Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розмитнення евроблях: скільки заробить Україна

Державний бюджет України може отримати до 10 мільярдів гривень від розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

"За нашими даними, на момент прийняття закону в Україні перебувало близько 630 тисяч автомобілів на Єврономер. Державний бюджет може отримати з них від 5 до 10 мільярдів гривень", - заявив заступник міністра фінансів Сергій Верланов, йдеться на сайті відомства.

Однак, за його словами, багато що залежить від того, коли саме їх легалізують і взагалі легалізують чи. Зокрема, є певна межа, коли розмитнення "евробляхі" є економічно недоцільною.

"Як правило, це автомобілі 13-20-річного віку. Якщо власники не захочуть їх розмитнювати, нехай утилізують або вивозять за межі України", - повідомив Верланов.

Заступник глави Мінфіну також нагадав, що згідно із законом, всі гроші від розмитнення авто на Єврономер, підуть до Пенсійного фонду.

"Тому я хочу закликати всіх автовласників допомогти в його наповненні та таким чином подбати про своєчасну виплату пенсій", - резюмував Верланов.

як повідомляв OBOZREVATEL , 8 листопада Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів з європейської реєстрацією в Україні. Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу. Так, для бензинових двигунів об'ємом до 3000 і більше 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно € 50 і € 100. Для дизельних двигунів об'ємом до 3500 і більше 3500 куб. см вводяться базові ставки відповідно € 75 і € 150.

Також Рада ввела великі штрафи за порушення правил ввезення таких автомобілів на територію України. Власники машин на Єврономер не згодні з низкою положень цих законів, через що в багатьох регіонах України проходили акції протесту.

Згідно з даними Державної фіскальної служби, в Україні в режимі тимчасового ввезення потрапили 2,7 млн ​​автомобілів . Кількість авто, завезених в режимі "транзит" і фактично знаходяться в Україні з порушенням термінів, досягло 110,4 тис., А в режимі "тимчасового ввезення" з порушенням термінів - 207,4 тис.

Чи не набридаємо! Тільки найважливіше - підписуйся на наш Telegram-канал

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама