Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція басейнів своїми руками

  1. Зовнішня гідроізоляція басейну
  2. Внутрішня гідроізоляція басейнів своїми руками

Гідроізоляція басейнів своїми руками

[Натисніть на фото
для збільшення ]

Гідроізоляція дуже важливий етап в будівництві басейну. Комплексна якісна гідроізоляція продовжить термін експлуатації басейну. Правильна захист басейну виконується як зсередини, так і зовні.

Зовнішня гідроізоляція басейну

Зовнішня гідроізоляція басейну захищає бетон від впливу грунтових вод, і як наслідок, від корозії і деформації. Внутрішня гідроізоляція виконує ті ж функції, тільки вже захищаючи чашу басейну від вод басейну.

Гідроізоляція басейну виконується на кожному етапі будівництва. В першу чергу звичайно потрібно загострити увагу, що бетон для басейну потрібно брати високомарочний в розчин якого необхідно додати гідроізоляційний склад. При спорудженні чаші басейну утворюються холодні шви, які потрібно гідроізолювати і герметизувати на етапі будівництва. Щоб уникнути протікання в місця примикань елементів прокладають герметики, гідроізоляційні полімерні шпонки або розбухають гідрофобні (наприклад, бетонітові) шнури.

Для внутрішньої гідроізоляції басейнів своїми руками найчастіше застосовується проникаюча гідроізоляція. Це суха суміш зі спеціальних цементів, кварцового піску і хімічних добавок, яка глибоко проникає в товщу бетону.

Гідроізоляція басейнів своїми руками виконується з рулонних, що проникають матеріалів. Спочатку на дно бетонної підготовки викладається рулонний гідроізоляція, яка захищена від дна басейну піщано-цементним стягуванням. Як рулонної гідроізоляції найкраще застосувати плівку ПВХ або 2 шари руберойду на бітумної мастиці.

Внутрішня гідроізоляція басейнів своїми руками

Для внутрішньої гідроізоляції басейнів своїми руками найчастіше застосовується проникаюча гідроізоляція. Це суха суміш зі спеціальних цементів, кварцового піску і хімічних добавок, яка глибоко проникає в товщу бетону. Перед нанесенням проникаючої гідроізоляції поверхню бетону очищається металевою щіткою і зволожується. Розчин проникаючої гідроізоляції наноситься пензлем. Другий шар розчину наноситься на схопився перший шар, але поверхня все одно необхідно зволожити.

Якщо ви зупинили свій вибір на обмазувальної гідроізоляції басейнів своїми руками, яка створює еластичний гідроізолірующій шар на поверхні бетону, то крім очищення поверхні, бетон необхідно прогрунтувати праймером. Потім пензлем або валиком наносять гідроізолюючу мастику або рідку гуму, двокомпонентну мастику на латексній основі наносять в 2 шари, і зверху можна укладати плитку або мозаїку. Плитка і мозаїка викладаються на водостійкий клей з додаванням латексу. Затірку теж потрібно брати водонепроникну на латексній основі.

Після проведених робіт з гідроізоляції обов'язково потрібно провести тест на водонепроникність - наповнити басейн водою на 5 дня. Так що гідроізоляцію басейну цілком можливо виконати самостійно, головне - дотримуватися технологію.

Читайте також: Гідроізоляція стін зсередини пенетрирующих складом Найчастіше проблема "плачуть" стін виникає в кутових приміщеннях старих будівель або будівель, побудованих з порушенням технічних норм. Також це типова проблема для підвальних приміщень і цокольних поверхів. Як же боротися з проникаючою вологою? Способів маса, але найпростіший і бюджетний - це гідроізоляція стін зсередини пенетрирующих складом.

& copy Build-Chemi.ru. Захищено авторським правом

Мітки: басейн Зроби сам підрозділ: гідроізоляція

технології

Новини

Читайте також

Як же боротися з проникаючою вологою?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама