Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Яким боком укладати пароізоляцію - відео, фото

  1. Навіщо потрібна пароізоляція утеплювача
  2. Види пароізоляційних матеріалів
  3. Основні правила укладання пароізоляції
  4. Як відрізнити внутрішню сторону від зовнішньої
  5. Яким боком класти пароізоляцію на утеплювач

Передмова. При будівництві приватного будинку особливу увагу слід приділити пароізоляції стелі, підлоги, стін і покрівлі. Якщо цей важливий крок буде пропущений, довго елементи конструкції будівлі не прослужать. Про те, з яких саме причин важливо влаштовувати пароізоляцію в приватному будинку і як правильно це робити, поговоримо далі.

Навіщо потрібна пароізоляція утеплювача

Спеціальна плівка, що оберігає теплоізоляційний матеріал від вологи, в «пиріг» стін або покрівлі включається обов'язково. Справа в тому, що через різницю температур, особливо в зимовий період часу, на вулиці і в будинку, всередині приміщень на стінах та стелі осідає конденсат. В результаті утеплювач намокає і припиняє виконувати свої функції. У будинку стає холодно. Крім цього, волога призводить до псування конструктивних елементів будівлі.

Залежно від різновиду вартість матеріалу може бути різною. Наприклад, звичайна пароізоляційна поліетиленова плівка коштує близько 500 рублів за рулон. Фольгований же варіант обійдеться вже приблизно в 1400-1800 рублів. Тришарова ж дифузійна мембрана буде коштувати близько 4000-5000 рублів. Популярна ж пароізоляція "Ізоспан" обійдеться приблизно в 800-1000 руб. за рулон.

Види пароізоляційних матеріалів

Передмова

Пароізоляція в каркасної стіни. фото

Існує всього три основні різновиди плівок, призначених для захисту мінеральної вати або пінополістиролу від вологи:

Стандартна. Найдешевший і не особливо довговічний вид пароізоляції. У більшості випадків це звичайна товста поліетиленова плівка.

Фольгированная. Варто дорожче поліетиленовою, але при цьому, крім власне пароізоляції, виконує ще одну функцію - відображає тепло назад у приміщення. Власники заміських будинків дуже часто цікавляться тим, яким боком укладати пароізоляцію на стіни і стелю. Виникає таке питання зазвичай саме щодо цього різновиду. Те, як насправді монтується така плівка, розглянемо трохи нижче.

Мембранна. Відрізняється обмеженою пароізоляцією. Це дозволяє контролювати висновок вологи з приміщення.

Основні правила укладання пароізоляції

Зрозуміло, перш ніж вирушати в магазин для покупки плівки, потрібно зробити всі необхідні розрахунки. Виконати цю процедуру абсолютно нескладно. Все, що потрібно зробити - це обчислити площу всіх елементів конструкції будинку, що вимагають захисту. Розрахунок проводиться з урахуванням ширини пароізоляційної плівки і необхідних нахлестов.

Як відрізнити внутрішню сторону від зовнішньої

Фото пароізоляції під збільшенням

Якщо інструкція виробника відсутній або не містить необхідних відомостей про те, яку сторону плівки вважати внутрішньою, то слід самостійно визначити це по зовнішніх чинників. Слід звернути увагу на наступне:

1. Якщо гідроізоляційна плівка має з двох сторін різне забарвлення, то світла сторона ізоспан укладається до утеплювача.

2. Сторона гідроізоляції, яка при розкачування звернена до підлоги, вважається внутрішньої і повинна дивитися в бік утеплювача.

3. Зовнішня сторона робиться ворсистої, щоб не пропускати вологу, а внутрішня сторона гладка і укладається в сторону утеплювача.

Яким боком класти пароізоляцію на утеплювач

Яким боком укладати пароізоляцію на підлогу
Зрозуміло, про те, як укладати пароізоляцію даного типу, також варто знати. У цьому випадку, як і у всіх інших, спочатку встановлюється решетування. Листи монтуються на неї і закріплюються саморізами. Місця стиків проклеюються скотчем.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама