Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розстановка меблів в особистих кабінетах

Поговоримо про правильній розстановці меблів в окремих кабінетах, будь то кабінет керівника, головного бухгалтера або просто особистий офіс. Найчастіше люди в офісі проводять більшу частину свого дня, тому в даному приміщенні вони повинні відчувати себе вільно і комфортно, практично як вдома, але при цьому обстановка не повинна сильно розслабляти, тобто потрібно постаратися знайти золоту середину.
Зверніть увагу, на всіх картинках, представлених нижче, велике значення приділяється мінімально можливим розмірами відстаней і висот.

Велике значення варто приділити робочому місцю, грамотному розташуванню столу і посадкового місця.
На 1-му малюнку показаний стіл керівника з можливістю прийому відразу трьох відвідувачів. Подивимося на розміри.
- Ширина і довжина столу повинна вибиратися з огляду на характер роботи.
- Важливо приділити увагу розміщенню меблів навколо столу, ширина проходів визначається частотою їх використання, і тим, які меблі присутній в кабінеті. Відстань крісел для відвідувачів від столу залежить від виступу стільниці.
- Кількість місця для роботи позаду столу, так званої зони робочої діяльності, рекомендується виділити не менше 106,7 см. Якщо за вами перебувати шафа або тумба з висувними ящиками, то потрібно залишити місце для їх безперешкодного висування. (Рис.2).
- Слід звернути увагу на розміри офісного крісла, амплітуду його відхилення і радіус повороту навколо своєї осі, для цього буде потрібно додатковий простір. Вся необхідна техніка, будь то клавіатура, телефон або принтер, повинні перебувати на відстані витягнутої руки.

Вся необхідна техніка, будь то клавіатура, телефон або принтер, повинні перебувати на відстані витягнутої руки

- Висоту коліна і стегна важливо враховувати при виборі крісла або висоту столу. Якщо зі столами простіше, практично всі виробники роблять висоту однаковою, з можливістю невеликого регулювання, то крісло краще підбирати таким чином, щоб ноги ні в якому разі не висіли, а були щільно притиснуті до підлоги. Усе сучасні офісні крісла мають регулювання по висоті.
- Якщо позаду столу Ви розташували стелажі або ж шафи, то висота верхньої полиці повинна бути порівнянна з Вашим зростанням, щоб Ви легко могли до неї дотягнутися.

- Якщо позаду столу Ви розташували стелажі або ж шафи, то висота верхньої полиці повинна бути порівнянна з Вашим зростанням, щоб Ви легко могли до неї дотягнутися

- Кабінети керівника можуть бути обладнані круглими конференц столами тільки в тому випадку, якщо Ви хочете підкреслити рівність всіх учасників розмови, включаючи директора. Розмір столу слід вибирати з обліку максимальної кількості посадочних місць. Меблі навколо круглого нього розставляються таким чином, щоб були залишені достатні проходи, і розмір робочого простору відповідав мінімальним вимогам.

Меблі навколо круглого нього розставляються таким чином, щоб були залишені достатні проходи, і розмір робочого простору відповідав мінімальним вимогам

- І на останок. В ході проведеного експерименту було встановлено, що саме активне спілкування під час ділових переговорів, при даній розстановці, відбувалося між людьми з номерами 1-2, 1-8 і 5-4, 5-6.

В ході проведеного експерименту було встановлено, що саме активне спілкування під час ділових переговорів, при даній розстановці, відбувалося між людьми з номерами 1-2, 1-8 і 5-4, 5-6

Список використаної літератури: "Основи ергономіки", Д. Панеро, М. Зелнік

Стаття підготовлена ​​сайтом інтернет-магазином allkresla.biz

Надішліть заявку або задати питання.
Ми передзвонимо.

відправити заявку

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама