Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Євроруберойд, матеріали для плоскої покрівлі купити в Києві

  • Основною відмінністю плоскої покрівлі від скатної є невеликий ухил її скатів. Мінімально допустимий кут разуклонкой повинен складати 3 °. Тобто, в будь-якому випадку навіть на плоскій покрівлі ухил повинен бути. Його організовують для швидкого і ефективного відведення води з даху. Вода відводиться як через зовнішні, так і через внутрішні воронки водостоку. Зовнішні це ті, які знаходяться навколо будівлі, внутрішні збирають воду в розжолобках (внутрішніх кутах даху).

    Стандартний пиріг плоскої покрівлі на житловому приміщенні може виглядати наступним чином:

    Стандартний пиріг плоскої покрівлі на житловому приміщенні може виглядати наступним чином:

    1. верхній шар гідроізоляції (з посипкою);
    2. нижній шар гідроізоляції;
    3. бітумний праймер;
    4. разуклонку з армованої цементно-піщано стяжки;
    5. утеплювач (верхній шар);
    6. утеплювач (нижній шар);
    7. пароізоляція;
    8. перекриття.

    Дана система покрівельного пирога може бути модифікування і це не є єдиним рішенням щодо виконання плоскої покрівлі.

    Підставою може служити не тільки монолітне перекриття. Це можуть бути плити перекриття або несучий профнастил .

    Пароізоляцією може служити як пароізоляційна плівка (Паробар'єр), так і бітумні рулонні матеріали, представлені в даному розділі (вони краще). Але слід розуміти, що при утепленій покрівлі, незалежно від типу утеплювача, парізоляцію під утеплювач слід укладати в будь-якому випадку. В іншому випадку, в товщі утеплювача буде збиратися конденсат, і викликати патьоки води зі стелі в холодну пору року.

    Як утеплювач можуть застосовуватися матеріали з високою щільністю і малим коефіцієнтом деформації (стиснення) при навантаженні. Тобто, м'які утеплювачі, які в основному застосовуються в похилому покрівлі, для плоскої покрівлі використовувати не можна. На сьогоднішній день найпоширенішим матеріалом для утеплення плоскої покрівлі є базальтова вата високої щільності - 100 кг / м3 і більше. Її зручно монтувати, вона має хороші теплоізоляційні властивості і, найголовніше, вона абсолютно негорюча (група горючості НГ). У деяких випадках допускається використання екструдованого пінополістиролу за умови, що він лежить на бетонному перекритті. Якщо в якості підстави даху лежить профнастил, то нижній шар утеплювача повинен бути з негорючого матеріалу (напр. Базальтова вата). Сам пінополістирол повинен відповідати групі горючості Г1 (слабогорючий, самозатухаючий). Робиться це для здешевлення покрівельного пирога, так як екструдований пінополістирол дешевше базальтового утеплювача високої щільності.

    Разуклонку для відводу води на плоскій поверхні даху найкраще робити з керамзитобетону. Це відносно легкий і теплий матеріал. Її можна розташувати як під, так і над шаром утеплювача. При розташуванні утеплювача під разуклонкой слід врахувати його характеристики на стиск. Кут нахилу поверхні повинен бути не менше 3 °. Це дозволить швидко відводити воду з даху, не даючи їй можливості замерзнути в зимовий період і привести до пошкоджень верхнього гідроізоляційного шару (що, в свою чергу, вплине на цілісність всього покрівельного пирога).

    Наплавляти руберойд найзручніше на гладку рівну тверду поверхню. Ідеальним рішенням буде цементно-піщана стяжка. Вона повинна бути обов'язково з армировкой. Неармована стяжка на утеплювачі рано чи пізно потріскається, через що з великою ймовірністю порушиться цілісність наплавляємого гідроізоляційного килима. Допускається так само використання азбестових гладкого шиферу, покладеного в два шари з разбежкой швів і закріплених між собою.

    Як правило, гідроізоляційний килим складається з двох шарів «євроруберойду» (єврорубероїдом прийнято називати рулонні бітумні або бітумно-полімерні матеріали, що наплавляються). Два шару використовують для надійності гідроізоляції. Досягається вона способом особливого позиціонування смуг євроруберойду. Його укладають так, що верхній шар перекриває шов підкладки (нижнього) шару, зводячи тим самим до мінімуму можливість затікання води через неякісно прогрітий, негерметичний шов нижнього шару.

    Перед наплавленням нижнього шару руберойду на цементно-піщану стяжку, поверхня розкривають бітумних праймером (витрата близько 300 г / м2). Його завдання зв'язати пил, цементне молочко і дрібні частинки на поверхні для гарної адгезії бітуму зі стягуванням.

    Нижній шар наплавляемого євроруберойду з двох сторін покритий легкосплавляемой плівкою, роль якої запобігти склеювання матеріалу в рулоні. Верхній шар з нижньої сторони покритий плівкою, а з верху дрібнозернистим посипанням. Її роль захищати бітумний матеріал від дії ультрафіолетових променів. Без посипання термін служби еврорубероида під сонцем скорочується на порядок. З цього, не допускається використання підкладки в якості верхнього. Верхній шар завжди повинен бути із захисною посипкою.

  • Євроруберойд - це бітумний або бітумно-полімерний рулонний наплавляється Євроруберойд - це бітумний або бітумно-полімерний рулонний наплавляється. Основна відмінність євроруберойду від звичайного руберойду - це негніющая основа і можливість наплавлення газовим пальником, не вдаючись до використання гарячого бітуму.

    У руберойді основою служить картон, просочений бітумом. Такий спосіб обробки, звичайно ж, додає папері вологостійкості але, тим не менш, не змінює її властивостей і не запобігає процеси гниття. З цього, руберойд вельми недовговічний матеріал і даху, влаштовані з його застосуванням, підлягають регулярному ремонту кожні 2-3 роки, а то і щороку.

    Другою відмінністю матеріалів є спосіб їх укладання. Раніше, для того що б зробити нову покрівлю, потрібно було класти 3-5 шарів руберойду, перемазаних гарячим бітумом між собою в якості клейового шару. Євроруберойд, маючи більш міцну основу, укладається всього в два шари, і при цьому немає необхідності організовувати підігрів бітуму на даху в бочках над вогнищами. За допомогою газового пальника підігрівається його підставу, і шляхом поступового розкочування рулону, матеріал наплавляється на поверхню.

    Проводиться євроруберойд шляхом нанесення на негниючу основу, просочену бітумним складом, по обидва боки бітумне або бітумно-полімерне терпке в певній кількості. Далі на поверхню може бути нанесена легкоплавка плівка або дрібнозернистий посипання. Залежить це від області застосування матеріалу.

    Плівка служить для запобігання склеювання матеріалу в рулоні. Дрібнозернисте посипання служить захистом бітуму від ультрафіолетових сонячних променів.

    Перед тим, як використовувати бітум для виробництва матеріалу, його попередньо готують. Сирий бітум не придатний для виробництва через плинності вже при температурі в 40 ° С. Для додання бітуму потрібної теплостойкости, його або штучно старять методом окислення, отримуючи окислений бітум, або додають спеціальні добавки (модифікатори) для отримання необхідних характеристик, отримуючи модифікований бітум.

    В якості модифікатора для покрівельних матеріалів використовують два види:

    • СБС - стирол-бутадієн-стирол (штучний каучук);
    • АПП - атактический поліпропілен (схожий на пластик).

    Переваги СБС-ного модифікатора в еластичності. Він надає бітуму гумові властивості. АПП-шний модифікатор має велику теплостійкість. Виходячи з цього. в залежності від призначення матеріалів, для жаркого клімату використовують АПП, для холодного СБС.

    Від кількості доданого модифікатора безпосередньо залежить і якість кінцевого продукту. Чим його більше, тим більш екстремальні температури можуть переноситься матеріалом. Але модифікатор це недешева добавка, з цього, його кількість дуже сильно впливає на ціну кінцевого продукту.

    В якості основи застосовують три види матеріалів:

    • стеклохолст;
    • склотканина;
    • поліестер.

    Всі три основи абсолютно вологостійкі і негниючі, але мають різні характеристики.

    Склополотно - найслабша основа і легко може бути порвана руками. Матеріали на такій основі не рекомендуються до застосування для облаштування нової покрівлі в зв'язку з можливими переміщеннями покрівельного підстави, які неминуче призведуть до розривів (тріщин) матеріалу. Його можна використовувати в якості ремонту старих, сівши будівель, на даху яких лежить вже багато шарів руберойду і завдання стоїть лише в створенні верхнього водонепроникного шару.

    Склотканина - найміцніша з основ. Вона витримує колосальні навантаження на розрив, але її мінус в тому, що вона абсолютно не має коефіцієнта подовження. Який би міцною була основа, якщо під нею буде підстава з великим коефіцієнтом лінійного розширення при зміні температури, матеріал все одно порветься.

    Поліестер - найвдаліший матеріал для основи євроруберойду. Він негниючими, досить міцний і має можливість розтягуватися. А при нанесенні на нього армування, розривні характеристики наближаються до показників склотканини. Таким чином, ця основа може з успіхом застосовуватися в більшості випадків.

    Як правило, гідроізоляційний килим, як плоскої покрівлі таки фундаменту, влаштовується в два шари з перекриттям швів для більшої надійності покриття. У зв'язку з цим існує таке поняття як верхній і нижній шар. На покрівлі верхній шар руберойду повинен бути захищений від прямого впливу сонячних променів які, через наявність ультрафіолету, руйнують бітум. В якості захисту, на зовнішню сторону верхнього шару руберойду наносять посипання з мелкодробленим сланцю або азбогаля (грануляту). На деяких продуктах (Техноеласт декор) може використовуватися захисно-декоративна посипка з пофарбованого базальту. Як правило, гідроізоляційний килим, як плоскої покрівлі таки фундаменту, влаштовується в два шари з перекриттям швів для більшої надійності покриття

    Нижня сторона матеріалу може бути покрита як захисної легкоплавку плівкою, так і дрібнозернистим піском для запобігання склеювання матеріалу в рулоні. В основному це плівка. Вона може бути як прозора, так і з нанесеним зображенням (якийсь візерунок або логотип компанії-виробника). Зображення з нижньої (наплавляється) сторони служить як індикатор правильного розігріву матеріалу для наплавлення. Коли зображення починає «плисти» - матеріал досить розігрітий. Дрібнозернистий пісок використовують для матеріалів, які кріпляться до основи механічним або безогневим способом (закріплюються спеціальним кріпленням або укладаються на мастику).

    Зберігати євроруберойд необхідно в місці, захищеному від прямих сонячних променів (під навісом, або в складському приміщенні). Рулони не повинні лежати, в іншому випадку вони придбають елліпсность форму що сильно ускладнить якісний монтаж матеріалу через неможливість рівномірно його розгортати по поверхні. В ідеалі, зберігати рулонні матеріали потрібно в стоячому положенні на піддонах. Саме в такій упаковці їх випускають виробники. Так рулони будуть залишатися круглими і не будуть склеюватися між собою.

  • При виборі утеплювача для утеплення плоскої покрівлі особливу увагу слід приділяти таким параметром теплоізоляції, як міцність на стиск при 10% деформації, кПа. Він показує, яке зусилля необхідно докласти на 1 м2 утеплювача для того, що б його товщина зменшилася на 10%. Тобто, на скільки жорсткий утеплювач і які навантаження він може виносити зберігаючи свою товщину.

    Другим, не менш важливим фактором є пожежна безпека. Матеріал повинен бути або абсолютно негорючим (клас вогнестійкості НГ) або слабогорючим, що не поширює полум'я (Г1). Якщо теплоізоляційний матеріал слабогорючий, то він обов'язково повинен бути захищений з боку приміщення негорючим ізолятором. Це може бути або залізобетонне перекриття або шар негорючого утеплювача.

    Найзручнішим і сучасним матеріалом є базальтова вата. Вона відносно легка, її виробляють різної щільності (жорсткості), в тому числі і для використання в навантажуються конструкціях. Щільність вона має від 100 кг / м3 і вище (до 220). Якщо на утеплювач зверху планується влаштування стяжки, то щільності в 100 кг / м3 буде досить в більшості випадків. Якщо планується пристрій покрівельного килима безпосередньо на утеплювач, то, як мінімум, верхній його шар повинен мати щільність 180 кг / м3 і вище. Робиться це для розподілу навантаження від верхнього, більш жорсткого шару на нижній, більш м'який, який гірше тримає точкові навантаження (наприклад від ноги людини в момент монтажу покрівлі). У разі відсутності стяжки по утеплювачу в покрівельному пирозі, нижній шар руберойду кріпиться механічно до основи через утеплювач спеціальним кріпленням (GOK), а верхній шар наплавляється звичайним способом. У такій системі нижній шар євроруберойду слід використовувати на стеклотканной основі.

    У такій системі нижній шар євроруберойду слід використовувати на стеклотканной основі

    Для економії коштів плоска покрівля може бути утеплена екструдованим пінополістиролом з групою горючості Г1. Проводиться він з тих же полістирольних кульок що і пінопласт, тільки іншим способом. У підсумку виходить теплий, легкий і дуже твердий матеріал, (його використовують навіть для утеплення грунту під залізничним полотном). Але з екструзією слід подбати про додаткову пожаробезопастность. Ідеальним варіантом буде укладання утеплювача на бетонну основу, а зверху зробити армовану цементно-піщану стяжку.

    Ідеальним варіантом буде укладання утеплювача на бетонну основу, а зверху зробити армовану цементно-піщану стяжку

    У будь-якій системі утеплення покрівлі необхідно робити пароізоляцію. Ідеальним варіантом буде бітумна пароізолція з рулонних матеріалів з сплавленими за допомогою газового пальника перехлестами полотнищ. Другий, більш дешевий спосіб - покрівельні плівки підвищеної щільності. В принципі, щільність плівки на працездатність матеріалу не впливає, але тонкі плівки легко рвуться при монтажі і існує велика ймовірність пошкодження їх цілісності покрівельної бригади в момент монтажу. Слід розуміти, що непрокленние смуги пароізоляційного матеріалу, поряд з дрібними пошкодженнями роблять пароізоляційний шар неефективним і така пароізоляція не може виконувати паробарьерние функції. А без цього ніяк.

    При попаданні теплого повітря з приміщення в підпокрівельний простір з більш низькою температурою відбувається конденсація і накопичення в ньому вологи. Потім, з часом ця накопичена водичка починає повертатися знову в приміщення, залишаючи мокрі патьоки на стінах і руйнуючи ремонт приміщення. Ось чому так важливо якісно робити пароізоляцію в утеплених дахах опалювальних приміщень.

  • Правильне наплавление євроруберойду і

    пристрій плоскої покрівлі (відео)

    пристрій плоскої покрівлі (відео)

    Для замовника. Звичайно ж ви будете наймати бригаду покрівельних робочих, які будуть бити себе в груди про те, що вони кращі, все знають і зробили за своє життя десятки тисяч квадратних метрів покрівлі. На жаль, на практиці дуже багато "досвідчені" бригади покрівельників допускають грубі помилки і відхилення від технологічних карт по роботах, що призводить до плачевних результатів при експлуатації покрівлі.

    Буде зовсім не зайвим для Вас переглянути ці короткі 12 роликів, зрозуміти суть процесу і мати можливість контролю якості виконаних робіт на вашому об'єкті. Адже ніхто не зробить цю роботу з великим ентузіазмом, ніж людина безпосередньо зацікавлений в якості і довговічності покрівлі.

    При організації плоскої покрівлі дуже велику важливість має технологія робіт. Від правильності виконання вузлів покрівлі безпосередньо залежатиме термін її служби, незалежно від ціни і якості використовуваних матеріалів. Компанія ТехноНіколь підготувала чудову серію відео з коротким і чітким описом усіх основних аспектів по влаштуванню плоских покрівель з наочними прикладами.

    1. Введення

    2. Монтаж покрівлі

    3. Вимоги до основи

    4. Укладання шарів євроруберойду

    5. Виконання складних вузлів покрівлі

    6. Пристрій примикань до вертикальних поверхнях

    7. Пристрій примикань до труб

    8. Воронки внутрішнього водостоку

    9. Контроль якості виконаних робіт

    10. Типові дефекти і способи їх усунення

    11. Зберігання та Траспортуванні

    12. Довговічність покрівлі

    Якщо у вас залишилися питання або вам необхідно розгорнуте керівництво по влаштуванню і проектування плоских покрівель, ви можете завантажити його в pdf-форматі.

  • У нас ви можете купити матеріали для плоскої покрівлі як в Києві, так і з доставкою по всій Україні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама