Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Суха суміш для стяжки підлоги - переваги і різновиди

  1. Переваги застосування готових складів
  2. Різновиди сухих сумішей
  3. цементні
  4. гіпсові
  5. Суміші для сухої стяжки
  6. Розрахунок витрати суміші
  7. На завершення

Перед тим, як покласти фінішне підлогове покриття, необхідно вирівняти поверхню підстави. Невід'ємною частиною процесу вирівнювання є облаштування стяжки підлоги. Ще не так давно для цього застосовували звичайний цементно-піщаний розчин. Сьогодні йому на зміну прийшов такий високотехнологічний продукт, як суха суміш для стяжки підлоги. Розроблена і випробувана в лабораторіях заводу-виготовлювача, вона має високі технічні характеристики і спрощує технологічний процес заливки (будь то груба чорнова, або тонка самовиравнівающаяся).

Розроблена і випробувана в лабораторіях заводу-виготовлювача, вона має високі технічні характеристики і спрощує технологічний процес заливки (будь то груба чорнова, або тонка самовиравнівающаяся)

Переваги застосування готових складів

Сучасні сухі суміші для стяжки підлоги, що включають в себе інноваційні матеріали і різні добавки, мають цілу низку переваг:

  • Всі компоненти суворо дозовані в заводських умовах. Склад підібраний і експериментально перевірений для конкретного виду стяжки. Необхідна кількість води для отримання високоякісного розчину регламентовано виробником і вказано на упаковці.
  • Невелика вага сухих складів дозволяє знизити транспортні витрати, зменшити трудовитрати і спростити процес заливки. Питома вага стяжки, виконаної з застосуванням готових сухих сумішей, значно менше, ніж з використанням звичайного бетонного розчину. А це в свою чергу веде до зменшення навантажень на перекриття (особливо важливо для заливки великої товщини - 80-100 мм).
  • Для приготування розчину немає необхідності застосовувати бетономішалку. Всі сухі складові ретельно перемішані на заводі. Готовий склад досить змішати з водою в ємності відповідного розміру, використовуючи будівельний міксер або електродриль зі спеціальною насадкою.

Готовий склад досить змішати з водою в ємності відповідного розміру, використовуючи будівельний міксер або електродриль зі спеціальною насадкою

  • Мінімальний шар звичайної цементно-піщаної заливки не повинен бути менше 30 мм. Сухі суміші на основі сучасних матеріалів дозволяють зробити тонку стяжку (аж до 5 мм) без втрати міцності.
  • Спеціальні добавки і присадки, що входять до складу готових сумішей, підвищують монолітність і міцність стяжки.
  • До складу сухих сумішей входять компоненти, що зменшують час остаточного висихання стяжки без втрати якісних показників.
  • На будівельному ринку представлений великий вибір готових сумішей від провідних виробників, що добре зарекомендували себе (Vetonit, Plitonit, Knauf, Ceresit, Bergauf, Unis, Ilmax, Основа, Старателі, Vipol, Besto). Це дозволяє підібрати склад для приміщень з конкретними характеристиками (вологістю, навантаженням на підлогу) і під будь-яке фінішне підлогове покриття (паркетну дошку, ламінат, лінолеум, плитку і так далі).
  • Для кожного складу виробником розроблена інструкція по приготуванню розчину і його заливці, яка вказана на упаковці. Тому застосування таких сумішей не вимагає особливих навичок і знань.

Різновиди сухих сумішей

Готові сухі суміші можна розділити на 3 основні групи:

  • суміші, до складу яких в якості сполучного матеріалу входить цемент;
  • суміші на основі гіпсу;
  • склади для сухої стяжки підлоги.

цементні

До складу цих сумішей входять: цемент (як сполучний компонент), наповнювачі (мінеральні або синтетичні) і добавки ( пластифікатори ), Що поліпшують такі показники, як пластичність розчину, час висихання та міцність готової стяжки. За призначенням і області застосування цементні суміші поділяються на чотири групи:

  1. Суміші, призначені для чорнової стяжки, тобто грубого вирівнювання підстави (товщина до 80 мм), в яких в якості наповнювача використовується пісок великих фракцій, подрібнений керамзит або гранітна крихта. Перед настилом підлогового покриття (ламінату, лінолеуму, ковроліну) необхідно укласти ще фінішний шар стяжки, який годі й укладати в тому випадку, якщо планується укладання плитки (нерівності компенсуються клейовим розчином).
  2. Склади з мелкодісперсіонние наповнювачами (не більше 0,6 мм), які застосовуються для остаточного вирівнювання підстави. Товщина стяжок з таких сумішей зазвичай не перевищує 5-8 мм. Отримана поверхня підстави підходить для укладання підлогового покриття будь-якого типу. Для запобігання розтріскування тонкошарових стяжок до складу сумішей іноді включають фиброволокно (В якості армуючого елемента).
  3. Сухі суміші для самовирівнюються стяжок, до складу яких входить тільки невеликий наповнювач (до 0,3 мм) і спеціальні добавки, що збільшують плинність і здатність до самовирівнювання. Такі склади досить дорогі, тому застосовуються, як правило, для фінішних стяжок (товщиною не більше 5 мм). Завдяки компонентам, що входять до складу цих сумішей, по поверхні можна ходити вже через 6-8 годин і термін остаточного сушіння не перевищує 2-3 дня.
  4. Спеціальні сухі суміші для облаштування стяжок підлог з підігрівом, до складу яких входять добавки, що підвищують теплопровідність і несприйнятливість до перепадів температур готових стяжок. Спеціальні модифікатори перешкоджають утворенню повітряних порожнин, що знижують ефективність системи підігріву.

гіпсові

До переваг складів, в яких в якості сполучного компонента використовується гіпс, можна віднести:

  • час повного висихання заливки, виконаної з такого складу, і готовності її до експлуатації значно менше, ніж у стяжки, виконаної з суміші на основі цементу;
  • дрібнофракційний наповнювач і мінеральні (або синтетичні) волокна, що входять до складу, дозволяють робити досить міцні стяжки;
  • хороші теплозберігаючі характеристики;
  • висока екологічність (гіпс широко застосовується навіть в медичних цілях);
  • готова поверхня не виділяє пил;
  • невисока вартість.

час повного висихання заливки, виконаної з такого складу, і готовності її до експлуатації значно менше, ніж у стяжки, виконаної з суміші на основі цементу;   дрібнофракційний наповнювач і мінеральні (або синтетичні) волокна, що входять до складу, дозволяють робити досить міцні стяжки;   хороші теплозберігаючі характеристики;   висока екологічність (гіпс широко застосовується навіть в медичних цілях);   готова поверхня не виділяє пил;   невисока вартість

Основний мінус таких сумішей - їх не можна використовувати в приміщеннях з підвищеною вологістю (туалеті, ванній кімнаті або кухні) і на відкритих майданчиках. Однак здатність гіпсу вбирати і віддавати вологу стає плюсом, якщо в якості матеріалу для фінішного підлогового покриття використовується натуральне дерево. Саморегуляція вологості гіпсової стяжки не дозволяє розсихатися і жолобитися таким покриттям, як паркет, паркетна дошка та іншим подібним матеріалами.

Суміші для сухої стяжки

Що таке суха стяжка для підлоги? При її облаштуванні не використовується розчин, складовим компонентом якого є вода. Готові склади для сухої стяжки виготовляються на основі керамзиту або полістиролу (пінополістиролу) в якості наповнювача і їх перевагами є:

  • високі тепло- і шумоізоляційні властивості;
  • вони добре підходять для облаштування товстого чорнової підлоги;
  • придатні для будь-якого підстави (бетонних плит, дерев'яних перекриттів);
  • до подальших робіт можна приступати відразу після вирівнювання (звичайна цементно-піщана заливка сохне близько місяця);
  • самоущільнення стяжки за рахунок того, що в її склад входять компоненти різних фракцій (це перешкоджає її просідання в подальшій експлуатації);
  • в якості фінішного шару використовуються листи з гипсоволокна або ОСП (орієнтовано-стружкові плити, які за характеристиками значно перевершують ДСП і ДВП), що дозволяє укладати на них будь-яке підлогове покриття.

високі тепло- і шумоізоляційні властивості;   вони добре підходять для облаштування товстого чорнової підлоги;   придатні для будь-якого підстави (бетонних плит, дерев'яних перекриттів);   до подальших робіт можна приступати відразу після вирівнювання (звичайна цементно-піщана заливка сохне близько місяця);   самоущільнення стяжки за рахунок того, що в її склад входять компоненти різних фракцій (це перешкоджає її просідання в подальшій експлуатації);   в якості фінішного шару використовуються листи з гипсоволокна або ОСП (орієнтовано-стружкові плити, які за характеристиками значно перевершують ДСП і ДВП), що дозволяє укладати на них будь-яке підлогове покриття

Готові склади для облаштування сухих стяжок на основі керамзиту виробляють Knauf, Петролит, Компевіт; на основі гранул пінополістиролу - Fermacell і Політерм.

Розрахунок витрати суміші

Для того щоб правильно вибрати суху суміш, треба зробити необхідні заміри і виконати нескладний розрахунок. Наводимо приклад розрахунку витрати суміші для облаштування грубого вирівнювання поверхні підстави. Припустимо, мінімальна товщина стяжки (щодо нульового рівня) в нашому приміщенні становить 10 мм, а максимальна - 40 мм. Наприклад, візьмемо готовий сухий склад для чорнової заливки від виробника Unis під назвою «Горизонт», який цілком підходить для нашого випадку (виробник вказує, що шар заливки, виконаний з цього складу, варіюється в межах від 10 до 50 мм). Виконавши нехитрі математичні обчислення [(10 + 40): 2 = 25], отримуємо середню товщину шару заливки, який складе близько 25 мм.

Щоб визначити, яка кількість мішків цієї суміші знадобиться для облаштування стяжки, обчислюємо площу ремонтується приміщення. У нашому прикладі площа дорівнює 10 м². Виробник вказує, що на 1 м² стяжки (товщиною 10 мм) нам знадобиться 20 кг сухої готової суміші. Для нашої стяжки (із середньою товщиною 25 мм) витрата сухої суміші на 1 м² становитиме 50 кг, так як 20 х 2,5 = 50. Множимо 10 (площа приміщення) на 50 (витрата суміші на 1 м² конкретного приміщення) і отримуємо 500 кг. Розділивши 500 на 25 (вага одного мішка), отримуємо необхідну кількість мішків - 20.

Для укладання фінішного шару стяжки сухої готової суміші необхідно в 5 разів менше, ніж для облаштування чорнової (тобто в нашому випадку - 4 мішки).

На замітку! Якщо робити заливку (і «грубу» і фінішну) з універсального готового сухого складу, то це обійдеться вам «в копієчку».

На завершення

Якщо ви зробили правильний вибір і слідували всім рекомендаціям від виробника, суха готова суміш для стяжки підлоги буде відмінним матеріалом для основи під будь-яке підлогове покриття.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама