Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пристрій дренажу фундаменту, дренаж навколо будинку

  1. Класична схема пристрою дренажу і ливневки навколо будинку У даній статті ми розглянемо схему пристрою...
  2. Ось так виглядає дренажна труба при неправильному застосуванні в дренажі фундаменту. Дренаж ламається...
  3. Пристрій дренажної траншеї уздовж будівлі
  4. Колекторний колодязь в системі дренажу фундаменту

Класична схема пристрою дренажу і ливневки навколо будинку

У даній статті ми розглянемо схему пристрою дренажу і ливневки навколо фундаменту будинку.

(Увага! Дана стаття написана виключно в інформаційних цілях, і носить ознайомлювальний характер. Ні в якому разі не є інструкцією із застосування. Будь ласка, для пристрою дренажних систем, звертайтеся до професіоналів. І ми Вам обов'язково допоможемо!)

Схема №1 (дренаж будинку і ливневки) (розташування дренажних і зливових труб, дренажних колодязів і дощоприймачів, а також пристрій колекторного колодязя)

Дрени або просто дренажні труби (позиція 3 в схемі №1) укладаються, з ухилом 5-7 мм на 1 м або 5-7 градусів, кому як подобається. І, оперізують будівлю по периметру, від верхньої точки (найвище місце) до нижньої, де встановлюється колекторний колодязь (позиція 8 в схемі №1), самопливний або з дренажним насосом (точка скидання).

Багато "фахівці" говорять про застосування гнучкої дренажної труби. Ми ж, на дренажі навколо будинку, рекомендуємо використовувати двошарову перфоровану дренажну трубу, з кільцевої жорсткістю SN 8.

Чому в дренажній системі навколо будинку не варто використовувати гнучку трубу? Тут є кілька моментів.

перше, гнучка труба для дренажу ділянки не призначена для укладання на глибину більше 1,5 м. Та й спробуйте встати на неї. Як враження? Не дуже… перше,   гнучка труба для дренажу ділянки   не призначена для укладання на глибину більше 1,5 м , Але ж, як уже ми говорили, грунти чинять тиск в кілька тонн на один квадратний метр, і таку трубу просто розчавить. Звичайно можна укласти на пісок і обсипати піском і ретельно все утрамбувати, створюючи якийсь захисний панцир. Але при цьому фільтруючі здатності піску істотно знизяться, а спочатку інфільтрація у піску і так значно нижче ніж у щебеню.

Але при цьому фільтруючі здатності піску істотно знизяться, а спочатку інфільтрація у піску і так значно нижче ніж у щебеню

"До речі, а що буде якщо на дренажну трубу д 110 мм з класом жорсткості SN 8 встане дорослий і не найлегший чоловік? Нічого! Дренажна труба нітрохи не деформується. Саме така труба ідеально підійде для дренажу будинку."

Друге, дану трубу неможливо укласти рівно, а в дренажі навколо будівлі це вкрай важливо. Утворюватимуться вигини і провали, нехай і невеликі, але будуть. У цих місцях буде накопичуватися мул. І дренажна труба почне заростати і з часом замулився, а якщо є фільтр з геотекстилю, то замулився і він. До речі на дренажі ділянки гнучка дренажна труба працює відмінно, але там зовсім інші завдання і про це ми розповімо в розділі « дренаж ділянки ».

Третє, є труба двошарова і при цьому гнучка, деякі виробники, щоб догодити споживачеві, випускають таку. Але це профанація в чистому вигляді. Така труба схильна все тим же бід що і одношарова труба, за винятком класу жорсткості і то він не вище SN 4. Спочатку двошарові гнучкі труби випускали і випускають як кабель канали для прокладки електрокабелів під землею. Але заповзятливі підприємці вирішили пробийте такий кабель канал і продавати вже як двошарову дренажну трубу.

Ось так виглядає дренажна труба при неправильному застосуванні в дренажі фундаменту. Дренаж ламається і замулюється ...

Дренаж навколо будинку необхідно комплектувати ревізійними колодязями (позиція 4 в схемі №1)

При влаштуванні дренажної системи навколо будинку, ідеальним рішенням буде поставити ревізійний колодязь на кожному повороті, але не завжди є така можливість. Однак, якщо ви вирішили ставити колодязі рідше, то варто пам'ятати, що:

а) ревізії повинні бути не рідше ніж на кожному другому повороті;

б) якщо загальна довжина між сусідніми дренажними колодязями перевищує 10 метрів погонних, то необхідно ставити проміжний ревізійний колодязь.

Іншими словами, на кожні 10 метрів необхідний дренажний колодязь (в ідеалі). І при обслуговуванні дренажної системи, з кожного колодязя ви зможете промити і прочистити, в разі необхідності, трубу в обидві сторони.

І при обслуговуванні дренажної системи, з кожного колодязя ви зможете промити і прочистити, в разі необхідності, трубу в обидві сторони

" Фінські дренажні колодязі Uponor створені спеціально для пристрою дренажних систем навколо будинку.

Ревізійний колодязь Uponor SOK має діаметр 315 мм, оснащений литим ілосбірника глибиною 20 см і розтрубами для підключення дренажної труби д 110 мм.

Колодязь нарощується розтрубними горловинами висотою 500 мм і, при необхідності, може бути обрізаний врівень з необхідним рівнем.

Максимальна висота даних колодязів 4 метри. "

Ревізійний колодязь повинен мати ілосбірника, тобто в колодязі, під лотком труби повинно бути мінімум 20 см до дна.

Пристрій дренажної траншеї уздовж будівлі

Дренажна траншея повинна бути шириною 50 см, по підставі. У центрі траншеї, на підготовлену подушку з гранітного щебеню товщиною 10 см, укладається дренажна труба.

По боках від дрени, а також над нею, траншея засипається гранітним щебенем. Саме гранітним щебенем, тому що він найменш схильний до впливу води. Ми рекомендуємо піднімати щебінь мінімум на 30 см над дренажною трубою. Залишок можна засипати піском. Але краще буде все-таки підняти дренажний шар щебенем до верху, як вказано на малюнку.

Колекторний колодязь в системі дренажу фундаменту

Дренаж будинку неможливий без колекторного колодязя.

Він може бути виготовлений і з бетонних кілець, але при цьому вода, рано чи пізно, в нього почне просочуватися, і тоді дренажний насос може вже і не справлятися. Це загрожує підйомом води в дренажній системі, і, як наслідок, підтоплення фундаменту.

Якщо ви не плануєте робити повноцінну насосну станцію , То ми НЕ рекомендуємо використовувати колодязь з бетонних кілець, пластикові колекторні колодязі куди краще і ефективніше. Вони герметичні, прості в монтажі і займають менше місця на ділянці.

Не варто економити і ставити колекторний колодязь замість дренажного в нижній точці дренажної системи. Так як в ревізійних колодязях, збираються мулисті частинки, а потрапляючи в колекторний колодязь вони можуть пошкодити зворотний клапан або дренажний насос.

"У колекторний колодязь, на трубу від дренажу встановлюється зворотний клапан .Він необхідний для запобігання підняття води в систему дренажу, в разі виходу з ладу дренажного насоса. "

Паралельно з пристроєм дренажу фундаменту будинку роблять лівневнёвку навколо будинку , Тобто відведення води від водостічних труб з даху.

При неухильному застосуванні правил, можна зробити кільцевої дренаж фундаменту і своїми руками, але ми рекомендуємо звернутися за допомогою до професіоналів, і ми з радістю Вам допоможемо!

Зв'язатися з нами можна по телефону (495) 215-1779 або за телефонами вказаними в "Контактах" .

Корисні посилання:

Як правильно зробити дренаж фундаменту навколо будинку своїми руками.

Пристрій системи дренажу ділянки.

Ливневки навколо будинку.

Як враження?
До речі, а що буде якщо на дренажну трубу д 110 мм з класом жорсткості SN 8 встане дорослий і не найлегший чоловік?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама