Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція цокольного поверху, підвалу

Існує кілька методів будівництва таких конструкцій. За однією з технологій спочатку заливають монолітну плиту (пол підвального приміщення схема А) з випусками арматури по краях для її кріплення з арматурним каркасом майбутніх стін, потім заливають стіни.

А)

Наступний варіант (схема Б) будівництва цокольного або підвального поверху по технології зведення стрічкового фундаменту починається з котловану, який викопується по периметру майбутньої споруди, ширше і глибше розмірів проектованого підлоги приміщення. Усередині котловану риються траншеї, ширше зводяться стін на 10-15 см, на дні влаштовується пошарово утрамбована "подушка" з піску і щебеню, встановлюється опалубка і заливається стрічковий фундамент, на якому і будуть будуватися стіни приміщення нижче рівня землі. Потім заливається монолітна плита, яка прилягає до стін і спирається на "стрічку" (4) і "подушку" (5).

І третій варіант зведення стін цокольного поверху - з бетонних блоків. Це самий проблемний спосіб будівництва в даному призначенні, тому що через кожен шов між блоками буде проходити вода при її появі.

Дуже важливо при будівництві приміщень нижче рівня землі забезпечити їх водонепроникність, інакше при виникненні грунтових вод (іншому джерелі вологи в землі) бетонна конструкція буде схильна до їх впливу, що призведе до корозії арматури, недовговічності споруди і його поступового руйнування. При ненадійною гідроізоляції ризик потрапляння води в приміщення і псування всієї дорогої обробки 100%, тому розглянемо слабкі місця бетонних конструкцій, щоб зрозуміти звідки і чому може пройти вода.

Якщо цокольний поверх побудований за технологією переривчастої заливки (варіант А стіна на монолітній плиті), вразливим місцем, крім водопроникності самої бетонної пористої структури, є "холодний" шов на стику пів-стіна. Ідеальний варіант - при зведенні стіни, по всьому периметру підлоги закріпити гідроізоляційний джгут Пенебар , Після чого залити монолітні стіни з добавкою Пенетрон Адмікс. При надходженні вологи гидропрокладка розширюється і блокує доступ води, а застосування добавки гарантує водонепроникність бетонної структури стін.

При надходженні вологи гидропрокладка розширюється і блокує доступ води, а застосування добавки гарантує водонепроникність бетонної структури стін

Якщо джгут не був встановлений, тоді робочий шов бетонування необхідно ремонтувати. На стику підлога / стіна зробити штрабу перетином 25х25 мм, добре її очистити і обов'язково зволожити, потім нанести пензлем матеріал Пенетрон , Щільно заповнити розчином матеріалу Пенекрит . Заповнену штрабу і прилеглу бетонну поверхню зволожити і покрити матеріалом Пенетрон в два шари. Уважнять оброблену поверхню після схоплювання другого шару нанесеного матеріалу в тісний трьох діб обов'язково! Так виробляється ремонт тріщин, стиків і швів переривчастого бетонування (технологічних швів) монолітних конструкцій.

Якщо монолітну стіну і плиту заливали без застосування добавки Пенетрон Адмікс, тоді слід поверхню бетону обробити проникаючим матеріалом Пенетрон в 2 шари.

У другому варіанті заглибленого будівництва (метод Б на стрічці) уразливими місцями для доступу вологи є робочі (холодні) шви між стрічковим фундаментом, стіною і стяжкою. Якщо гідроізоляційна прокладка Пенебар не були встановлені у цих стиках при заливці бетону, то гідроізоляція таких швів проводиться в місці стіна / стяжка по вищеописаному методу із застосуванням матеріалів Пенетрон і Пенекрит .

Якщо гідроізоляційна прокладка Пенебар не були встановлені у цих стиках при заливці бетону, то гідроізоляція таких швів проводиться в місці стіна / стяжка по вищеописаному методу із застосуванням матеріалів   Пенетрон   і   Пенекрит

Розглянемо третій варіант будівництва цокольного (підвального) поверху, стіни якого зводяться з бетонних блоків (ФБС). В цьому випадку джгут Пенебар на стику стіна / підлога, між блоком і фундаментом, встановити неможливо, тому що він використовується тільки на стадії монолітних робіт.

Є два методи гідроізоляції заглиблених споруд із збірних залізобетонних блоків:

Перший - провести ремонт усіх швів між блоками і примикання підлога / стіна матеріалами Пенетрон і Пенекрит , Покрити поверхню підлоги і стін сумішшю "Пенетрон" вище рівня землі на 30 см.

Другий - обштукатурити стіну стандартним цементно-піщаним розчином марки не нижче М150 по кладки сітці (50х50, 100х100мм), товщиною мінімум 40 мм безперервно, без освіти робочих швів і покрити її і стяжку розчином матеріалу Пенетрон або Гідрохіт проникаючий . В даному випадку штукатурний шар буде повністю водонепроникний і не пропустить вологу в приміщення. Стик стіна / стяжка відремонтувати матеріалами Пенетрон і Пенекрит.

Такий варіант підходить для гідроізоляції кам'яних, цегляних стін.

Такий варіант підходить для гідроізоляції кам'яних, цегляних стін

Якщо у Вас виникли питання по технології - телефонуйте!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама