Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити гідроізоляцію фундаменту

  1. Обсяг робіт
  2. процес

Один з найголовніших етапів будівельних робіт - це гідроізоляція фундаменту . Завдяки їй будівлю буде якісно і надійно захищене від талого снігу і дощу, а також від проникнення грунтових вод. Якщо в будинку планується спорудження підвалу або експлуатується цокольного поверху, то значимість цієї операції для підстави будівлі набагато збільшується. Довговічність будинку, сухий і теплий мікроклімат, відсутність грибка і цвілі безпосередньо залежать від якості робіт, особливо це стосується підвалу і приміщення на цокольному поверсі. Один з найголовніших етапів будівельних робіт - це   гідроізоляція фундаменту

Правильно проведені заходи істотно збільшують тривалість служби всієї будівлі в цілому.

Як зробити гідроізоляцію фундаменту? Фундамент вимагає дуже пильної уваги до розрахунків, монтажу, робіт по гідро- і теплоізоляції. Створення гідроізоляції своїми силами, без допомоги фахівців - це відповідальна робота, яка вимагає спеціальних знань і навичок, а й самостійно зробити її цілком можна. Важливо тільки дотримувати технології проведення робіт і враховувати той дім і особливості ділянки.

Обсяг робіт

Спочатку потрібно визначитися з комплексом робіт по захисту, а для цього врахувати ряд умов: рівень залягання ґрунтових вод, в послеморозний період силу підняття грунту, різниця консистенції грунту, умови експлуатації будинку.

Спочатку потрібно визначитися з комплексом робіт по захисту, а для цього врахувати ряд умов: рівень залягання ґрунтових вод, в послеморозний період силу підняття грунту, різниця консистенції грунту, умови експлуатації будинку

Схема пристрою вертикальної і горизонтальної гідроізоляції

За умови, що рівень грунтових вод може перебувати нижче основи на 1 м, потрібно буде виконати тільки обмазувальну вертикальну гідроізоляцію і горизонтальну з руберойдом. За умови, що рівень грунтових вод знаходиться вище 1 м, але не досяг підвального рівня, для гідроізоляції потрібно розширити комплекс робіт. Гідроізоляцію виконують з промазкой мастики в два шари. Потрібно використовувати і обмазувальної спосіб, обклеєний рулонними матеріалами.

Якщо дозволяє бюджет, то можна додатково обробити бетонні елементи, які будуть зупиняти просування води. Якщо рівень грунтових вод буде знаходитися вище, ніж рівень підвального статі, або ділянку, на якому будується будинок, постійно піддається частим дощів та снігопадів, які довго і дуже важко просочуються в грунт, тоді до попереднього списку робіт потрібно додати обладнання дренажної системи навколо будинку. Ціна залежить від площі поверхні, яка буде оброблятися і від кількості і виду матеріалів.

процес

Гідроізоляцію стрічкового фундаменту можна провести декількома способами. Наприклад, за допомогою обмазки мастикою. Цей спосіб найекономніший, але його мінус полягає в тому, що він же і самий недовговічний. Цей спосіб підходить для захисту від капілярного підняття УГВ, а також від проникнення поверхневих вод. Так стрічкова пошкоджується в процесі експлуатації, тому що не може перенести зрушуються навантажень. Цей вид потрібно наносити на бездоганно рівну поверхню, попередньо висушивши її. Пам'ятайте, обмазочна пошкоджується при засипці грунтом котловану, який може містити будівельне сміття. Зовні можна захистити притискної стінкою, яку зводять з цегли, рулонних геотекстилем, утеплювачем.

Зовні можна захистити притискної стінкою, яку зводять з цегли, рулонних геотекстилем, утеплювачем

Пристрій: 1 стіна; 2 цоколь; 3 вимощення; 4 розчин цементу; 5 гідроізоляційний матеріал; 6 лага; 7 підлогу.

Другий спосіб здійснюється рулонними матеріалами. Для цього використовують руберойд, він дорожче обмазувальної, зате міцніше і довговічніше. За правилами суху і абсолютно рівну поверхню потрібно обробити гарячою мастикою з бітуму, а потім наклеїти на неї два шари руберойду з напуском 15 см.

Третій спосіб легкий і швидкий. Напилювана гідроізоляція наноситься за допомогою розпилювача. Це напилення легко повторює нерівності фундаменту, не потрібно ретельна підготовка поверхні, потрібна тільки суха поверхня і очищення від пилу. Є дорожча технологія даного методу, вона полягає в армуванні геотекстильні матеріалом, він і виконує захисну функцію.

Четвертий спосіб - це проникаюча гідроізоляція. Це метод роботи, який має на увазі застосування матеріалів проникаючої дії, наприклад, спеціальних добавок, кварцового піску, суміші цементу. Цей метод захисту дуже дорогий.

Також проводиться горизонтальна захист для стрічкового фундаменту. Вона проводиться в двох місцях. На 15 см нижче рівня підвального статі. У цоколі і в місці, де фундамент з'єднується зі стіною. Пам'ятайте, горизонтальну гідроізоляцію виконують тільки на початковому етапі будівництва.

Пам'ятайте, горизонтальну гідроізоляцію виконують тільки на початковому етапі будівництва

Схема роботи проникаючої гідроізоляції.

Перед тим як починати всі роботи з облаштування фундаменту і підвалу, засипте на дно котловану жирну глину, шар якої повинен бути 30 см, а далі щільно утрамбуйте. Зверху заливають бетон, його шар повинен бути 7 см, він потрібен для облаштування гідроізоляції. Перед тим як укладати гідроізоляцію, бетон повинен висохнути і встоятися близько двох тижнів. Потім бетон обмазують по всій площі бітумною мастикою, а на неї потрібно укласти перший шар руберойду. Зверху потрібно залити шар бетону в 7 см і ретельно розрівняти його.

Після того як облаштування стрічкового фундаменту завершено, його обов'язково потрібно гідроізолювати. Це робиться для того, щоб волога не піднімалася вгору до стін. Для цього необхідно на поверхню нанести бітумну мастику, а зверху настелити будь рулонний матеріал або руберойд. Процедуру необхідно провести 2 рази, щоб створити 2 шари. Краї рулонного матеріалу, які звисають з фундаменту, що не обрізаються, а заводяться вниз і притискаються вертикальною гідроізоляцією.

Особливості гідроізоляції різних видів зможуть допомогти захистити возводимую конструкцію від намокання і продовжать термін служби всієї будівлі.

Як зробити гідроізоляцію фундаменту?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама