Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Акт прихованих робіт на стяжку підлоги приклад. Акт прихованих робіт з гідроізоляції підлоги

  1. фундамент будівлі
  2. Підвальне приміщення
  3. покрівельна конструкція
  4. Пол ванної кімнати
  5. Басейн або сауна
  6. Які документи необхідно оформити при виконанні ремонтних робіт

Зазвичай перепланування квартири зачіпає санвузол або ванну кімнату. При розширенні або перенесенні цих приміщень обов'язково потрібно робити гідроізоляцію підлоги (інакше можна залити сусідів знизу).

Перепланування та укладання гідроізоляції - це дуже відповідальний процес, що вимагає відповідної документації. Ця умова закріплено в п. 2.2.6 Додатка 1 ППМ №508 в редакції 840 ( «Зміна конструкції підлог»). Важливо розуміти, що процес перепланування досить тривалий. Починається він з збору документації, а закінчується прийомом робіт спеціальною комісією, яка підписує акт про завершеному перебудові та про внесення змін в документи БТІ.

Коли жілінспекциі погоджує всі нюанси, власнику дають дозвіл на перепланування. На даному етапі можна реалізовувати всі проектні рішення . При цьому потрібно оформити акт на приховані роботи з гідроізоляції підлоги. Ця умова розписано в додатку 7 ППМ №508 ( «Перелік актів нагляду прихованих робіт ... пред'являються комісіям по завершенню перепланування ... »).

Акт прихованих робіт з гідроізоляції підлоги потрібен для підтвердження, що перепланування квартири виконана згідно з усіма встановленим нормам і правилам. Без нього приймальних комісія не затвердить зміни. Крім того, інспектор має повне право розкрити підлогу, щоб переконатися, що гідроізоляція присутній. Якщо є порушення, то комісія встановлює термін на їх виправлення і проводить ще одну перевірку.

Де взяти зразок такого акту? Бланк можна скачати. Підписати його повинен представник ремонтної фірми. Важливо, щоб ця організація мала допуск СРО, що дає право на відповідальні роботи. При цьому звичайні бригади робітників без допуску не мають прав на проведення огляду прихованих робіт. Потім акт підписує співробітник проектної організації, що перевіряє правильність укладання до моменту її закриття покриттям підлоги.

У деяких випадках покладену гідроізоляцію перевіряють. Для цього покриття на кілька годин заливають водою і дивляться, чи є протікання. Після цього складають акт випробувань гідроізоляційного покриття. У такій ситуації бажано зробити кілька фото. Приклади заповнення представлені нижче.

У процесі виконання робіт виконавець самостійно заповнює даний акт. Він підтверджує, що гідроізоляція проведена з урахуванням всіх вимог проекту і СНИП. Потім документ підписують представники ремонтної організації та ДЕЗ.

Якщо ж господар квартири робить ремонт своїми силами, то йому потрібно викликати комісію з представників ЖКГ та інших фахівців для посвідчення даного акту. В іншому випадку узаконити перепланування буде складно.
Важливо розуміти, що неправильна укладання гідроізоляційного шару може стати причиною просочування води на нижні поверхи. За самовільне перепланування ванною або санвузла накладається штраф.

У кожному будинку, що будується або в квартирі є приміщення, які потребують гідроізоляції. Такі роботи проводяться відповідно до проектної документації та з правилами СНиП 3.01.01-85. За цими документами, будь-які роботи, якість яких можна перевірити тільки до початку подальшого будівництва або ремонтних робіт , Повинні мати правильно оформлений і підписаний відповідальними особами акт на гідроізоляцію. Навіть перепланування у власній квартирі підпадає під цю вимогу, якщо мова йде про ванну кімнату.

Гідроізоляції підлягають об'єкти, так або інакше контактують з вологою. Не варто шкодувати коштів на хорошу гідроізоляцію. На неї йде всього 1-3% від усіх витрат на будівництво, але залежить від неї надійність і довговічність всієї будівлі.

фундамент будівлі

На тривалість експлуатації будівлі сильно впливає якість зведення фундаменту. Ця підземна частина будівлі постійно знаходиться під впливом грунтової та атмосферної вологи, від чого в пористій структурі матеріалу з'являються тріщини, здатні зруйнувати бетонну основу і створити необхідність заново розкопувати фундамент, виробляти позапланові ремонтні роботи. Ігнорувати такі проблеми неможливо, але навіть і невеликі мікротріщини загрожують незворотними процесами в побудованих стінах. Волога, яка потрапляє всередину бетону або цегляної кладки , Створює сприятливе середовище для розмноження грибка, вивести який буває дуже важко, а частіше зовсім не можна.

Важливо: Цвіль - це не тільки руйнування конструкції, але і істотну шкоду здоров'ю знаходяться в будівлі, які можуть отримати серйозні захворювання, вдихаючи спори грибка.

Щоб будинок міг простояти довгі роки, фундамент обов'язково слід захистити від водного впливу. Це забезпечується грамотної гідроізоляцією

Підвальне приміщення

Грунтові води, підмиває бетонну основу підвалу знизу, можуть передчасно пошкодити будівлю і через стики і тріщини залити приміщення. Пар і конденсат, що створюються від різниці в зовнішній і внутрішній температурах, проникають в стіни будівлі, провокуючи виникнення гнилі і руйнувань. Солі, що містяться в талих водах, можуть викликати корозію металевих елементів і арматури. Застосування гідроізоляції сприяють зменшенню впливу таких факторів і дозволяє використовувати підвал як хай не житлового, але придатного для різних інших цілей приміщення.


Основними причинами вогкості в підвалі є: відсутність гідроізоляції, неправильно виконана раніше гідроізоляція підвалу, неякісні гідроізоляційні матеріали або неправильна технологія їх застосування

покрівельна конструкція

Від впливу атмосферних опадів елементи даху поступово приходять в непридатність, зменшується їх вологостійкість. Вода при цьому починає потрапляти під зовнішнє покриття, що призводить до гниття основних елементів кроквяної системи. Перебіг у внутрішні приміщення призводять до пошкоджень стель і до вологості в житлових кімнатах.

Важливо: При недостатній герметичності зменшується і теплоізоляція даху, при цьому доводиться витрачати більшу кількість фінансів на опалення внутрішніх приміщень.


Важливо: При недостатній герметичності зменшується і теплоізоляція даху, при цьому доводиться витрачати більшу кількість фінансів на опалення внутрішніх приміщень

Якщо не провести роботи з гідроізоляції вчасно, то атмосферні опади можуть спровокувати швидке зношення покрівельного покриву, що скоротить термін служби всього даху

Пол ванної кімнати

При ремонті квартир часто виникає необхідність перепланування ванних приміщень. Додаток додаткової площі до цієї кімнаті за рахунок підсобних приміщень тягне за собою обов'язкову герметизацію підлог. Проникнення води і вологи, яка обов'язково буває на підлозі цієї кімнати, в нижні шари перекриттів загрожує псуванням обстановки у нижніх сусідів. А вони напевно поскаржаться в ЖКГ, які мають право вимагати документи на перепланування, почнуться конфлікти.


Гідроізоляція підлоги у ванній кімнаті є вкрай важливим етапом будівництва

Басейн або сауна

Спорудження басейну як всередині приміщення, так і зовні передбачає обов'язкову гідроізоляцію. Перебіг вуличного басейну загрожує постійним зменшенням рівня води, потраплянням в нього талих і грунтових вод , Непридатних для купання. При внутрішньому басейні, як і при підлогах у ванній кімнаті, можливе протікання води в нижні поверхи.

Сауни увазі вологість не тільки на підлогах, а й у всьому приміщенні, значить і гідроізолювати слід додатково всю площу стін і стелі.


Сауни увазі вологість не тільки на підлогах, а й у всьому приміщенні, значить і гідроізолювати слід додатково всю площу стін і стелі

При будівництві басейну одним з перших вимог до нього є якісна гідроізоляція, від якої залежить міцність і довговічність всієї конструкції

Які документи необхідно оформити при виконанні ремонтних робіт

Щоб уникнути всіх цих проблем і продовжити термін служби своїх будівель і приміщень необхідно ретельно підходити до робіт з гідроізоляції. Якщо ремонт виробляє будівельна організація, то першим ділом складається кошторис на гідроізоляцію, в яку вносять необхідні матеріали і визначаються ціни на переробку. Організація обов'язково повинна входити в СРО, членство в якому дає їй право проводити даний вид будівельних робіт і зобов'язує нести відповідальність за якість виконуваних замовлень.

Форму акта і зразки заповнення можна скачати в інтернеті

В процесі виконання етапів такого замовлення виконавець самостійно заповнює акт прихованих робіт на гідроізоляцію. Документ підтверджує, що гідроізоляція зроблена з урахуванням усіх вимог СНиП та проекту. Підписувати його повинні фахівці проектної, ремонтної організації та Деза.


Підписувати його повинні фахівці проектної, ремонтної організації та Деза

При складанні кошторисів в комп'ютерній програмі потрібно враховувати, що податок на ПДВ ставиться в окрему графу додаткових витрат

Якщо ремонт проводиться силами самого мешканця, то йому доведеться викликати комісію з представників ЖКГ та інших фахівців для посвідчення даного акту. В іншому випадку узаконити перепланування буде важко, так як при відсутності акту прихованих робіт посадові особи можуть зажадати розкриття частини підлог для контролю гідроізоляції. Ламати вже зроблене підлогове покриття, звичайно ж, неприємно. Можна скористатися в такому випадку пропозиціями спеціальних фірм, які надають послуги в цій галузі.

У даній статті ми опишемо, що таке гідроізоляція підлог санвузла і що таке акти прихованих робіт в контексті гідроізоляції санвузла.

Власне, це найвідоміший акт прихованих робіт, тому що більшість робіт проводиться саме в зоні санвузла, таких, які вимагають допуску сирого. І цей документ також Житлова інспекція завжди вимагає в складі документів, які будуть здаватися.

Заповнюється він досить просто: є найменування робіт, номер квартири, адреса, проектна організація, яка розробила проект перепланування, генеральна підрядна організація, хто справив роботи (треба будівельну організацію дописати) і, власне, самі роботи (гідроізоляція підлоги санвузла).

Написали номер проекту, щодо якого ми робили, і далі: «При виконанні робіт застосовані матеріали відповідно до специфікації проекту».

Є два варіанта

Можна написати «згідно специфікації проекту». Ну, власне, це означає: дивіться в проект, ось що там є, то і поклали.

А можна написати сам матеріал, тобто умовно там гидроизол в два шари або обмазочная гідроізоляція або оклеечная гідроізоляція, ну тобто різні матеріали , Які застосовуються, такі і пишемо.

Дата початку робіт, дата закінчення робіт. Ну і далі, рішення комісії: оздоблювальні роботи дозволили.

Тут ставиться дві печатки, тобто будівельна компанія, яка зробила акти прихованих робіт на гідроізоляцію, ставить свою печатку із підписом, і проектна компанія, яка розробляла проект перепланування, вона, власне, ставить печатку свою на підтвердження, що гідроізоляція виконана.

Тут ставиться дві печатки, тобто  будівельна компанія, яка зробила акти прихованих робіт на гідроізоляцію, ставить свою печатку із підписом, і проектна компанія, яка розробляла проект перепланування, вона, власне, ставить печатку свою на підтвердження, що гідроізоляція виконана

Як ми говорили, акт дуже необхідний. Дуже часто бувають випадки протікання або в процесі ремонтних робіт, або після ремонтних робіт, тобто акт є підтвердженням, що гідроізоляція реально виконано, і виконана правильно і т.д.

Якщо про процес самому говорити, то ми думаємо, що будівельники знають, як її робити. Вже повинні якось знати. Але в основному - правильно.

Обмазувальна гідроізоляція погано працює, краще, звичайно, оклеечная гідроізоляція з закладом на стіни на 15-20 см.

Чому погано працює обмазочная гідроізоляція?

Тому що просто погано мажуть в основному. Там мазати треба так, щоб нормальний шар залишався. Потім, коли заливається стяжка, ще стяжка продавлюється керамзитом і утворюються діри.

Обклеювальна, звичайно, найбільш актуальна. Це старий такий спосіб ще з тих років, в яких ми, ймовірно, ще не жили. По крайней мере, ми точно. Тим більше, до обмазувальної гідроізоляції немає ніяких СНиПов. БНіП ще з 70-х років, а там не було таких зовсім матеріалів застосовано.

Як ми вже говорили, Житлова інспекція не прийме завершення перепланування без цього акту. Крім цього акту, ще часто здається акт прихованих робіт на звукоізоляцію, акт прихованих робіт на отвір в несучій стіні, якщо він був. Заповнюється журнал ремонту будівельних робіт. Ось такий журнал.


Ось такий журнал

Це ми вже трохи відхиляється щодо акту, але Бог з ним. Розповімо побільше.

Тут багато всього. Тут ставлять все друку, і будівельники, і проектувальники. Якщо акти прихованих робіт на гідроізоляцію як-небудь (якщо є допуск СРО) сподабліваются заповнити, розбираються. Зазвичай вони дають нам порожні бланки, і ми заповнюємо, тому що неможливо їм пояснювати, як цей акт заповнити.


Те журнал ремонтно-будівельних робіт їх вводить просто в стан взагалі ступору. Тобто коли вони бачать його, вони просто перестають щось розуміти і кажуть: «Ні, ні, ні. Ось як-небудь нам допоможіть ». Ні посилання не рятують (на сайті вже описувалося і приклади якісь ... не можуть).

Доводиться весь час заповнювати нам, согласователя. Треба в Житлову інспекцію здати акти прихованих робіт, заповнений журнал ремонтно-будівельних робіт і, власне кажучи, договір підряду і допуск СРО на будівельну компанію.

А трохи пізніше ще будівельна компанія і проектувальники повинні будуть підписати акти про завершеному перебудові, теж друку. Тобто печаток там багато ставити в цьому процесі.

В принципі, все. А, до речі, якщо роботи ведуть неліцензовані будівельники, то наша організація зможе допомогти вам з технагляду за роботою ваших будівельників з наданням всіх відповідних актів і на гідроізоляцію, і на звукоізоляцію. Тобто у вас будуть проведені роботи відповідно до вимог Житлової інспекції.

Дорогі читачі! Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа. Це швидко і безкоштовно! Або зателефонуйте нам за телефонами:

Де взяти зразок такого акту?
Чому погано працює обмазочная гідроізоляція?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама