Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цоколя - важливий етап будівництва

  1. проникаюча гідроізоляція
  2. Рулонно-оклеечная гідроізоляція
  3. Обмазувальна гідроізоляція
  4. додаткові рекомендації

Головний етап будівництва - це закладка якісного і міцного підстави: фундаменту будинку. Важливий фактор у будівництві цього підстави - це гідроізоляція цоколя і фундаменту. Якщо цей етап роботи пропустити або поставитися до нього без особливої ​​відповідальності, то через короткий проміжок часу вода зруйнує основу і будова завалитися. Для того щоб волога не проникала в будинок, гідроізоляцію використовують не тільки для захисту фундаменту, їм також захищають стіни і підлогу підвального приміщення, цоколь. Верхня частина будівлі, дах, також потребує гідроізоляції. Головний етап будівництва - це закладка якісного і міцного підстави: фундаменту будинку

Конструкція цоколя будівлі.

Велика частина будівельників відкладає проведення гідроізоляції на останній етап будівництва, мотивуючи тим, що її можна зробити всередині будівлі. Звичайно, такі роботи можна проводити всередині, але ефективніше захист буде, якщо елементи захисту знаходяться із зовнішнього боку стін. Для яких цілей необхідно проводити гідроізоляцію цоколя? По-перше, волога не буде попадати на бетонні конструкції, і їх термін експлуатації збільшується. По-друге, площа цокольного приміщення, якщо воно захищене від проникнення вологи, можна використовувати в якості складу, магазину або офісу. По-третє, при відсутності вологи на стінах виключається поява цвілі і суперечка грибкових організмів.

Існує кілька основних груп матеріалів, якими проводиться гідроізоляція цокольного поверху і фундаменту. До основних груп відносять:

  • проникаючу гідроізоляцію;
  • рулонно-обклеювальну гідроізоляцію;
  • обмазувальну гідроізоляцію.

Детальніше по кожній групі.

проникаюча гідроізоляція

Вертикальна гідроізоляція цоколя будинку.

Основний матеріал для будівництва будинку і фундаменту - бетон. Конструктивно така будова здається цільним, монолітним, але так як бетон відноситься до пористих матеріалів, то в його структурі є велика кількість капілярів і мікротріщин. Через ці канали циркулює волога. Як наприклад, якщо в ванній на підлогу проливається вода вона поступово виявляється у сусіда на стелі. Якщо бетонну основу знаходиться в грунті з великою вологістю, вода з грунту може проникати в будинок і в приміщенні стає сиро.

Однією з ефективних ізоляцій в цьому випадку вважається проникаюча гідроізоляція. Матеріали такої ізоляції проникають в бетон на глибину 90 см, через пори за якими могла б рухатися вода. застосовувана гідроізоляція фундаменту в ході хімічної реакції з матеріалами, що входять до складу бетону, кристалізується і утворює кордон, що не пропускає вологу.

У використання матеріалу є ряд переваг:

  • створення бар'єру, який перешкоджає проникненню вологи;
  • збільшення міцності бетонної конструкції за рахунок заповнення всіх дрібних порожнин, міцність збільшується більш ніж на 20%;
  • стійкість матеріалу до впливу кислот, нафтопродуктів, лугів;
  • збільшення морозостійкості;
  • збільшення терміну експлуатації підстави.

Горизонтальна гідроізоляція цоколя будинку.

В якій послідовності проводиться гідроізоляція цоколя, як застосовуються матеріали проникаючої гідроізоляції?

  1. Поверхня цоколя очищається від пилу і сміття.
  2. Суміш сухого порошку розводимо водою, прочитавши попередньо інструкцію до застосування (наводиться на упаковці).
  3. Склад ретельно перемішується.
  4. Поверхня цоколя зволожується.
  5. На зволожену поверхню наносять перший шар.
  6. Зачекавши невеликий проміжок часу, поки матеріал вбереться, наноситься другий шар.
  7. Обов'язковою вимогою є зволоження поверхні цоколя після нанесення другого шару протягом декількох днів.

Рулонно-оклеечная гідроізоляція

Ще одна група матеріалів, що застосовуються для ізоляції цоколя, називається так, тому що матеріали поставляються в рулонах. Гідроізоляція такого типу ділиться на:

  • бітумну;
  • синтетичну;
  • полімерну.

До синтетичної ізоляції відносять матеріали: склотканина і поліестер. Рулонний матеріал оклеивается по периметру цоколя будинку в кілька шарів. Кількість шарів буде залежати від кліматичних умов району, вологості грунту і протікання ґрунтових вод, і може доходити до п'яти. Ізоляція цоколя виконується за такою технологією.

  1. Шари матеріалу приклеюють до зовнішніх стін цоколя.
  2. Кожен наступний лист розташовується внахлест.
  3. Так як вживані матеріали можна механічно пошкодити, для них споруджують захист. В якості захисту на відстані 1 см від поверхні укладених шарів зводять стіну, використовуючи цегла або залізобетонний блок. Укладання проводиться в півцеглини.
  4. Витримане відстань в 1 см заповнюється бітумною мастикою.

Незважаючи на великий термін експлуатації такого типу ізоляції, приблизно 30 років у рулонно-обклеювальну типу, є ряд недоліків:

  • складність монтажу;
  • мала механічна міцність і необхідність зведення додаткової захисної стінки;
  • проведення робіт по монтажу допускається тільки при температурі навколишнього повітря вище 10 ° С.

Недолік малої механічної міцності можна усунути, застосувавши синтетичний тип вологоізоляції.

Обмазувальна гідроізоляція

Матеріали наносять на внутрішні і зовнішні стіни цоколя. Властивості застосовуваних матеріалів дозволяють проводити повну герметизацію всіх капілярів, пор бетонної конструкції. Як матеріали застосовують:

  • бітумні мастики;
  • цементно-полімерні склади;
  • полімерно-бітумні мастики.

Найдешевшим матеріалом вважаються бітумні мастики. Їхній головний недолік, малий термін служби, становить приблизно п'ять років. Після закінчення терміну при низьких температурах мастика руйнується (лопається, тріскається), і волога проникає всередину приміщення. Для виключення проникнення вологи потрібно повторне проведення робіт.

Цементно-полімерні і полімерно-бітумні мастики відносять до морозостійких складам, але у них менша механічна міцність, що вимагає додаткового захисту.

Обмазочная вологоізоляція фундаменту виконується за такою технологією.

  1. Поверхня цоколя очищають від сміття і пилу.
  2. Наноситься мастика в кілька шарів. Кількість шарів буде залежати від вологості району.
  3. Поверхня стін цоколя просушують.

додаткові рекомендації

Гідроізоляція фундаменту не залишається на потім, так як внутрішня ізоляція малоефективна. Волога при цьому поступово руйнує стіни і підстава.

Для того щоб матеріали отримали максимальну взаємодію з бетонною поверхнею, її необхідно добре змочувати.

При проведенні робіт по захисту цоколя старих будівель і споруд поверхня повинна якісно очищатися.

Матеріали проникаючої гідроізоляції наносять пензлем з синтетичним ворсом, або використовуючи спеціальний насос-розпилювач.

Матеріали повинні наноситися на поверхню, що захищається тільки при температурі вище нуля.

Для збільшення терміну служби матеріалу захисна стінка для рулонно-оклеечной гідроізоляції може споруджуватися шляхом штукатурення поверхні цоколя з попередньо встановленою на нього металевої сітки.

Для яких цілей необхідно проводити гідроізоляцію цоколя?
В якій послідовності проводиться гідроізоляція цоколя, як застосовуються матеріали проникаючої гідроізоляції?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама