Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи варто будувати оглядову яму в гаражі?

  1. Основні деталі в будівництві оглядової ями
  2. Як змайструвати яму в гаражі власними силами?
  3. На які «дрібниці» треба звертати увагу?
  4. Зробимо розрахунок параметрів оглядової ями
  5. технологія будівництва
  6. Які ж матеріали використовуються при гідроізоляції?
  7. утеплення ями
  8. Створюємо умови для комфортної роботи
  9. Необхідно згадати і про «охорону праці»

За технічним станом автомобіля необхідно постійно стежити. Потрібно промивати системи, міняти масла і автозапчастини. Все це робить його експлуатацію більш довговічною. Більшість автовласників добре розбираються в цій справі. А для такої роботи їм просто необхідна оглядова яма в гаражі.

Вам не доведеться відвідувати станції технічного обслуговування, і платити за те, щоб оглянути або полагодити своє авто.

Зміст статті

Основні деталі в будівництві оглядової ями

Як вже говорилося вище, оглядова яма створює комфортні і зручні умови для серйозного автовласника, який стежить за станом машини. Його гараж стає схожий на власну майстерню. Перед реконструкцією гаража треба все зважити, тому що оглядова яма повинна бути дуже міцною.

позитивні моменти

Оглядова яма економить ваші гроші та час. Відвідуючи станцію техобслуговування, ви приділяєте увагу самим основних моментів і неполадок, упускаючи при цьому дрібні деталі. Коштують такі послуги дорого, і платити за дрібний ремонт, який ви зможете зробити і самостійно немає ніякого бажання. Тому пристрій оглядової ями в гаражі дозволить вам заощадити пристойну суму, яку ви зможете витратити на інші цілі.

За допомогою оглядових ям можна відкрити бізнес і на ньому заробити

Зараз автомобіль є практично в кожній родині, чим і обумовлена ​​популярність на ремонтні послуги. Якщо господар гаража майстер на всі руки, то яма дозволить йому створити свій невеличкий бізнес, причому затребуваний на сьогоднішній день. Такий талант буде добре оплачуватися клієнтами. І ви значно поліпшите своє матеріальне становище.

негативні моменти

Будівництво оглядової ями-прямий шлях до вступу води в гараж

Такий проект треба добре прорахувати і обдумати, інакше таке будівництво може призвести до плачевних наслідків. Адже грунтові води, що пролягають на глибині вище 2,8 м, зроблять безперешкодним надходження води в гараж. Побороти таке явище можна шляхом створення дренажної системи. І про неї треба подумати ще перед початком будівництва. Але це справа зовсім не дешеве.

Навіть при сприятливому знаходженні грунтових вод, оглядова яма все одно робить вологим приміщення, особливо, якщо там є опалювальна система. І ваш автомобіль піддасться корозії, оскільки днище буде постійно перебувати у вологому середовищі, і на ньому завжди буде конденсат.

Як змайструвати яму в гаражі власними силами?

В інтернеті часто задають подібні питання на форумах автомобілістів В інтернеті часто задають подібні питання на форумах автомобілістів. Люди орієнтуються на поради «знаючих» автовласників, які йдуть в розріз з будівельними нормами. А їх треба дотримуватися, тоді успішне завершення справи вам гарантовано.

Як і будь-яка споруда, оглядова яма будується відповідно до певних вимог. Для безпечної і зручної експлуатації ями потрібно ці вимоги виконувати. Їх ігнорування може призвести до сумних наслідків, що ставили під загрозу для життя власника автомобіля.

На які «дрібниці» треба звертати увагу?

Проектуйте будівництво оглядової ями в гаражі тоді, коли починаєте будівництво гаража. Тоді можна розраховувати, що помилок при будівництві буде мінімум, і вам нічого не потрібно буде переробляти. При реєстрації гаража, наявність ями не вказується.

Робимо гараж гідроізоляційним

Як і будь-яке будівництво, гараж починає з закладки фундаменту і його облаштування. На даному етапі зведення робочого «короби» майбутнього гаража необхідно приділити особливу увагу його гідроізоляції і дренажу (враховуючи відповідно глибину «ніші»). Оглядову яму потрібно добре обладнати, щоб запобігти попаданню в неї грунтових вод.

Створюємо місце в гаражі для автомобіля

Як спорудити яму, щоб вона у разі не впливала на ваш автомобіль? Знавці в цій справі рекомендують зробити дві зони: робочу, яка з ямою, і місце для стоянки, яке без ями. Тоді можна буде уникнути зайвої вологи, що знаходиться в «ніші», і гниття днища мине ваше авто. Відповідний варіант не завжди реально виконати, але в гаражі з великою площею все ж створіть автомобілю і собі комфортні умови. Іншим варіантом буде спорудження спеціального люка, яким варто накривати яму перед тим як поставити авто на стоянку.

Зручне місце для інструментів

При ремонті автомобіля необхідні спеціальні інструменти. З метою зручності з боків оглядової ями змайструєте нішу для їх зберігання.

Пристосування для закриття оглядової ями

У рідкісних випадках експлуатації ями краще прикрити її чимось. Зробити це можна палубними дошками, розташованими по периметру отворів оглядової ями. Спиратися вони будуть на металеву подстраховочний рейку.

Зробимо розрахунок параметрів оглядової ями

Найчастіше оглядові ями мають відмінності за лінійними розмірами і виду обробки.

Щоб вибрати розміри оглядової ями в гаражі, потрібно дотримуватися таку послідовність при її проектуванні: розмір ями визначається виходячи з габаритів господаря і його автомобіля.

Ширина оглядового ямиопределяется виходячи від розмірів вашого автомобіля і його коліс. Середня ширина ями в гаражі становить приблизно 80-85 см. Але ви повинні індивідуально підібрати ширину, яка буде підходити саме вам.

Глибина оглядової ями в гаражі робиться відповідно до зростання господаря автомобіля і яку він обіймав пози під час ремонту. Найбільш підходяща глибина повинна бути на 18-25см більше його зростання. Тоді автолюбитель зможе зручно і комфортно проводити ремонтні роботи автомобіля.

Довжина оглядової ями залежить від довжини автомобіля. І автолюбитель повинен вільно з неї входити і виходити. Тому робіть її на 1 м довше самої машини. Іноді роблять в ній сходинки або при мінімальних розмірах гаража користуються підставний сходами.

технологія будівництва

Правильна заливка підлоги для оглядової ями

Спочатку посипають підлогу гравієм прімерно18 см і піском близько 8 см. Виробляється вирівнювання і опресування кожного шару. Така система допоможе вивести зайву воду з конструкції. Далі ведеться гідроізоляція оглядової ями в гаражі, але для початку намазується поверхня глиною. І заливають все це бетоном, при це попередньо арміруя його. Як підлогу застигне його завершують фінішною обробкою.

Робимо стіни оглядової ями

Стіни намазуємо глиняною сумішшю, і прикріплюють до неї поліетиленову плівку Стіни намазуємо глиняною сумішшю, і прикріплюють до неї поліетиленову плівку. Із застосуванням опалубки збільшують бічні «ніші» товщиною 12-18 см, піддаючи їх армуванню. можна викладати стіни і цеглою . Такий спосіб зараз найбільш популярний.

Обробку можна проводити фасадною штукатуркою, кахлем, будь-якими плитами. Є кілька варіантів облицювання «ніші». Наприклад, металева. Але цей варіант не є ідеальним, оскільки непрактичний в зв'язку з відсутністю міцної гідроізоляції.

Монтаж страхувальної рейки

Яма повинна бути виконана так, щоб автомобіль не провалився в неї колесами. А для цього монтуємо по підлозі приміщення в опалубку Т-образну металеву рейку. Вона чітко окреслить місце розташування самого автомобіля. Також вона призначена в якості опори для дощок.

Нововведення, які використовуються при будівництві оглядової ями

Все описане вище - це найпримітивніший варіант оглядової ями. Її будівництво з кожним роком вдосконалюється за допомогою новітніх будівельних матеріалів. Вводяться нові технології, наприклад, гідроізоляція, яка захистить яму від надлишку вологи і привнесе тепло.

Які ж матеріали використовуються при гідроізоляції?

Бітумні матеріали. Вони розраховані в середньому на 15 років, надійні, не дорогі, зручні у використанні, оскільки продаються в рулонах. Розкладають їх внахлест, місця стиків і з'єднують їх за допомогою клею. Потім нагрівають, наносять на нього спеціальний розчинник. Одним з відомих таких матеріалів є руберойд.

Полімерні мембрани. Довговічні, розраховані на весь період використання гаража. Є мембрани з одним шаром, а є з безліччю шарів. Новачок в цій справі навряд чи впорається з роботою, так як тут потрібні певні навички та спеціально призначене для цієї справи устаткування. Тому таку роботу найкраще покласти на спеціаліста. Такий вид гідроізоляції досить дорогий.

Проникаюча гідроізоляція. Виглядає вона як мастило, її треба нанести на вологу поверхню. Вона добре всмоктується в бетон або цегла, захищаючи тим самим стіни від води. Це можна виконати самим. Нічого складного в цьому немає.

утеплення ями

Припустимо, гідроізоляція виконана, так як треба, тепер можна подумати і про утеплення ями. Тоді вам не загрожують перепади температури, і економія енергії за рахунок обігріву гаража гарантована.

Самий відповідний для цього матеріал - пінополіуретан. Він не пропускає воду, не гниє і добре клеїться до стіни. Стандартна його товщина 55 мм. Але для утеплення подумайте про збільшення оглядової ями, тому що частина простору займуть утеплювачі.

Створюємо умови для комфортної роботи

Освітлення оглядової ями в гаражі - одна з умов нормального функціонування гаража. За нормами спину треба напругу в 36 В. Не здумайте підключати в ніші електрику в 220 в, так як це дуже небезпечно для життя і серйозне порушення техніки безпеки.

Існують два способи організації цієї робочої зони:

1. Встановити світильники на 36 В

2. Встановити переносні лампи на акумуляторі.

Не завадить в оглядовій ямі вентиляційна система. Робиться вона для того, щоб виводити запахи і вогкість. Тому при проектуванні ями передбачте місце для отвори, за яким буде переміщатися повітря. Такий воздухоотвод можна прокласти під землею і вивести на поверхню землі на 30 см. Для захисту над виходом встановіть грибок.

Спираємося на нормативи будівництва

Більшість автолюбителів цікавить питання, пов'язане з нормативними документами, що дозволяють влаштувати оглядову яму в гаражі. Такі документи є. Ось їх перелік:

ТКП 45-3.02-241-2011 «СТО автомобільних засобів»

ОНТП-01-91 »Всеросійські норми тех. проектів організацій транспортних засобів »

ВСН 01-89 «Організації ТО автомобілів»

МГСН 5.01-94 «Стоянки транспортних засобів»

ГОСТ 12.1.005-88 «Загальний санітарно-гігієнічний підхід до повітря робочого місця».

Якщо ви все-таки плануєте робити оглядову яму в гаражі, то внесіть її в проект до будівництва гаража. Тоді ви уникнете багатьох проблем. І все буде виконано відповідно до норм і правил.

Автолюбителі, які бачили чимало різних оглядових ям, рекомендують не відразу братися за її зміцнення, бетонування і обробку. Адже викопана і залита бетоном яма схильна до втрати стійкості через води і тоді вам доведеться знову її закопати, не перестаючи черпати при цьому воду. Тому бажано вирити в гаражі яму, нехай постоїть певний час. А ви тим самим простежте, як поводяться грунтові води. А потім вже зробите висновок про те, наскільки повинна бути сильною гідроізоляція в підлозі та інших перекриттях. Тільки тоді будівництво оглядової ями буде успішним, і ви заощадите свій час, кошти і нерви. Вам не доведеться виправляти наробили помилок.

Необхідно згадати і про «охорону праці»

Проінформуємо вас про «охорону праці», а саме вашого здоров'я, яке не повинно підкачати від такого роду роботи.

Нерідко пристрій оглядової ями ведеться в рухомому грунті. Виходячи з цього, вам знадобиться зміцнення стінок виритого котловану. Сконструювати їх ухил відповідний лініях натурального укосу - проблема не з легких. Те, що грунт рухливий і може обрушитися, ви помітите на самому початку ведення земляних робіт. Зміцнення виконуємо, обкладає стіни дошками, і розсуваючи їх розпірками. Така дія бажано проводити при глибині котловану приблизно один метр, можливо і більше.

Якщо ж грунт все ж рухливий, то є ймовірність того, що нехтуючи укріпленнями стін, ваша робота згодом може викликати великі труднощі, а то і зовсім призупинитися.

Займаючись зведенням оглядової ями в гаражі, використовуйте засоби індивідуального захисту. Це можуть бути рукавиці з брезентового матеріалу, особливо міцні черевики. У роботі вам знадобиться перфоратор, відбійний молоток і «болгарка». Обов'язково придбайте окуляри, що захищають ваші очі від пилу та іншого сміття. Щоб потім не довелося дбати про своє здоров'я.

Найкраще такого роду будівництво виконувати з напарником. Нехай навіть він ще молодий або це буде дівчина. Напарник може і воду принести і інструмент хоч подати. Особливих сил він не витратить, а користь все одно принесе. Та й у разі неприємності на допомогу може людей покликати.

На які «дрібниці» треба звертати увагу?
Як змайструвати яму в гаражі власними силами?
На які «дрібниці» треба звертати увагу?
Які ж матеріали використовуються при гідроізоляції?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама