Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Техніка безпеки при роботі з металочерепицею

монтаж металочерепиці , Як і будь-який інший вид будівельних робіт вимагає дотримання певних правил з техніки безпеки. Підготовка до монтажу покрівлі з металочерепиці, як правило, відбувається на землі на рівній горизонтальній поверхні. Листи розпаковуються з пачки і акуратно викладаються в окремі стопки для кожного ската покрівлі окремо, згідно з листом розкрою.

Для зручності і безпеки підйому листів монтуються направляючі з товстих дощок або бруса навскіс - від рівня вимощення до рівня карниза. Починати роботи по монтажу потрібно в суху безвітряну погоду, так як листи металочерепиці, маючи стандартну ширину, найчастіше виготовляються під замовлення по довжині ската, (наприклад, по 5-6 метрів в довжину), вони мають велику парусність і порівняно малу вагу (близько 50 кг), тобто існує небезпека, що раптовий сильний порив вітру може підняти і здути незакріплені на покрівлі або погано лежить на землі лист і пошкодити структуру листа, його геометрію або навіть травмувати що знаходяться по близькості людей. При виконанні робіт під скатами не повинно бути сторонніх людей або тварин.

Слід пам'ятати, що з металом не слід працювати голими руками, потрібно обов'язково використовувати рукавички або рукавиці, так як після різу гільйотиною у металочерепиці залишаються досить гострі краї і кути. При переміщенні листа металочерепиці його потрібно утримувати за краю лінії штампування. Брати габаритні листи рекомендується вчотирьох по всьому торцях, що б уникнути деформації або механічних подряпин країв верхнього листа про нижні. Піднімати і переносити листи слід у вертикальному положенні, не допускаючи сильних перегинів.

При монтажі металочерепиці переміщатися по ній слід дуже обережно. Потрібно використовувати взуття з м'якою підошвою, не можна наступати на гребінь хвилі, щоб не допустити пошкодження штампа, ноги найкраще ставити в прогин хвилі паралельно скату, з переносом ваги тіла на носок. На високих будівлях обов'язково необхідно використовувати страхувальний пояс. Перед виходом на дах переконайтеся в правильності обраного вами способу страховки, щоб уникнути нещасного випадку і падіння з висоти.

Важливо, що при монтажі покрівлі з металочерепиці для підрізування листів не слід застосовувати углошлівовальную машину з абразивним кругом ( «болгарку»), так як вона спалює захисне полімерне покриття і створює окалину яка розлітається розпеченими точками і потрапляє на сусідні аркуші. В іншому випадку, в цих місцях з часом може з'явитися корозія, так як шар декоративно-захисного покриття був порушений або пошкоджений. Різати листи металочерепиці рекомендується ручними або електричними висічні ножиці по металу або дисковою пилкою з твердосплавними зубами, дотримуючись техніки безпеки робіт з електроінструментом і використовуючи засоби індивідуального захисту (окуляри, рукавички і т.д.).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама