Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як класти плитку на гіпсокартон

  1. Як клеїти плитку на гіпсокартон

Перш ніж покласти плитку на гіпсокартон, Ви повинні бути впевнені, що у Вас правильно зібраний каркас. Згадаймо основні моменти:

  • Крок профілів зменшується c 60см до 40см,
  • Двошарова облицювання краще,
  • Тип листів: ГКЛВ (зеленого кольору)


У ванній кімнаті, на кухні в районі раковини і в інших вологих зонах приклеїти плитку на гіпсокартон можливо тільки після обробки поверхні листів гідроізоляцією. Наносимо не менше двох шарів Флехендихт.

На кути стін і стики стін з підлогою наклеюється стрічка ущільнювача. Порядок її використання простий: пензлем наносимо перший шар, вкладаємо стрічку в кут, вдавлюємо і розгладжує. Чекаємо висихання першого шару і вкриваємо другим.

Важливо: При укладанні плитки на гіпсокартон, захищений гідроізоляцією Флехендихт, максимально допустима товщина плиткового клею 5мм. Розмір сторони плитки не повинен перевищувати 33 см!

Особливу увагу, перед тим як клеїти плитку на гіпсокартон, приділіть обрізаним при монтажі краях листів, обробіть їх гідроізоляцією, відкриті ділянки гіпсу не допускаються. Якщо за проектом труби для водопроводу проходять через облицювання, то отвори виконуються з невеликим припуском, не більше 10мм і перед наклейкою плитки обов'язково герметизуються силіконовим герметиком.

В цьому випадку необхідності в гідроізоляції немає. Але на поверхню гіпсокартонних листів обов'язково наноситься грунтовка глибокого проникнення. Тіфенгрунд або аналоги. Також ретельно обробляються зрізи і стики.

Як клеїти плитку на гіпсокартон

Для таких підстави рекомендується застосовувати еластичний плитковий клей. Кнауф-Флекс або аналог від Ceresit.

Після повного висихання ізоляції Флехендихт (12часов) або грунтовки, в разі сухих приміщень (3-4 години). Готуємо клей для плитки, розмір зуба шпателя залежить від розміру плитки.

Технологія укладання плитки на гіпсокартон не відрізняється від звичайної укладання плитки у ванній . Виробник рекомендує наносити клей в горизонтальному напрямку.

Виробник рекомендує наносити клей в горизонтальному напрямку

Витрата на 1 кв.метр від 2,5 до 4,5 кг., Залежить від розміру зубців. Перевірте, що після укладання плитки, не менше 80 відсотків її поверхні в контакті з клеєм. Для цього: наносимо клей обраним шпателем, укладаємо плитку, акуратно відриваємо і перевіряємо.

Ми розглянули як класти плитку на гіпсокартон, але для ванних кімнат і кухонь, я рекомендую використовувати гіпсоволокнисті листи. характеристики ГВЛ значно перевершують гіпсокартон.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама