Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

На п'ятому тижні Великого посту зустрічаємо Благовіщення!

На Благовіщення думай про найважливіше!

Перші два місця в ієрархії церковних свят займають Різдво Христове і Воскресіння Христове (тобто Великдень).
Благовіщення, один з найулюбленіших православними людьми свят, традиційно відзначається 7 квітня. Тобто рівно за дев'ять місяців до Різдва Христового.
Згідно православним текстам, 7 квітня (за новим стилем) Архангел Гавриїл приніс Діві Марії благу звістку - Син Божий повинен стати її сином.

Згідно православним текстам, 7 квітня (за новим стилем) Архангел Гавриїл приніс Діві Марії благу звістку - Син Божий повинен стати її сином

Цікаво те, що ця звістка була передана Діві Марії не як пряме розпорядження Бога, а як давнє пророцтво Ісаї, на виконання якого потрібно її добровільну згоду. Без згоди Богородиці Бог не міг би втілитися в тілі людини, так як Бог ніколи не діє силою, завжди залишаючи людині свободу вибору.
Але хіба могла Діва Марія відмовитися? За хвилину до появи Архангела Гавриїла вона читала книгу пророка Ісаї, якраз пророцтво про народження Месії. «Я готова стати останньою служницею у тієї, яка удостоїться народити Месію», - думала вона.
Традиції Благовіщення
Усім відоме прислів'я «На Благовіщення птах гнізда не в'є, дівчина коси не пасе». І зозуля - птах, що не вміє звити власне гніздо і приречена підкладати свої яйця в чужі гнізда, покарана саме за те, що на Благовіщення не послухалася Бога і зайнялася пристроєм свого гнізда. І кріт сліпий, тому що на Благовіщення нору собі рив ...
Цікаво те, що ця звістка була передана Діві Марії не як пряме розпорядження Бога, а як давнє пророцтво Ісаї, на виконання якого потрібно її добровільну згоду Але заборона на будь-яку справу на Благовіщення зовсім не означає, що в цей день можна влаштувати гучне свято з веселими жартами і танцями. Ні, пити і гуляти не можна.
У старослов'янських сільських сім'ях існував звичай: після заходу сонця всією сім'єю йти на млини і всім світом говорити про близьких польових роботах, про врожай. Тобто кращий сценарій цього дня - мирна, задушевна бесіда про найважливіше.
На Благовіщення будь-яка добра справа - під особливим благословенням
Кажуть, що в цей день навіть грішників у пеклі перестають мучити і дають їм перепочити.
На Благовіщення дуже добре сходити в церкву за просфорою. У церквах ні в один з річних або двунадесятих свят не продається такої кількості просфор. Благовещенские просфори кришилися і змішувалися з посівним зерном, що гарантувало хорошу схожість насіння.
Ще одна важлива Благовіщенська прикмета: на який день тижня це свято випаде, той день на звістку рік вважається нещасливим для початку будь-якої справи. Цього року «чорна мітка» дісталася четверга. Запам'ятай це і постарайся не починати по четвергах ніяких важливих справ!
У народі з Благовіщенням пов'язано безліч прикмет і повір'їв і більш докладно про них ми розповімо трохи пізніше. Приходь на lady.tochka.net 7 квітня, в четвер. Ми виберемо для тебе найважливіші Благовещенские прикмети.
Що можна їсти на Благовіщення
На Благовіщення церква дає послаблення на пост і дозволяє їсти рибу.
Потіш себе особливими рибними рецептами в це день - заглянь на нашу «рибну» сторінку і вибери те, що тобі до душі!

Якщо ти впевнена, що твій рецепт паски найкращий, бери участь в конкурсі і виграй хлібопічку .

І заходь на нашу спецтему "Великдень 2011" , Щоб знайти великодні рецепти або дізнатися про традиції святкування Великодня.
А тут ви можете відправити відкритку і вибрати вітання до Великодня!

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх самих цікавих та актуальних новин!

Але хіба могла Діва Марія відмовитися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама