Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бітумна мастика ➕: застосування, види, переваги матеріалу

  1. Види бітумних мастик
  2. Застосування в будівництві
  3. гідроізоляція
  4. склеювання матеріалів
  5. Дорожні роботи
  6. переваги матеріалу

⚫Бітумная мастика є одним з найнеобхідніших будматеріалів, використовуваних для гідроізоляції. Вона має в'язку консистенцію. По суті, це смола, в основі якої - бітум. Добавками можуть бути різні полімери, азбест, кварц, тальк, доломіт та інші матеріали, в тому числі і продукти, отримані в результаті переробки відходів.

Види бітумних мастик

Розрізняють холодні мастики і гарячі: вони розрізняються способом приготування Розрізняють холодні мастики і гарячі: вони розрізняються способом приготування. Гаряча готується за пару годин до використання безпосередньо на місці застосування. При цьому необхідно строго дотримуватися техніки безпеки. В основному, гаряча мастика необхідна будівельним компаніям, що споруджують великі об'єкти. При виробництві матеріалу таким способом у великій кількості економляться значні кошти, так як гаряча істотно дешевше холодної.

Бітумна мастика холодного застосування готується без витрат, пов'язаних на підігрів: процес не передбачає використання високих температур. У продаж вона надходить уже готової, тому вона більш зручна в застосуванні і безпечна. Однак, вона набагато дорожче гарячої, що є недоліком.

Застосування в будівництві

Даний матеріал широко застосовуються у виробництві будматеріалів і в будівництві. Цей матеріал необхідний для виготовлення будівельних плит, з його допомогою виконують гідроізоляцію фундаментів, підвалів, перекриттів, використовується при покрівельних роботах. Їм обробляються труби підземних комунікацій.

гідроізоляція

За допомогою цього матеріалу виконують гідроізоляційну захист об'єктів, що знаходяться під землею. Це можуть бути труби каналізації, газо- і нафто проводи, водопровідні комунікації. Матеріал використовується для гідроізоляційних робіт при необхідності захисту бетонних, армокам'яних і дерев'яних конструкцій. Мастика з бітуму здатна захистити метал від корозії, що використовується при гідроізоляції залізобетонних споруд. Нею обробляються зварні шви металевих конструкцій і днища автомобілів, місця примикання металу до бетону і цеглині ​​в будівельних спорудах, горизонтальні поверхні в басейнах і санвузлах.

склеювання матеріалів

Бітумна мастика придатна для створення клейового з'єднання між силікатною цеглою і кахельною плиткою. При покрівельних роботах також використовується здатність матеріалу до склеювання: це використовується для настілки рулонних матеріалів.

Дорожні роботи

Дорожня бітумна мастика з наповнювачами використовується при будівництві доріг і при їх ремонті. Нею закладають шви, тріщини і западини в асфальтовому покритті. При цьому частіше застосовується маса гарячого приготування, яку розігрівають на місці проведення робіт. Бітум, поміщений в спеціальну закриту ємність, розігрівають до необхідної температури і потім варять до тих пір, поки не припиниться піноутворення. Це означає, що виділилася вся волога, яка містилася в матеріалі. Потім в цю масу додаються наповнювачі, що покращують якість. Такими наповнювачами можуть служити перероблені відходи. Цей склад може збільшити термін служби дорожнього полотна втричі, а також заощадити і сам матеріал.

Іноді для цієї мети використовується і холодна мастика. Вона зручна для закладення невеликих дефектів в асфальтовому покритті приватних дворів: таку роботу можна виконати в короткі терміни і без використання відкритого вогню, що важливо в умовах невеликих відстаней до житлових об'єктів.

Вимоги, що пред'являються до дорожньої мастиці, викладені в нормативних документах (в Сніпах, в Гості), де вказуються особливості застосування матеріалу і його склад.

переваги матеріалу

Бітумні мастики здатні захистити будь-яку поверхню від вогкості, протистояти появі цвілі і грибка Бітумні мастики здатні захистити будь-яку поверхню від вогкості, протистояти появі цвілі і грибка. Вони не здуваються при впливі на них водяної пари і створюють суцільну, без стиків і швів, водонепроникну плівку. Цей матеріал не тріскається і має високу механічну міцність. Він досить простий у застосуванні: спеціальна кваліфікація для роботи з ним не потрібна. Метод нанесення схожий з нанесенням масляної фарби. Бітумна мастика без пошкоджень і втрати якостей витримує умови високої вологості, підвищеної або зниженої температури.

Бітумні мастики здатні захистити будь-яку поверхню від вогкості, протистояти появі цвілі і грибка.

У кліматичних зонах з низькою середньою температурою навколишнього середовища бажано використовувати бітумно-масляну мастику марки М-50. Основна перевага цього матеріалу в тому, що він може витримувати низькі (до -50 ° С) і високі (до + 100 ° С) температури. Подібними характеристиками володіють ЕБІТ (епоксидно-бітумні). Якість матеріалу підтверджується сертифікатом відповідності вимогам нормативних документів у частині умов щодо якості та безпеки (екологічної, санітарної, пожежної).

Бітумні мастики з успіхом застосовується спільно з іншими бітумсодержащіх матеріалами, такими як руберойд. Вони гарні для захисту від вологи деревини, що використовується при зведенні дерев'яних огорож, при обробці днищ човнів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама