Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Герметизація і гідроізоляція лоджії

  1. Матеріали для гідроізоляції і герметизації лоджії
  2. Підготовчі роботи
  3. гідроізоляція лоджії
  4. фарбувальна гідроізоляція
  5. Рулонний гідроізоляція
  6. герметизація лоджії
  7. Герметизація відкритої лоджії
  8. Герметизація закритою лоджії
  9. герметизація лоджії

Відкриті балкони є найбільш незахищеними від атмосферних явищ частинами квартир і будинків. Під час дощів і снігопадів волога проникає через найменші тріщини, з часом утворюється цвіль. Особливо це актуально для тих, чия квартира розташована на верхньому поверсі багатоповерхового будинку.

Страждає не тільки зовнішній вигляд, починається руйнування несучих плит.

ЖКГ ремонтує тільки балконні плити. Щоб підлогу під час дощу не заливала вода, відразу після будь-якого ремонту необхідно провести роботи по закладенню тріщин і швів.

Гідроізоляцією називається заповнення швів і тріщин, обробка стель, підлог, стін спеціальними речовинами. Нанесення герметиків на площині після гідроізоляції називається герметизацією. Герметиками бажано обробити так само конструкцію скління. Мета всіх цих заходів - захистити будматеріали від води, що протікає через шви.

Після закінчення робіт в приміщенні пропадає неприємний запах, повністю виключається поява цвілі або грибка. Термін служби бетонних конструкцій збільшується, так як перестають утворитися тріщини при промерзанні просоченого водою бетону. Металева арматура всередині бетону, петлі, ручки на вікнах і дверях не береться корозії.

Металева арматура всередині бетону, петлі, ручки на вікнах і дверях не береться корозії

Мал. 1. Укоси.

Перший крок - вибрати матеріали, розрахувати їх обсяг. Гідроізолятори бувають рулонні (обклеювальна) або обмазувальні. Якщо простір відкрите (НЕ засклене), а на ремонт не заплановано витрачати багато коштів, найкращим варіантом можна вважати самоклеящийся рулонний гідролізолятор. Мастики і герметики коштують дорожче, зате не вимагають підготовки. Вони наносяться пензлем або шпателем, заповнюючи тріщини і нерівності.

Матеріали для гідроізоляції і герметизації лоджії

Гідроізоляцію зсередини виконують за допомогою 3-х видів матеріалів:

  • рулонних (наплавляються, клеяться);
  • фарбувальних (обмазувальних);
  • проникаючих.

Рулонний технологія досить трудомістка і складна. На основі не повинно бути нерівностей з глибиною понад 2 мм. Вона повинна бути сухою. Щоб прикріпити гідроізолятор, необхідні точність, акуратність, певні навички. Але ці покриття самі надійні і довговічні.
Найпростіший варіант - фарбування олійною фарбою. Але цей спосіб ненадійний, тому що якість покриття знижується при мінусових температурах, нове фарбування потрібно практично щороку.

Набагато надійніше водовідштовхувальні замазки. Нанести їх не складніше, ніж фарбу. До обмазувальних замазки відносять так само різні готові герметики і монтажні піни.

До обмазувальних замазки відносять так само різні готові герметики і монтажні піни

Мал. 2. Матеріали для гідроізоляції.

Проникаючі склади поставляються у вигляді порошків, розводяться водою. Це ідеальні матеріали для бетонних конструкцій. До проникаючим герметикам ставляться так само замазки з полімерів, які наносяться в розігрітому вигляді. Покриття виходить еластичне і надійне на всіх площинах, крім статі.

Підготовчі роботи

Перш, ніж починати основні роботи, необхідно підготувати два види поверхонь: горизонтальні і вертикальні. Першим потрібно оглянути стелю, визначити місця протікання, сліди цвілі, руйнування. Саме ці ділянки доведеться очистити від залишків штукатурки, замазати герметиком.

З підлоги потрібно прибрати покриття, визначити ділянки, на яких бетон обсипається або відшаровується. Їх слід обробити перфоратором, очистити від бруду і пилу.

Їх слід обробити перфоратором, очистити від бруду і пилу

Мал. 3. Підготовчі роботи.

Дрібні тріщини розширюються болгаркою, підлогу ще раз очищається. Якщо оголилася арматура, з неї потрібно видалити іржу, потім нанести антикорозійний склад. Бетон відновлюється за допомогою цементного розчину, що наноситься з ухилом 1-2% до парапету.

Після того, як розчин на підлозі повністю висох, зі стін видаляється частина бетону, яка відшарувалася, огорожу оновлюється або змінюється. На стіни можна нанести бетонні латки, але краще заштукатурити всі площини. Якщо після ремонту планується скління і утеплення, необхідно зробити з піноблоків основу на місці перил (парапету).

Зовнішньої обробки може зажадати дах і стіни. Поверхні готуються так само, як зсередини. Великі тріщини заповнюються монтажною піною, маленькі - герметиком. Бетонний дах покривається проникаючим складом.

гідроізоляція лоджії

В першу чергу закладаються тріщини, щілини, сполучення.

Мал. 4. Руйнування стін лоджії.

Стеля бажано промащується антигрибковим складом. Далі найкращим варіантом можна вважати мастику, яка потребує вирівнювання поверхні. Якщо заплановано утеплення, на мастику необхідно накласти арматуру (сітку 5х5 мм), нанести другий шар складу.

Стіни найкраще обробити антисептиком, потім приклеїти один з рулонних Гідроізолятор. Стики слід обробити герметиком. якщо пол лоджії бетонний, то після вирівнювання можна використовувати один з проникаючих складів. Він заповнить всі нерівності, покриття вийде досить рівним і міцним.

фарбувальна гідроізоляція

Проникаючими мастиками обробляються бетонні ділянки.

Мал. 5. Гідроізоляція підлоги лоджії.

Площині необхідно змочити, пензлем нанести склад. До того, як замазка повністю висохла, наноситься другий шар (найкраще перпендикулярно першому). Три доби оброблена поверхня не повинна піддаватися механічним впливам або різких перепадів температури.

Перед нанесенням обмазувальної суміші поверхню теж зволожується. Наносячи мастику, рука повинна працювати тільки в одному напрямку. Другий шар наноситься через 4-5 годин перпендикулярно першому. На швах між плитами бажано втопити в мастику сітку 5х5 мм.

Рулонний гідроізоляція

Рулонні гідроізолятори приклеюються або наплавляються за допомогою пальника. Найпоширеніший - полімерно-бітумний руберойд, що наплавляється.

Аналоги: філізол, бікропласт, гідростеклотзол, изопласт, гідроізол. Більш сучасні: пенофольгу і пенофол. Вони виробляються з пористого поліетилену, потім покриваються плівкою, яка виконує роль пароізоляції при утепленні. Ринок пропонує самоклеящийся фольгоізолон, що значно полегшує монтаж.

Схема гідроізоляції підлоги рулонним гідроізолятором:

Мал. 6. Схема рулонної гідроізоляції.

Гідроізоляційні матеріали на основі пластиків надійні, так як запобігають накопиченню вологи у вигляді конденсату, відображають ультрафіолетові промені. При бажанні збільшити термін служби шви можна обробити герметиком. Вартість Гідроізолятор цієї групи теж відносно невисока.

герметизація лоджії

Іноді буває, що після закінчення гідроізоляційних робіт в приміщення все одно потрапляє вода. Причин може бути декілька:

  • щілини в віконних рамах;
  • щілини між несучою конструкцією і рамами;
  • великі зазори на стиках стін і плити, що утворює стелю;
  • великі зазори між стелею і козирком.

Протікання скління усувають за допомогою нащельников (самоклеящихся деталей).

Мал. 7. Куточок ПВХ.

Для усунення всіх інших щілин використовуються різні герметики, головним чином на основі силікону. Ці речовини відрізняються універсальністю і високими герметизирующими показниками. Зазори на стиках можна закрити так само мастикою, виготовленою на основі поліуретану.

Герметизація відкритої лоджії

Відкрита конструкція змушена витримувати всі сюрпризи, які підносить клімат. Якщо відсутня слив на нижній плиті, огорожу часткове, немає ухилу підлоги, то неминуче накопичується волога, здатна зруйнувати навіть бетон. Закладення швів і зазорів як профілактичний захід потрібно навіть в тому випадку, якщо вода ще ніде не протікає.

Герметик на відкритому просторі повинен бути еластичним, міцним, стійким до впливів атмосфери. Обробити необхідно всі стики і деталі. На останніх поверхах особливу увагу потрібно даху. Якщо використовується монтажна піна, то її після висихання теж слід покрити тонким шаром герметизирующей суміші.

Обробити необхідно всі стики і деталі.

Мал. 8. Герметизація швів.

Герметизація закритою лоджії

Якщо простір засклене і утеплене, це не означає, що ніде не протікає атмосферна вода. Додаткова обробка відливів, відкосів, швів все одно потрібно. Монтажна піна, яка використовується в процесі скління, нестійка по відношенню до ультрафіолетових променів, тому її потрібно покрити шаром герметизирующей суміші зсередини і зовні. Слабким місцем вважають стики між екраном і металевим або дерев'яним парапетом під віконною рамою.

Парапет теж потрібно обробити еластичним, міцним, стійким до впливів середовища речовиною.

Парапет теж потрібно обробити еластичним, міцним, стійким до впливів середовища речовиною

Мал. 8. Герметизація лоджії всередині.

Тільки в цьому випадку конструкція буде надійною і довговічною.

герметизація лоджії

Перераховані вище заходи будуть ефективні тільки в тому випадку, якщо правильно проведені підготовчі роботи. Перед обробкою стиків поверхні необхідно ретельно очистити дротяною щіткою або наждачним папером. Грибок і пліснява видаляється за допомогою дезінфікуючих засобів. На стелі, підлозі і стінах не повинно бути навіть пилу. Обробку слід проводити тільки на сухих поверхнях. Наносяться герметизирующие суміші шпателем. У широкі поглиблення укладається ущільнювальний шнур. Навіть найякісніше скління не здатна забезпечити хорошу теплоізоляцію без заходів по закладенні швів і щілин.

Якщо планується утеплення, послідовність дій добре видно на відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама