Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цоколя: захист верхньої частини будинку від вологи і вогкості своїми руками, вибір матеріалу

  1. Навіщо потрібна гідроізоляція цоколя?
  2. Трохи про матеріали для гідроізоляції цокольного поверху
  3. Зовнішня гідроізоляція підвалу: особливості
  4. Як здійснити гідроізоляцію цоколя?

Насправді обробка підвалу гідроізоляцією - процес досить складний. Саме з цієї причини необхідно заздалегідь передбачити всі нюанси, які передбачає гідроізоляція цокольного поверху. Насправді обробка підвалу гідроізоляцією - процес досить складний

Пристрій цокольного поверху.

Навіщо потрібна гідроізоляція цоколя?

У процесі зведення будівлі в більшості випадків його гідроізоляція є обов'язковою умовою. Ви можете зробити гідроізоляційні роботи цокольного поверху зовні або всередині. І той, і інший варіант має свої відмінні риси.

І той, і інший варіант має свої відмінні риси

Гідроізоляція цоколя.

Зовнішня гідроізоляція поверху потрібна для того, щоб в результаті стіни, покриття для підлоги і приміщення, що знаходяться всередині, були надійно захищені від проникнення вологи ззовні. Більш того, гідроізоляційні матеріали захищають будівлі від опадів. Тому, вибираючи матеріал, потрібно перш за все виходити з їх якості і не економити.

Продовжуючи тему гідроізоляційних матеріалів, варто вважати, що перш за все вони повинні володіти еластичністю і стійкістю до води. Крім цього, потрібно пам'ятати про високий терміні експлуатації та міцності. Адже подібний тип робіт вимагає немаленьких капіталовкладень, і, отже, підсумковий результат повинен виявитися довговічним.

Також цокольний поверх можна гідроізолювати з внутрішньої сторони приміщення. Це потрібно в тому випадку, якщо в приміщенні підвального типу розташовані якісь комунікації. Таким чином, забезпечивши надійну гідроізоляцію всередині, ви захистите стіни і стелю від утворюється усередині приміщення вологи.

Теплозахист цокольного поверху.

Необхідно відзначити той факт, що матеріали, використовувані для внутрішньої гідроізоляції, відрізняються від внутрішніх гідроізоляційних матеріалів. Тут потрібно віддавати перевагу матеріалам, які в змозі перемогти грибок і пліснява.

Отже, величезну роль такі властивості, як міцність і еластичність, в даній ситуації грати не будуть. Внутрішні води вкрай рідко потрапляють всередину приміщення. Якщо все-таки така проблема є, то для цього існують спеціальні служби, які готові зайнятися її рішенням.

З усього вищесказаного виходить, що внутрішня і зовнішня гідроізоляція цоколя мають досить суттєві відмінності. Зовнішня гідроізоляція покликана захищати будівлю від проникнення вологи, а зовнішня повинна боротися вже з наявними наслідками.

Трохи про матеріали для гідроізоляції цокольного поверху

Схема гідроізоляції цоколя руберойдом.

Даний тип матеріалів має високий ступінь зчеплення, причому як з однієї, так і з іншого боку. Також після укладання гідроізоляційного шару на стіни і підлогу цокольного поверху можна сміливо приступати до монтажу декоративного покриття. Гідроізоляційний матеріал прекрасно переносить нанесення клейових складів.

Якісна гідроізоляція виключає наявність в своєму складі шкідливих речовин. З цієї причини необхідно заздалегідь подумати про безпеку в процесі нанесення, та й в подальшому.

До складу гідроізоляції входять протигрибкові засоби, внаслідок чого на поверхні підвалу утворюється спеціальна плівка. Саме вона буде виступати в ролі захисника стін від освіти цвілі. Крім цього, плівка перешкоджає проникненню вологи.

Зовнішня гідроізоляція підвалу: особливості

Варіанти гідроізоляції цоколя.

Звичайно ж, внутрішня гідроізоляція приміщення важлива не в меншій мірі, ніж зовнішня. Тут потрібно сказати, що не можна забувати ні про те, ні про інше. В даному випадку краще всього віддавати перевагу герметику. Даний матеріал володіє цілим рядом переваг завдяки що входять до його складу компонентів.

  1. Однією зі складових герметика є цемент. Отже, за зчеплення зі стінами можна не хвилюватися. У більшості випадків стіни підвального приміщення зведені з бетону, цегли або бетонних блоків. Так ось герметик надійно кріпиться до всіх трьох цих матеріалів. Зі сказаного виходить, що герметик має досить високий термін експлуатації.
  2. Якщо говорити про герметик, до складу якого входять два компоненти, то даний будівельний матеріал може похвалитися своєю високою зносостійкістю.

В даний час на будівельних ринках можна знайти величезний асортимент гідроізоляційних матеріалів на основі латексу, каучуку і навіть гуми. Але як ви пам'ятаєте, матеріал для гідроізоляції повинен мати високий показник міцності. Так ось, перераховані матеріали при найменшому механічному впливі можуть просто порватися. Виходить знову, що герметик в даному випадку має перевагу.

Крім усього іншого, у гідроізоляційного матеріалу в обов'язковому порядку повинен бути високий показник еластичності. Це обумовлено тим, що з часом конструкція підвалу може в незначній мірі змінитися. Так ось. якщо у матеріалу відсутній еластичність, йому з найбільшою ймовірністю загрожує розрив. Такий стан речей характерний для матеріалів, до складу яких входить бітум.

Звичайно ж, всі матеріали для гідроізоляції повинні вміти відштовхувати воду. Дана властивість безпосередньо залежить від вхідного до складу латексу.

В цілому можна вважати, що найкраще віддавати перевагу матеріалам, до складу яких входить латекс і цемент.

Ці два складових не можуть виступати один без одного в ролі гідроізоляційного шару. Це пов'язано з тим, що у цементу є міцність, а у латексу - еластичність.

Як здійснити гідроізоляцію цоколя?

Вертикальна гідроізоляція цоколя будинку.

Спочатку найкраще зробити зовнішню гідроізоляцію приміщення, а вже потім зайнятися роботами всередині. Це пов'язано із зручністю в проведенні робіт.

Якщо говорити про цоколь, то дане приміщення - це конструкція, яка утримує всю будівлю в цілому. Він є зчіплюються ланкою між конструкцією стін і самим фундаментом. Тут потрібно врахувати всі моменти і дрібниці.

  1. Найчастіше виникли проблеми можуть бути пов'язані з наявністю холодних швів, які утворюються в місцях з'єднання фундаментних плит і цоколя. Отже, він також повинен бути гідроізольовані. Цоколь нерідко піддається опадів. Виходячи з технології проведення подібних робіт, необхідно виконати обв'язку каркаса з арматури стін цокольного поверху.
  2. Крім цього, ніяк не можна обійтися без теплоізоляційного шару. Його укладають за допомогою спеціально призначеної для цих цілей сітки і утеплювального матеріалу. Для того щоб не понести додаткові фінансові витрати, її необхідно робити якомога більш рівно.
  3. Після проведення попередніх робіт можна приступати до гідроізоляції цоколя. Спочатку потрібно демонтувати опалубку і тільки після цього переходити до подальших дій. Потрібно, виходячи з певної технології, накласти гідроізоляцію, яка включає в себе два шари. Її висота повинна бути не менше ніж півметра.
  4. Ті ділянки, на які не можна накласти рулонний матеріал, просто обмазують гідроізоляцією. Найкраще віддавати перевагу складам з бітумом. Після того як всі роботи по гідроізоляції виконані, необхідно усунути сліди котловану.

Дуже важливо щоб виконання все робіт проходило відповідно до наявної технологією. Це стосується гідроізоляції як всередині, так і зовні. Таким чином, ви зможете запобігти появі цвілі і грибка і виключити запах вогкості всередині приміщення.

Природно, немає ніякої гарантії щодо того, що в процесі проведення робіт не буде допущена помилка. Але все-таки необхідно розуміти, що допущена помилка в підсумку може вилитися в досить велику грошову суму. Тому до укладання шару гідроізоляції необхідно підійти з усією відповідальністю.

Окремо варто сказати про те, що в даний момент існує величезний вибір техніки, яка істотно полегшує весь процес робіт. Більш того, ви можете звернутися до спеціалізованої фірми, яка візьме на себе всі проблеми, пов'язані з гідроізолювання цокольного поверху.

Навіщо потрібна гідроізоляція цоколя?
Навіщо потрібна гідроізоляція цоколя?
Як здійснити гідроізоляцію цоколя?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама