Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

18 Wheels of Steel: Extreme Trucker: Огляд

Замість якоїсь стандартної нісенітниці, що пишуть все підряд ресурси про свідомо не кращі ігри, давайте відразу поглянемо правді в очі. Ми вже точно знаємо, що нова серія «18 сталевих коліс» буде не краще, ніж шість попередніх, які паплюжили все кому не лінь. Тоді який сенс знову танцювати на кістках? Показати, що ми дуже круті журналісти?
Лаяти, як відомо, легко - для цього і особливого розуму не потрібно. А ось поглянути на проект під правильним кутом і оцінити його спеціальним мірилом, а не загальної лінійкою, чомусь мало кому спадає на думку - складніше це, напевно. Ось дивлюся я на скріншоти, що назнімав в поїздках, і не повертається рука написати «кострубаті текстури», «незграбна баба-далекобійниця» та інші саркастичні гидоти. Давайте спробуємо копнути глибше, доберемося до того, що зовсім не очевидно і не кидається в очі. Може бути, навіть у типового «трешака» є справжнє призначення? Замість якоїсь стандартної нісенітниці, що пишуть все підряд ресурси про свідомо не кращі ігри, давайте відразу поглянемо правді в очі

У деяких місцях безкрайнього сніжного поля дорога - чистий лід. Гнати тут не слід, а то запросто опинимося на узбіччі, як цей бідолаха.

аркадний далекобійник

619 мегабайт! Всього-то один CD-диск - як же це мало. Ось тільки недавно встановив Mass Effect 2 , Яка посіла чорт зна скільки місця. Саркастично-превосходительна налаштований журналюга написав би тут щось таке: «При такій вазі гри ми розуміємо, що нічого цікавого не буде». Банально? А то, такі причіпки зустрічаються через раз. Спробуємо не піддаватися. Скажімо, що це економічно.
Тепер запускаємо. Чим нас зустрічає головне меню? Потрібно створити профіль. Вписуємо ім'я, тиснемо «Ок», а потім кнопку «Грати». Вибираємо одне з двох запропонованих завдань, погоджуємося - відразу їдемо. Кар'єри - немає. Сюжету - немає. Грошей, економічної і рольової систем - теж немає. Нам просто потрібно дістатися з точки А в точку Б. Маршрут найчастіше не балує віражами, а краси за вікном не претендують на фотографичность. У нас є просто дорога, а ми по ній просто їдемо. Тут немає фізики і моделі ушкоджень. Місцеві хайвеї не знають поліції і світлофорів. Обмежують знаків теж немає, як і бандитів, які хочуть відібрати наш вантаж. Є тільки шматок шляху від аеропорту до складу або від заводу до автозаправки. І це все.
Так, зовні Extreme Trucker не надто приваблива - моделям не вистачає якоїсь дорослості, чи що, вони не виглядають натурально, більше схожі на блискучі пластмасові іграшки. Навіть вид з кабіни - і той кричить про фальші, що відбувається. Фізика тут - просто ніяка. У прямому сенсі, її тут немає. Дерева і кущі - з плоских спрайтів. Пошкодження - тільки на папері, за них знімаються бали в кінці завдання. Самі місії не мають сенсу, а вантажівки схожі один на одного, немов близнюки. Маршрути в завданнях постійно повторюються, а доступних автострад дуже мало. Вибирати просто нема з чого. 619 мегабайт

Якщо не звертати уваги на однакові кущі і заплющити праве око, то картинка буде більш-менш стерпним.

Дуже депресивна картина, чи не так? Якщо підлити ще чорноти і сарказму, вийде стандартна стаття про бюджетну аркаду. Я думаю, що багато авторів про себе годинку посміхаються, коли розносять продукт і розробників в пух і прах, не забуваючи про їх родичів. Особливо смачно - придумати якесь жорстоке покарання для девелоперів, причому потрібно пооригинальнее. Банальщина всередині банальщини - це ж просто кошмар. Тому закінчуються такі статті побажанням порізати програмістам пальці секатором, художникам закапати очі кислотою, а продюсерам померти від раку якогось делікатного і чутливого органу.
Це все сумно, і ось чому. Як ви вважаєте, ті, хто робив ці сталеві колеса, самі не підозрюють, як відгукнуться про їх творінні «досвідчені рецензенти»? Особливо якщо серії вже дев'ятий рік пішов. Знають, звичайно. Але і змінювати нічого не збираються. І не будуть.
Ці проекти - не для нас. Під «нами» я маю на увазі в першу чергу тих, хто присвячує ігор порівняно багато часу, хто розбирається в шейдерах і полігонах, кому важливий сенс і сюжет. Ми - вимоглива аудиторія, це і так зрозуміло. Це ми зможемо пробитися через нетрі меню і налаштувань, пройти всі рівні, зібравши на них всі бонуси, налаштувати економіку нашої транспортної компанії, впоратися з реалістичною фізикою, поліцією та іншими нестабільністю. І, природно, коли цього немає - ми обурилися, як же так! Дуже депресивна картина, чи не так

Південна Америка - найцікавіший регіон. Тут і дороги звивисті, і в прірву можна запросто вилетіти.

Але є люди, яким все це взагалі до ліхтаря. Простота ігрового процесу, низькі системні вимоги і мінімум дій для запуску - ось і все, що потрібно. І в цій перспективі «18 сталевих коліс: Екстремальні далекобійники» виглядають цілком непогано. Всі її мінуси трансформуються в плюси, поміркуйте самі. Графіка і близько не сучасна, зате нічого не гальмує навіть на слабких конфігураціях (і ноутбуках). Маршрутів і завдань мало, як і вантажівок, але коли хочеться відірватися від справ і покататися по віртуальних просторах якихось десять-двадцять хвилин, то про це і не замислюєшся. Фізика і пошкодження - це все від лукавого, вони лише ускладнили б найпростіші поїздки. Подумайте про це.
На закінчення скажу, що оцінка все-таки лежить десь між «сміттям» і «проходняк». Просто не хочеться повторювати, пирскаючи отрутою, то, що вже і так всім відомо ще з 2002 року. «18 сталевих коліс» і не намагалася досягти вершин. У неї своя ніша - і вона її дуже впевнено займає вже без малого вісім років. Сподіваюся тільки, що в новій частині хоч що-небудь зміниться на краще, адже якщо клієнт не вимогливий, це не означає, що йому можна підсовувати низькопробний продукт. І ще бажаю розробникам удачі. За ними скоро прийдуть рецензенти інших сайтів. З секатором для пальців, вилами для залів і бензопилами для всього іншого.
Плюси: якість технічного виконання; невигадливий ігровий процес; мінімум складнощів.
Мінуси: застаріла графіка; скромні можливості; мало вантажівок; прості місії; замкнутість світу; слабкий ІІ.

Тоді який сенс знову танцювати на кістках?
Показати, що ми дуже круті журналісти?
Може бути, навіть у типового «трешака» є справжнє призначення?
Банально?
Чим нас зустрічає головне меню?
Дуже депресивна картина, чи не так?
Як ви вважаєте, ті, хто робив ці сталеві колеса, самі не підозрюють, як відгукнуться про їх творінні «досвідчені рецензенти»?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама