Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

14 незвичайних ідей використання піддонів на дачі

  1. 1. Елементи вертикального озеленення
  2. 2. Меблі з європіддонів
  3. 3. Патіо на дерев'яній основі
  4. 4. Лайфхак для зберігання інвентарю
  5. 5. Яскравий літній бар
  6. 6. Підвісні гойдалки
  7. 7. Будиночок для домашніх тварин
  8. 8. Стелаж для взуття
  9. 9. Настінне панно
  10. 10. Малий куточок
  11. 11. Еколюстра
  12. 12. Вішак для одягу
  13. 13. Полиці для зберігання дрібниць
  14. 14. Стіна з піддонів

Дерев'яні піддони зазвичай викидають або спалюють. Однак міцна дерев'яна "решітка" може стати основою для оригінальної дизайнерської ідеї або новим предметом інтер'єру. Все залежить тільки від вашої фантазії.

Це тільки на перший погляд старі европоддони нікому не потрібні і годяться хіба що для розведення вогню. Насправді вони можуть прекрасно вписується в ландшафтний дизайн, стати його елементом і крім естетичної функції будуть нести практичну користь. З найцікавішими зразками такого незвичайного "мистецтва" ми зараз познайомимося.

1. Елементи вертикального озеленення

Вертикальне озеленення набирає все більшої популярності, воно дозволяє ненав'язливо приховати недоліки фасаду і облагородити зелену зону на ділянці. Европоддон - це практично готова основа для "зеленої стіни". У нього можна висадити рослини або використовувати в якості підставки для невеликих горщиків. Вертикальний сад з палет найкраще виглядає в природному виконанні, іншими словами, піддон не потрібно фарбувати і обробляти складними складами.

2. Меблі з європіддонів

Можливості по створенню з європіддонів легкої садових меблів практично безмежні. Кожен виріб буде нести в собі частинку теплоти і життєвої енергії майстра, а також дозволить оновити екстер'єр ділянки, зробити його цікавим і нетривіальним. Почати можна з простого - з обідніх і журнальних столиків, а також підставок для горщиків. На наступному етапі, трохи потренувавшись, ви зможете збирати з палет повноцінні дивани та крісла.

3. Патіо на дерев'яній основі

Якщо у вас є вільний доступ до десятку використаних піддонів, ними можна вимостити невелику зону відпочинку. Такий настил для відкритої тераси потребують проведення додаткових робіт - по вирівнюванню майданчики, забивання щілин придатними за розміром дошками, шліфування поверхні та просочення її засобами від гниття дерева. Але і результат буде відповідним - у вас на дачі з'явиться оригінальна "палуба", на якій можна з комфортом відпочити.

4. Лайфхак для зберігання інвентарю

Про простих власниках для садових інструментів ми вже писали в статті 7 Лайфхак, без яких не обійтися при зберіганні садового інвентарю . Це дійсно дуже популярне і просте рішення, завдяки якому граблі, лопати, мотики і сапи перестають падати вам під ноги і загороджувати прохід. За допомогою піддону вони завжди будуть стояти по стійці "струнко" і, що важливо, їх стане зручніше діставати і ставити назад.

5. Яскравий літній бар

Дача - це не тільки робота, а й приємний відпочинок, особливо з настанням вечора. Старі добрі посиденьки в саду іноді теж хочеться урізноманітнити і змінити їх формат. Якщо вільного місця на ділянці не так багато, то замість великої зони патіо або столиків можна спорудити барну стійку. Її, звичайно, краще пофарбувати в яскраві кольори, які будуть гармоніювати з рослинами в саду і фасадом будинку. Присісти за таку стійку після напруженого дня у городі - одне задоволення!

6. Підвісні гойдалки

За допомогою одного піддону можна організувати невеликі підвісні гойдалки. Все, що потрібно - це пропустити через щілини кілька міцних мотузок і прив'язати їх до основи. "Вантажопідйомність" гойдалок можна регулювати, використовуючи широкі піддони і більш міцні мотузки або металеві ланцюги. Також европоддон можна зробити основою невеликого "парку атракціонів" для дітей, правда, для цього доведеться ретельно відшліфувати всю поверхню матеріалу.

7. Будиночок для домашніх тварин

Затишок потрібен не тільки людям, а й домашнім вихованцям, яких ви берете з собою за місто. Невеликий лежак для собаки або захищене "місце" для кота цілком можна зробити з невеликого піддону. Якщо застелити будиночок ковдрою і прикрасити його улюбленими іграшками тваринного, важко буде знайти більш вдячне істота на планеті, ніж ваш вихованець.

8. Стелаж для взуття

Дачна взуття рідко буває чистою, в ній постійно ходять по грядках, спускаються в підвал, заглядають в сарай і, нарешті, заходять в будинок. Брудні кросівки або черевики зазвичай сиротливо туляться біля входу і заважають пройти. Однак якщо їх розташувати так, як показано на фотографіях, це допоможе заощадити місце і надати заміської взуття нехай не зовсім естетичний, але як мінімум оригінальний вид.

9. Настінне панно

Якщо у вас багато картин і пам'ятних фотографій, але завішувати ними всю стіну ви не збираєтеся, можна використовувати піддон як основу для настінного панно. Перевернувши піддон, ви отримуєте готову підставку і рамку для фотографій. Залишиться лише закріпити його на стіні і прикрасити улюбленими творами художнього і фотомистецтва.

10. Малий куточок

Деякі дачники скаржаться, що у них "навіть кута свого в домі немає". З 3-4 піддонів можна сколотити для себе або дітей невеликий і комфортний кут. Його можна доповнити такими аксесуарами, як покривало або рушник, а якщо поставити поруч низький столик, то такому "райського куточка" позаздрять всі домочадці.

11. Еколюстра

Підвішувати в саду пишну і химерну люстру - недоречно, а звичайні світильники виглядають нудно і занадто "по-діловому". Якщо у вас в розпорядженні виявився зайвий дерев'яний піддон, він може стати корисною заготівлею, з якої ви зробите люстру в екологічному стилі. Що найпривабливіше в таких саморобних світильниках - на них можна розмістити будь-яку кількість ламп.

12. Вішак для одягу

З дерев'яного піддону можна організувати різнокольорову вішалку для одягу. До основи потрібно прибити гачки (можна навіть на різній висоті: для дитячої та дорослої одягу), а потім приробити піддон до стіни на терасі. Щоб додати натуральної вішалці оригінальності, кожну дощечку слід пофарбувати в різні кольори і тоді весела "веселка" даруватиме гарний настрій прямо з порога.

13. Полиці для зберігання дрібниць

Прибити полицю для справжнього господаря - справа нехитра. Втім, чи варто винаходити велосипед, якщо є готові варіанти, які вже зробив хтось інший. Піддони виступають чудовою основою для складування інструментів, зберігання матеріалів, спецій і всяких корисних дрібниць. Така імпровізована полку легко впишеться в будь-який інтер'єр і на ній не загубиться ні одна важлива деталь.

14. Стіна з піддонів

У заміських будинках такий матеріал, як дерево, зустрічається на кожному кроці. Його намагаються всіляко приховати - встеляють підлоги килимами, заклеюють шпалерами і ховають під оздоблювальними матеріалами. Але навіщо? Що може бути природніше і притягательней натурального дерева? Тому деяким власникам заміських будинків і пропонують обшити стіни відходами від піддонів. Це принесе користь і інтер'єру, і матеріал буде використаний без втрат.

Це тільки приблизний перелік ідей, завдяки яким можна повернути старим і використаним поддонам "друге життя". Якщо у вас є цікаві приклади власних розробок, обов'язково поділіться ними на нашому форумі .

Але навіщо?
Що може бути природніше і притягательней натурального дерева?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама