Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно зробити вимощення навколо будинку своїми руками

  1. Для чого потрібна вимощення
  2. Облаштування дренажного шару
  3. Укладання гідроізоляції вимощення
  4. Утеплення вимощення ЕППС
  5. Як залити вимощення

Зазвичай вимощення навколо будинку роблять своїми руками. Це не дуже складна процедура. Головне, дотримуватися технологію і черговість шарів. Не економте на теплоізоляції. У помірному кліматі утеплена вимощення може замінити теплоізоляцію фундаменту .

Для чого потрібна вимощення

Зазвичай вимощення навколо будинку роблять своїми руками

Ширина траншеї повинна бути не менше 60 см.

Для початку розглянемо для чого потрібна вимощення навколо будинку. Це суцільна смуга, залита бетоном, по периметру будівлі шириною від 60 см. Всі власники приватних будинків рано чи пізно приходять до висновку, що вимощення все-таки потрібна. Вона виконує дві найважливіші функції:

Звичайно, гідроізоляцію фундаменту і його утеплення потрібно виконувати ще на етапі будівництва будинку, але навіть якщо це не зроблено, то ці функції частково бере на себе вимощення. Звичайно, вона не в змозі захистити фундамент від грунтових вод, але їх рівень не завжди високий. Тому в посушливих районах для захисту від дощу і талого снігу достатньо однієї вимощення. Це стосується і утеплення. Особливо в холодних регіонах утепленій вимощення може бути і недостатньо, але в середній смузі вона дуже ефективна.

Облаштування дренажного шару

Перед тим як зробити вимощення навколо будинку своїми руками потрібно очистити робочий простір і вирити поглиблення по периметру будинку глибиною 15 см. Ширина траншеї повинна бути не менше 60 см. Отмостка повинна виходити за межі скатів даху.

Розглядаючи питання про те,   який утеплювач вибрати для стін   ми прийшли до висновку, що оптимальний варіант - це мінвата Розглядаючи питання про те, який утеплювач вибрати для стін ми прийшли до висновку, що оптимальний варіант - це мінвата.

Мінеральна вата - це також найкращий утеплювач для мансарди або скатної покрівлі.

Дно і краї поглиблення повинні бути рівними. На нього буде засипатися дренажний шар. Для облаштування дренажу використовують білий річковий пісок. Алгоритм робіт:

  • засипати траншею піском - шар 10 см;
  • розрівняти поверхню;
  • змочити і утрамбувати пісок.

Пам'ятайте, що при влаштуванні вимощення навколо будинку якість трамбування дренажного шару має важливе значення. Це підстава для наступних шарів, останній з яких стяжка. Якщо дренаж буде погано утрамбований, то бетонна стрічка може з часом тріснути.

Укладання гідроізоляції вимощення

Щоб мінімізувати кількість вологи, дісталася до дренажного шару, обов'язково потрібно зробити гідроізоляцію вимощення навколо будинку. На пісок укладається матеріал, який не пропускає воду. При цьому бажано, щоб він ще мав пароізоляційними якостями для більш надійного захисту. Найчастіше використовують руберойд та інші бітумінозні стрічки.

Найчастіше використовують руберойд та інші бітумінозні стрічки

Стяжку потрібно армувати, щоб бетон не тріснув.

Як правильно зробити гідроізоляцію вимощення навколо будинку:

  • стрічки повинні лежати рівно без хвиль;
  • при укладанні двох стрічок завширшки потрібно робити внахлест 10 см по ходу руху вологи від стін;
  • на місцях з'єднання стрічок також робити напуск.

Якщо є можливість, то краще використовувати ПВХ мембрани. Вони відносяться до групи полімерів, так само як і утеплювач, адже використовувати навіть кам'яну вату для утеплення вимощення можна. На форумах точаться суперечки дотичного того, що бітумна гідроізоляція і полістирол входять в реакцію, в результаті якої теплоізоляція розчиняється (у складі бітуму є розчинники).

Утеплення вимощення ЕППС

Потрібно використовувати ЕППС 50 мм, так як правильно зробити вимощення навколо будинку можна тільки з цим матеріалом. ЕППС - це екструдований пінополістирол , Нове покоління пінопласту. Він міцніше, не пропускає пар, не боїться вологи і може пролежати в землі 50 років без зміни своїх характеристик. Коефіцієнт теплопровідності становить 0,025 Вт / м * С.

В принципі,   керамзит як утеплювач   не надто ефективний, так як у нього відносно високий ступінь теплопровідності в порівнянні із сучасною теплоізоляцією В принципі, керамзит як утеплювач не надто ефективний, так як у нього відносно високий ступінь теплопровідності в порівнянні із сучасною теплоізоляцією.

Важливо правильно розрахувати товщину утеплювача для стін з керамзитобетонних блоків , Інакше будуть промерзати.

На торцях плит є пази, завдяки їм у місцях з'єднання не проходить волога і тепло. Пінополістирол укладається в один шар. Кожен лист повинен щільно лежати на гідроізоляції. Не можна щоб залишалися повітряні кишені. Для додаткової герметизації при виготовленні вимощення навколо будинку своїми руками шви між плитами задуваються монтажною піною. Після полімеризації потрібно зрізати залишки, щоб вони не заважали для укладання армировочной сітки.

Як залити вимощення

Після укладання всіх попередніх шарів товщина вимощення складе по рядка 15 см і вона буде на одному рівні із землею. Щоб залити фінішний бетонний шар необхідно зробити дерев'яну вимощення по периметру траншеї. Шар бетону повинен бути 5 см, при цьому потрібно дотримуватися ухил 1,5 см на метр.

Шар бетону повинен бути 5 см, при цьому потрібно дотримуватися ухил 1,5 см на метр

Має бути дотримана ухил від стін будинку.

Висота дерев'яних планок повинна бути 5 см. Відзначте рівну лінію на стіні будинку. Висота лінії залежить від ширини фундаменту, але вона повинна бути вище дерев'яної вимощення. Таким чином, збережеться ухил від стін будинку.

На гідроізоляцію укладається армована сітка. Можна використовувати і звичайну рабицю. Поверх армування заливається бетон. Коли розчин буде застигати, є ризик появи тріщин. Тому після закінчення робіт протягом одного-двох днів потрібно підтримувати бетонну стрічку вологою. Детальніше про те, як зробити вимощення навколо будинку дивіться на відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама