Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як доглядати за матрацом: правильна експлуатація або продовжуємо термін життя ортопедичного матраца

  1. Основи правильного підходу до користування матрацом
  2. функція чохла
  3. Як чистити матрац
  4. Що не можна робити з матрацом
  5. використовуйте наматрацники

Чи знаєте ви, як правильно доглядати за вашим улюбленим ортопедичним матрацом? Чи говорили вам продавці, як відрізняється догляд в залежності від конструкції, типу і його моделі? Для тривалої експлуатації ортопедичного матраца дуже важливо дотримуватися інструкції, в якій компанія-виробник вказує на основні моменти.

Основи правильного підходу до користування матрацом

Незалежно від країни виробництва і торгової марки у кожного типу матраців є приблизний обмеження по тривалості експлуатаційного терміну:

  1. пружинні матраци на залежних і незалежних блоках пружин зазвичай витримують від 7 до 15 років інтенсивної експлуатації;
  2. На 10-16 років користування можуть розраховувати власники моделей з незалежними пружинними блоками високої щільності ;
  3. безпружинні матраци з пінополіуретану не втрачають своїх властивостей протягом 5-9 років;
  4. монолітні або листкові матраци, які не мають пружин і виготовлені з натуральних матеріалів, можуть радувати вас аж до 12-17 років.

У разі дотримання нескладних пунктів по експлуатації термін служби виробу збільшиться не менш, ніж на 3-5 додаткових років, що, погодьтеся, дуже немало.

Зверніть увагу на найпростіші поради, які допоможуть довше зберегти якість придбаного вами вироби:

  • підбір за розміром підстави позбавить від появи складок, деформацій, ковзання і стирання;
  • грамотно вбрання підставу - запорука збереження матраца в презентабельному і зручному для експлуатації вигляді;
  • ламелі підстави бажано вибирати з деревини;
  • між пластинами повинен бути певний проміжок для поліпшення вентиляції і анатомічних характеристик підстави.

підбір за розміром підстави позбавить від появи складок, деформацій, ковзання і стирання;   грамотно вбрання підставу - запорука збереження матраца в презентабельному і зручному для експлуатації вигляді;   ламелі підстави бажано вибирати з деревини;   між пластинами повинен бути певний проміжок для поліпшення вентиляції і анатомічних характеристик підстави

У процесі використання не варто забувати про наступні радах:

  1. перевертання матраца мав би підпорядковуватися наступним алгоритмом: 1 раз на місяць протягом першого півроку, після чого 1 раз кожні 6 місяців;
  2. зміна стосується не тільки сторін, а й напрямки голова-ноги;
  3. регулярне провітрювання або стабільна вентиляція приміщення.

Щоб провітрити матрац, необхідно зняти його з ліжка і встановити в горизонтальному положенні з умовою доступу повітря з усіх боків. Якщо у вас є гарне ламельное підставу з доступом повітря під ним, таку операцію проводити не обов'язково. Для провітрювання зазвичай досить декількох годин, але якщо є можливість - залиште матрац в такому стані на добу. Не варто піддавати поверхню впливу прямих УФ-променів.

Важливо! У нових матраців може бути присутнім специфічний запах. Цього не варто лякатися, така ситуація є нормальною, коли матрац витягнутий з герметичної упаковки. Для його вивітрювання покупку слід на деякий час винести на вулицю, балкон або залишити в приміщенні з вільним доступом повітря, попередньо повністю позбавивши виріб від упаковки.

функція чохла

Для запобігання потрапляння бруду і пилу на матрац компанії-виробники пропонують докуповувати захисні гігієнічні чохли . Існують наматрацники, просочені антистатичним засобом, що не дозволяє накопичуватися статичної електрики, або антибактеріальною речовиною - для захисту виробу від бактерій, хвороботворних мікроорганізмів, та й просто від бруду.

Вологовідштовхувальні властивості характерні чохлам з відповідною вологозахисним просоченням . Подібні товари часто набувають сім'ї з малолітніми дітьми, тваринами, власники квартир, будинків, в яких спостерігається підвищена вологість. Такі наматрацники також широко використовуються в медичних цілях.

Покупці можуть замовити до приобретаемому комплекту матрац + чохол додатковий наматрацник. Такий підхід дозволить безперешкодно виконувати зміну і прання чохлів. Вигода покупки додаткового знімного наматрасника полягає в тому, що компанія пропонує ідеально підходить чохол до безпосередньо замовленому матрацу, і проблема зовнішнього вигляду матраца вирішується легко, красиво і недорого.

Запам'ятайте! Для чищення і прання чохла від всіляких забруднень підготовлені правила, яких покупцеві слід дотримуватися. Дізнайтеся про них у виробника на сайті або з інструкції.

Як чистити матрац

Огляньте боковину вашого матраца, щоб визначити, якого типу чохол застосований виробником - знімається на блискавки або незнімний Огляньте боковину вашого матраца, щоб визначити, якого типу чохол застосований виробником - знімається на блискавки або незнімний.

1 - Якщо чохол знімається, його можна випрати в пральному автоматі з дотриманням зазначеного типу прання (ручна, делікатна), температури, виду порошку. Це можна робити тільки в тому випадку, якщо виробником прямо зазначена можливість прання чохла, в іншому випадку він може сісти і тоді чохол виявиться безповоротно зіпсованим!

2 - Очищення незнімного чохла виконується ручним способом з поступовим вилученням виникли забруднень за допомогою теплого мильного розчину, який акуратно змивається чистою водою.

Пам'ятайте! При видаленні плям, забруднень зручно розділити поверхню на ділянки для роздільної обробки. Всі хімічні засоби чищення спочатку пробуйте на невеликих ділянках, прихованих від очей. Після процедури чищення обов'язково просушіть матрац, його чохол і наповнення чохла. Вологості бути не повинно, інакше наповнення може почати зопрівати і виділяти затхлий запах.

Що не можна робити з матрацом

Що не можна робити з матрацом

Запам'ятайте, які дії неприпустимі при користуванні ортопедичним матрацом:

  • Заборонено згинати! Не можна допускати згини на матрацах з вбудованими пружинними блоками і наповнювачем з кокоса. Пружини при згинанні будуть деформовані, а кокосова плита зруйнується. Це означає, що виріб не зможе забезпечувати очікуваний ефект. Матраци з ППУ, з латексу або придбані у вигляді рулону, можуть бути згорнуті зі збереженням ортопедичного ефекту.
  • Заборонено вертикальне положення! Ортопедичні матраци можна зберігати, провітрювати, експлуатувати виключно при горизонтальному розташуванні. Вертикальне розміщення згубно позначається на виробах і м'яких шарах наповнення.
  • Забудьте про вибивання! Моделі з ортопедичним ефектом забороняється вибивати. Зрідка можна виконати щадну очищення пилососом, використовуючи м'яку насадку. Допускається легке струшування вироби або проведення щіткою по поверхні з метою позбавлення від пилу.
  • Заборонені стрибки! У деяких випадках виробники відповідально заявляють, що їхня продукція готова витримати активні ігри дітей. Однак при бажанні продовжити термін служби моделі варто розповісти малюкам про заборону стрибків по матрацу. Це особливо стосується матраців з незалежними пружинними блоками .

Небажано зберігати будь-які речі під матрацом. Виробники настійно рекомендують забезпечити рівну поверхню підстави для укладання ортопедичної моделі. Якщо ж ви все ж зберігайте під підставою речі, переконайтеся, що вони не підпирають грати і матрац.

Якщо дотримуватися порад по уважному догляду за матрацами з ортопедичним ефектом, то термін експлуатації буде значно збільшений.

використовуйте наматрацники

Для захисту від зовнішніх забруднень ви можете купити бавовняні або вологозахисні наматрацники .

Чи говорили вам продавці, як відрізняється догляд в залежності від конструкції, типу і його моделі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама