Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

печиво Савоярді

  1. Бісквітне печиво Савоярді для Тірамісу
  2. Складові:
  3. Процес приготування:
  4. Секрети приготування савоярді

Порцій: 6 Час приготування: 1 година Автор: Анюта

Заморські назви солодощів завжди інтригують, їх хочеться скоріше спробувати, щоб мати власне уявлення про смак ласощі. «Савоярді» - так по-італійськи називається дуже смачне бісквітне довгасте печиво, яке часто покривається зверху крупинками цукру. Савоярді добре вбирає рідину, стаючи м'яким. Тому його нерідко просочують різноманітними сиропами і використовують в якості одного з інгредієнтів для приготування тірамісу, тортів з морозивом, шарлоток і т.д. Це печиво було придумано кондитерами при дворі герцога Савойського ще в XV столітті, з нагоди приїзду Французького короля. При бажанні і ви теж можете приготувати це смачне воістину королівське печиво на основі бісквітного тіста.

Бісквітні «пальчики» досить довго залишаються свіжим, ви можете «заготовити» його у вільний час, а через кілька днів використовувати в якості основи для смачних десертів з кремом, наприклад, для тірамісу. Цей десерт знайшов шалену популярність, а при наявності савоярді зробити його зовсім неважко. Окремо збиваються жовтки з цукром, додається маскарпоне і збиті білки. Маса акуратно перемішується. У холодний еспресо додається трохи амаретто. На дно креманки кладуть бісквітні печива, просочені кави з амаретто, зверху викладається крем. Десерт ставлять в холодильник на 5 годин, перед подачею до столу присипають какао. Як бачите, приготувати вишукане смачні ласощі в домашніх умовах зовсім неважко.

Бісквітне печиво Савоярді для Тірамісу

Бісквітне печиво Савоярді для Тірамісу

Щоб спекти савоярді або Дамські пальчики (так ще це печиво називається) вам буде потрібно всього 3 інгредієнта і півгодини вільного часу.

Складові:

1 варіант:

  • яйця курячі -4 шт. (Білки відділяються від жовтків);
  • пшеничне борошно -180 г;
  • цукор-120 г;
  • цукрова пудра.

2 варіант (з крохмалем)

  • 2 жовтки;
  • 3 білка;
  • 50 г цукру;
  • 40 г борошна;
  • 20 г крохмалю;
  • цукрова пудра для посипання.

А ще вам знадобляться папір для випічки і поліетиленовий пакет.

Процес приготування:

Яєчні жовтки збийте з 100 г цукрового піску, щоб вийшла густа світла маса, найчастіше при збиванні міксером на максимальній швидкості на це йде 2-3 хвилини Яєчні жовтки збийте з 100 г цукрового піску, щоб вийшла густа світла маса, найчастіше при збиванні міксером на максимальній швидкості на це йде 2-3 хвилини.

Білки збийте в стійку піну, додайте залишки цукру Білки збийте в стійку піну, додайте залишки цукру. Збивати потрібно до тих пір, поки маса не стане блискучою і щільною. Додавши жовтки в збиті білки, акуратно перемішайте зверху вниз, зачерпуючи піну від краю і опускаючи в середину.

Поступово додавайте просіяне борошно (якщо використовуються добавки, наприклад, какао порошок, то попередньо змішайте всі сухі інгредієнти в окремому посуді) Поступово додавайте просіяне борошно (якщо використовуються добавки, наприклад, какао порошок, то попередньо змішайте всі сухі інгредієнти в окремому посуді). Знову перемішайте всі інгредієнти так само, як описано вище, маса повинна стати однорідною, при цьому, залишаючись пухнастою, довго заважати не потрібно, щоб тісто не осіло.

Закрийте дно дека папером для випічки, промаслити і присипте її борошном Закрийте дно дека папером для випічки, промаслити і присипте її борошном. Перекладіть тісто в щільний поліетиленовий пакет. Зріжте куточок і видавлюйте тісто на деко, смужками 5 см шириною і 10-12 см завдовжки. Замість пакета можна використовувати спеціальний кондитерський шприц.

Через ситечко присипте сире печиво столовою ложкою цукрової пудри Через ситечко присипте сире печиво столовою ложкою цукрової пудри.

Випікайте савоярді в прогрітій духовці при 200 ° C близько 10 хвилин Випікайте савоярді в прогрітій духовці при 200 ° C близько 10 хвилин.

Готове бісквітне печиво охолодіть і помістіть в герметично закривається ємність, так воно залишиться свіжими протягом декількох тижнів Готове бісквітне печиво охолодіть і помістіть в герметично закривається ємність, так воно залишиться свіжими протягом декількох тижнів.

Секрети приготування савоярді

Не думайте, що вам не під силу приготувати смачну бісквітне печиво, гідне королівського столу Не думайте, що вам не під силу приготувати смачну бісквітне печиво, гідне королівського столу. Головне завдання - добре збити білки і жовтки, при наявності міксера це не проблема, хоча цілком можна обійтися і без нього. Найпростіше бісквітне тісто виходить з яєць, борошна і цукру, без різноманітних добавок. Але не забудьте пару раз просіяти борошно, щоб вона збагатилася киснем, стала легшою і пишною.

Як бачите, рецепт Савоярді дуже простий. Приємного творчості на кухні!

З повагою, Анюта.

Рецепт тірамісу - >> Рецепт тірамісу - >>

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама