Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка водостоку Метал Профіль

  1. Відео інструкція
  2. Інструкція монтажу
  3. Монтаж водостічної системи
  4. Кріплення власників жолобів
  5. Розмітка ухилу жолоба
  6. установка власників
  7. Підготовка жолоби до установки
  8. Кріплення випускний воронки
  9. монтаж ринви
  10. з'єднання жолобів
  11. установка павука
  12. заглушки
  13. обмежувач переливу
  14. Установка сполучної труби
  15. Установка водостічної труби
  16. Трійник водостічної труби
  17. Монтаж водостоку МП «Модерн»

Технологія установки водостічної системи Метал Профіль - Престиж і Модерн Технологія установки водостічної системи Метал Профіль - Престиж і Модерн. Відео, інструкції. Чим відрізняється установка водостоку з круглими трубами від прямокутної водосточка?

металева водостічна система Метал Профіль випускається в декількох серіях:

  • Престиж - труби і жолоби круглого перетину.
  • Модерн - квадратні труби і фігурні жолоби.

Їх установка має як подібності, так і свої особливості.

Перелік необхідного інструменту

Щоб почати монтаж, знадобляться:

  • рулетка (довжина не менше 3 м),
  • маркувальний шнур,
  • ножівка по металу,
  • молоток,
  • викрутка універсальна,
  • трубні кліщі,
  • крюкогіб.

Для різання деталей металевого водостоку деякі «майстра» використовують "болгарку". Ми не рекомендуємо це робити. Через нагрівання полімерне покриття на металі буде пошкоджено і зовнішній вигляд зіпсується.

Відео інструкція

Монтаж прямокутного водостоку МП Модерн

Інструкція монтажу

Монтаж водостічної системи

Водостічна система МП Престиж встановлюється за правилами, схожим для всіх відсотків круглого перетину.

Кріплення власників жолобів

Відстань між власниками - 400-500 мм. Вони повинні кріпитися до крокв. Якщо крокви поставлені зі стандартним кроком 800-1000 мм, то власники треба кріпити до всіх крокв і між ними - на дошки обрешітки.

Якщо крокви поставлені зі стандартним кроком 800-1000 мм, то власники треба кріпити до всіх крокв і між ними - на дошки обрешітки

Розмітка ухилу жолоба

Пронумерувати власники від середини жолоба або від заглушки до випускний воронки. Відзначити на кожному тримачі місце загину.

Ухил жолоба - 2.5мм на 1м. Одна водостічна труба повинна обслуговувати не більше 10 метрів жолоби.

установка власників

Загнути власники відповідно до розмітки. Встановити перший і останній власник. Між ними натягнути шнур. Решта власники поставити так, щоб вони стосувалися цього шнура.

Якщо загинати власники без крюкогіба, то піде більше часу і гаки не матимуть правильної геометрії.

Підготовка жолоби до установки

Зібрати жолоб необхідної довжини з декількох частин, при необхідності - відпиляти зайву довжину ножівкою по металу. Але до установки на покрівлю не з'єднувати частини між собою. V-подібне отвір шириною 100мм для воронки водозливу випиляти на відстані 150мм від краю.

V-подібне отвір шириною 100мм для воронки водозливу випиляти на відстані 150мм від краю

Кріплення випускний воронки

Зовнішній край воронки завести під загин жолоба водовідливу на лицьовій стороні. Після того, як воронка буде щільно притиснута, загнути пелюстки фланця воронки на внутрішню кромку.

Після того, як воронка буде щільно притиснута, загнути пелюстки фланця воронки на внутрішню кромку

монтаж ринви

Встановити всі частини ринви на утримувачі і закріпити. Після цього закріпити карнизну планку на обрешітці. Її нижній край повинен опускатися в жолоб водозливу. Нижній край подкровельной гідроізоляції завести поверх карнизної планки. Тоді вся вода з покрівлі і конденсат з підпокрівельного простору буде потрапляти в водозлив.

Тоді вся вода з покрівлі і конденсат з підпокрівельного простору буде потрапляти в водозлив

з'єднання жолобів

Секції повинні з'єднуватися одна з одною з нахлестом 25-30мм. У місцях стикування кріпляться з'єднувачі жолоби. Задній фланець з'єднувача чіпляється за внутрішній край, з'єднувач притискається до нього і замикається на замок. Гумові ущільнювачі забезпечують герметичність з'єднання.

установка павука

Павук - це сітчаста конструкція, вона призначена для захисту водозливу від сміття. Ставиться в ринву в отвір випускний воронки.

Ставиться в ринву в отвір випускний воронки

заглушки

Заглушки жолоба мають герметизуючі прокладки, тому їх установка дуже проста.

Заглушки жолоба мають герметизуючі прокладки, тому їх установка дуже проста

обмежувач переливу

На ділянках даху, де є ендови і примикання, стік води посилюється - можливий перелив через стінки жолоба. Щоб його виключити, в цих місцях встановлюються обмежувачі переливу.

Щоб його виключити, в цих місцях встановлюються обмежувачі переливу

Установка сполучної труби

Використовується для з'єднання між собою двох колін водостічної труби. Довжина сполучної труби визначається за місцем. Наявність обтиску з двох сторін дозволяє використовувати половинки однієї сполучної труби в двох місцях водостічної системи покрівлі.

Наявність обтиску з двох сторін дозволяє використовувати половинки однієї сполучної труби в двох місцях водостічної системи покрівлі

Установка водостічної труби

Прикріпити до стіни будинку власники. Вони ставляться вгорі і внизу труби, а також в місцях з'єднання водостічних труб. Довжина труби визначається за місцем. Фіксація її в тримачі - за допомогою замка. Відстань від зливного коліна до вимощення - близько 300 мм. Вся вода з водовідведення повинна безперешкодно потрапляти в дренажну систему - це одна з умов захисту фундаменту будинку від розмиття.

Вся вода з водовідведення повинна безперешкодно потрапляти в дренажну систему - це одна з умов захисту фундаменту будинку від розмиття

Трійник водостічної труби

Якщо до одного зливного коліна підходять труби від двох випускних воронок, застосовують трійник. Цей трійник з'єднується з коліном так само, як і водостічні труби - у нього обтиснення знизу. Підводити бічну трубу можна під різними кутами - завдяки широкому розтруба трійника.

Монтаж водостоку МП «Модерн»

Прямокутний водостік МП Модерн має особливості при установці. Монтаж водостічної системи з прямокутними жолобами і трубами складніше, ніж з круглими. Технологія дещо відрізняється - для стикування елементів будуть потрібні герметик і заклепки. Необхідний також спеціальний інструмент - клепочнік.

відмінності

В іншому послідовність дій при установці водостічної системи МП «Модерн» аналогічна монтажу МП «Престиж».

Ціна водостоку

Чим відрізняється установка водостоку з круглими трубами від прямокутної водосточка?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама