Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Навички виживання: їстівні рослини і тварини

  1. Які дикі рослини можна вживати в їжу?
  2. Їстівні гриби.
  3. Їстівні тваринні.
  4. Їстівні комахи.

Ніхто з нас не застрахований від нещасних випадків і екстремальних ситуацій. Ніхто і ніколи не може бути впевнений, що не опиниться на природі без зв'язку, їжі і обладнання для ночівлі. І, щоб вижити в складних умовах, важливо не втрачати голову, а послідовно здійснювати дії, спрямовані на власний порятунок. В першу чергу, знайти їжу.

Звичайно ж, першочергові правила виживання стосуються в більшій мірі тих, хто періодично здійснює ризиковані дії. Наприклад, багатоденні походи по незнайомій безлюдній місцевості з мінімумом запасів і обладнання. У подібних випадках профілактика і корисні знання - найкращий спосіб вдало вибратися з ситуації.

Які дикі рослини можна вживати в їжу?

Які дикі рослини можна вживати в їжу

Насправді, список їстівних рослин в лісах і на полях досить великий: просто не всі рослини нам відомі. З добре знайомих кожному можна згадати подорожник, кульбаба, голки і кора хвої, кропива (відварна), суниця, дика малина, ожина і їх листя, обліпиха, дика троянда, верба, водорості, ромашка, мати-й-мачуха, цибулини очерету. Всього ж з більш ніж 300 тисяч відомих рослин їстівні близько 120 тисяч - чимале число.

Їстівні гриби.

Гриби поділяються на їстівні, умовно їстівні та отруйні. Умовно їстівні - це більшість грибів, їм потрібна тривала термічна обробка. Ніколи не їжте гриби, в яких сумніваєтеся: отруєння грибами може мати сильні наслідки.
Найчастіше їстівні гриби, що мають пористу подшляпную частина. Пластинчасті - їстівні не завжди. Їстівні гриби з білою або світло-бежевою ніжкою без спіднички, з пористої подшляпной частиною і світло-бежевою - темно-коричневим капелюшком. Це маслюки, «цапині» гриби, білий гриб, підберезники і підосичники. Нескладно відрізнити і печерицю: це білий гриб з округлою загнутої всередину м'ясистої капелюшком, рожевою пластинчастої подшляпной частиною, білої м'ясистої ніжкою і спідницею.
Часто після дощу можна виявити в траві гриб-дощовик: круглий пружну кульку без ніжки білого кольору. М'якоть цього гриба в свіжому вигляді схожа по консистенцію на пастилу, але вже через добу вона жовтіє і висихає, лопаючись і залишаючи після себе насіння. Тому в їжу придатні тільки свіжі пружні дощовики, м'які і жаби - вже переспіли.

Їстівні тваринні.

Всі теплокровні: миші, щури, білки, і інші гризуни, птахи і їх яйця - придатні в їжу.
Їстівні також більшість видів жаб (по крайней мере, на Європейському континенті), змій, а також ящірки і черепахи.
Їстівна річкова риба, яку можна ловити гачком (при його наявності) або загостреною палицею-списом.
Їстівні молюски - мідії, рапани, равлики, слимаки, дощові черв'яки.
Їстівні ракоподібні - раки, креветки, краби.

Їстівні комахи.

Комахи, не дивлячись на їх вельми неапетитний вигляд, є прекрасним джерелом білка. Пересиливши себе, можна врятувати собі життя - погодьтеся, це може коштувати того.
Їстівні практично всі види мурашок (стережіться великої кількості і їх укусів), бджоли, мухи, комарі (прокип'ятіть їх на всякий випадок), хрущі, гусениці, коники та сарана.

Приємного апетиту Не будемо бажати. Успіху і везіння для дикого або екстремального відпочинку! Знайти вірний шлях завжди допоможе правильна взуття. Інновації для пересування по пересіченій місцевості і бігу по асфальту - це спортивні стильні кросівки! Mizuno , Asics , Saucony , Brooks - надійна і якісна взуття від професіоналів спорту. Заходьте за спортивною екіпіровкою на http://www.professionalsport.ru !

Які дикі рослини можна вживати в їжу?
Які дикі рослини можна вживати в їжу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама