роки винограду вживають в їжу свіжими, сушеними (кишмиш, ізюм), консервованими або переробленими в різні вина. Для заготівлі компотів найбільш придатні сорти з «мускатним» або «ізабельних» присмаком. Для них можна брати і не цілком зрілі грона, а для соку, навпаки, самі стиглі.

Сік з червоних сортів винограду натуральний

Складові:

  • на 1 л соку - 1 кг 660 г винограду

М езгу при безперервному помішуванні нагрівати в емальованому посуді до температури 60-65 ° С, дати їй охолонути до 40 ° С і пресувати. Отриманий сік поставити на кілька годин у холодне місце і дати відстоятися, після чого за допомогою гумової трубки зняти з осаду і профільтрувати.

Освітлений сік нагріти до 90-95 ° С при безперервному помішуванні протягом 15 хв. і відразу розлити в прогріті банки, закупорена прокип'яченому кришками, закутати в ковдру і витримати до повного охолодження. Для отримання освітленого соку банки витримати 3 місяці при температурі 10-15 ° С, потім відкрити їх, зняти сік з осаду за допомогою гумової трубки, а осад профільтрувати через полотняний мішечок. Сік і фільтрат пастеризувати при 80-85 ° С:

  • ємності 0,5 л - 15 хв.
  • ємності 1 л - 20 хв.
  • ємності 3 л - 30 хв.

Банки закупорена, охолодити і зберігати в темному місці.

Сік виноградний натуральний (1)

З пелий свіжий виноград промити, дати стекти воді, ягоди відокремити і пресувати. Для кращої соковіддачи ягоди перед пресуванням подрібнити ножем з нержавіючої сталі на дошці з прорізами, помістивши її над емальованому мискою або каструлею. Процідити через полотно або марлю, нагріти в емальованій каструлі до 80-85 ° С, розлити в банки або пляшки, накрити кришками і пастеризувати при 85 ° С:

  • ємності 0,5 л - 15 хв.
  • ємності 1 л - 20 хв.

Господині на замітку

При ураженні серцевого м'яза інфекційного або токсичного характеру обмін речовин в міокарді нормалізують за допомогою фруктових соків, що містять барвники, в цьому відношенні особливо цінні соки винограду, смородини, глоду.

Сік виноградний натуральний (2)

З ок швидко нагріти до 95 ° С, розлити в ошпарені гарячі банки доверху і відразу закупорити їх прокип'яченими кришками, що не стерилізуючи. Банки перевернути догори дном і залишити на 2-3 години для охолодження. Зберігати в прохолодному місці. В процесі зберігання сік зазвичай мимоволі освітлюється з випаданням осаду у вигляді легко спливає при збовтуванні каламуті. Перед вживанням сік не збовтувати, а обережно злити, залишок на дні профільтрувати спочатку через три-чотири шари марлі, а потім через вату, покладену в воронку.

Сік виноградний натуральний (3)

У іноград розім'яти товкачиком в чистому глиняному горщику, горщик щільно закрити і поставити до наступного дня в холодне місце. Потім вичавити сік, профільтрувати його через три-чотири шари марлі, перелити в чисті банки і пастеризувати 10 хв. при 80 ° С. Банки закупорена, поставити догори дном і охолодити.

Сік виноградний натуральний (4)

П ри відсутності преса виноградний сік можна приготувати таким способом. Зрілий солодкий виноград вимити, дати стекти воді, відокремити ягоди від гребенів, видаляючи при цьому пошкоджені, гнилі і незрілі. Відсортовані ягоди скласти в друшляк, встановити над емальованим відром і розім'яти вручну тильною частиною кулака. Отриманий сік і мезгу злити в балон (в Десятилітровий балон поміщається 8 кг такої маси), накрити його марлею і поставити в тепле (25-28 ° С) місце. Залежно від сорту винограду і температурних умов на другий-третій день мезга спливає, а в нижній частині балона утворюється сік. Сік злити в емальований посуд через друшляк і профільтрувати. Отриманий сік прокип'ятити в емальованому посуді 15 хв. і в гарячому вигляді розлити в прогріті банки, відразу закупорити і охолодити.

Сік виноградний натуральний (5)

У іноград ретельно вимити, відокремити ягоди від гребенів і розчавити дерев'яним товкачем, намагаючись не залишити цілих ягід, так як від цього залежить кількість одержуваного соку. Сік, отриманий після пресування, витримати 2-3 години для відстоювання, профільтрувати через три-чотири шари марлі, злити в емальовану каструлю, нагріти до 92-95 ° С, розлити в гарячі сухі банки, герметично закупорена їх прокип'яченими кришками, перевернути догори дном , накрити щільною тканиною і повільно охолодити. Зберігати в темному місці.

Сік виноградний з м'якоттю

Д ля приготування виноградного соку з м'якоттю взяти стиглий солодкий виноград, вимити, дати стекти воді, відокремити ягоди від кистей, видаливши при цьому пошкоджені, гнилі і незрілі, потім пропустити через соковижималку.

У іноградний сік з м'якоттю злити в емальовану каструлю, поставити на вогонь і кип'ятити протягом 15 хв., Після чого розлити киплячим в підігріті (на пароводяній бані) банки, накрити кришками, негайно герметично закупорена, перевернувши догори дном, охолодити.

Сік виноградний випарений

У іноград розім'яти і випаровувати 1 - 1,5 години. Сік ще гарячим розлити в чисті пляшки і закупорити. У охололи пляшок залити пробки парафіном.

Сік з недостиглого винограду

Н едозрелие ягоди винограду відокремити від гребенів і ретельно розім'яти. Мезгу білих сортів пресувати відразу. У винограду червоних сортів фарбувальні речовини знаходяться в шкірці. Тому для кращого їх виділення мезгу слід нагріти до 60 ° С, потім охолодити до 40 ° С і тільки потім пресувати. Отриманий сік поставити на кілька годин у холодне місце і дати відстоятися. Після відстою за допомогою гумової трубки зняти сік з осаду і профільтрувати. Освітлений сік нагріти до 90-95 ° С і відразу ж розлити в приготовані пляшки або банки, закупорена їх і покласти на бік до повного охолодження.

Господині на замітку

Тонізуючу дію має виноградний сік, в якому протягом 5 хв. проварити 10-15 ядер волоського горіха. Пити такий сік слід по 1 склянці 3 рази в день за годину до їжі.

Повидло з винограду по-молдавському

В зять зрілі м'ясисті ягоди, видалити насіння, розім'яти, перекласти в варильний тазик і уварити при помішуванні до половини початкового об'єму. Готове повидло витримати 15-20 хв. в остигає духовці, розфасувати і закупорити поліетиленовими кришками.

Бекмес (виноградний мед)

З вежеотжатий, знятий з осаду і профільтрована виноградний сік уварити на водяній бані. Для цього на дно великої каструлі помістити дерев'яні прокладки, налити в неї воду. На прокладки поставити меншу каструлю з соком. Воду у великій каструлі довести до кипіння, у міру википання доливати. Сік в меншій каструлі постійно помішувати, поки він не загусне і не увариться до 1/3 початкового об'єму. Готовий бекмес розлити в скляний посуд і закупорити.

Бекмес вживають як мед, а також для приготування пряників, пряників, солодких пирогів, східних солодощів і т. Д.

Бекмес з виноградного сусла
з білокачанної капустою

Складові:

  • 12 л виноградного сусла
  • 2 кг білокачанної капусти
  • 5-6 листочків пеларгонії або 3-4 краплі бергамотового есенції

У іноградное сусло процідити і варити, поки його кількість буде випарується наполовину. Нашаткувати капусту. Проварити її, залити холодною водою для охолодження, відцідити і всипати в згущене сусло разом з листочками пеларгонії *.

Варити бекмес, безперервно помішуючи, довівши його до густоти бджолиного меду. Замість пеларгонії після зняття з вогню можна додати бергамотового есенцію.

Бекмес з виноградного сусла з гарбузом

Складові:

  • 10 кг стиглого винограду
  • 1 гарбуз середніх розмірів
  • 1-2 склянки горіхових ядер

Про чистити від шкірки гарбуз. Нарізати шматочками різної форми і витримати 2-3 години в вапняній воді.

Про тделіть ягоди стиглого винограду, зварити до м'якості і протерти через сито. Отримане сусло (близько 6 л) процідити і варити в широкій дрібній посуді. Просіяти 1/2 склянки деревної золи, зав'язати в мішечок і покласти в кипляче сусло; варити близько 30 хв, потім вийняти. Коли кількість сусла буде випарується наполовину, додати нарізаний гарбуз, ретельно промиту водою. Бекмес варити на сильному вогні. Довівши його до густоти бджолиного меду, додати горіхові ядра і варити ще 5-10 хв. Зняти з вогню, охолодити і перелити в підготовлений посуд.

Татар (пеламуши) по-грузинськи

І з винограду вичавити сік, перелити в каструлю, поставити на вогонь і, коли рідина зігріється, всипати пшеничне борошно (для татари) або кукурудзяну муку (для пеламуши) і варити, безперервно помішуючи дерев'яною ложкою, не допускаючи утворення грудок, до тих пір, поки не випарується запах борошна і не вийде однорідна маса консистенції рідкого киселю для татари або густого киселю для пеламуши.

Господині на замітку

Виноградний бекмес дуже корисний виснаженим, і ослабленим хворим.

чурчхела

Складові:

  • 1 кг волоських горіхів
  • 10 л виноградного соку
  • 1 кг пшеничного борошна

У невеликій кількості холодного виноградного соку ретельно розвести пшеничне борошно. Отриману бовтанку вилити в киплячий виноградний сік і ретельно розмішати. Кип'ятити 2-3 години і відставити. Маса повинна увариться до консистенції киселю.

Я дра волоських горіхів розрізати на кілька частин і нанизати на нитки довжиною 30-40 см. Готові нитки кілька разів занурити в остиглий, але ще досить теплий виноградний сік, а потім підвісити для загустіння і підсихання.

З атем знову занурити в сік і знову підвісити. Так проробляти до тих пір, поки чурчхела не досягне товщини 1,5-2 см. Сушити в сухому приміщенні на протязі протягом тижня. Готову Чурчхела зберігати загорнутої в лляну тканину.

Виноград сушений

Д ля сушки слід вибирати цукристі сорти винограду, так як зі звичайних столових сортів родзинки виходить кислуватим.

З цебер виноград зазвичай на сонці. Перед цим грона ретельно переглянути, видалити пошкоджені і загнили ягоди. Потім грона опустити на 3-5 секунд в розчин соди фортецею 0,5%, нагріте до 95-97 ° С (це сприяє прискоренню сушіння, так як на поверхні ягід утворюється безліч дрібних пор, через які волога легше виходить з ягід). Виноград, вийнятий з розчину соди, негайно промити під струменем чистої води і розкласти на таці в один ряд. Підноси з гронами виставити на сонце і сушити. Для сушки потрібно 15-20 днів. Протягом цього часу необхідно стежити за гронами і в міру висихання верхніх ягід перевертати їх. При штучній сушці в шафах і в печах підтримувати температуру 65-75 ° С.

Господині на замітку

Відвар родзинок (100 г родзинок кип'ятити в 200 мл води протягом 10 хв.) Збільшує виділення слизового секрету в дихальних шляхах, сприяє відкашлюванню. Приймати по 1 / 3-1 / 2 склянки відвару 3-4 рази в день.


Перейти до розділу: Консервуємо без цукру

Дивіться також:


Коментарі Вконтакте:


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама