Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гідроізоляція фундаменту будинку

При будівництві будинку, щоб зберегти високі експлуатаційні якості будівлі необхідно подбати про якісну   гідроізоляції фундаменту   , Інакше, волога буде проникати в конструкцію стін і повільно руйнувати їх При будівництві будинку, щоб зберегти високі експлуатаційні якості будівлі необхідно подбати про якісну гідроізоляції фундаменту , Інакше, волога буде проникати в конструкцію стін і повільно руйнувати їх. На якості гідроізоляції не варто економити, так, як така економія може призвести до утворення в стінах будинку мікротріщин, потім тріщин, ну, а потім може статися і повне руйнування конструкції будинку.

Саме якісна гідроізоляція фундаменту виникнення таких проблем повністю виключає. Крім того, витрати на гідроізоляцію фундаменту складають всього лише в межах 3% від загальної вартості всього будівництва. У тому випадку якщо ви не виконаєте якісної гідроізоляції фундаменту, то відновлення фундаменту і інших конструкцій, що руйнуються будинки потребують від вас додаткових витрат в розмірі 20% від вартості будинку, що будується. Так, що висновок закономірний - якісна гідроізоляції фундаменту - надійний і найправильніший спосіб заощадити на наступному ремонті.

У тому випадку якщо здійснюється будівництво будинку з підвалом - вся зовнішня поверхня фундаментів гідроізолюється. Традиційний спосіб гідроізоляції полягає в захисті обмазувальних способом всіх верхніх поверхонь фундаментів готовими до застосування бітумно-полімерними мастиками або двома шарами гарячого бітуму. Але обмазочная гідроізоляція не надто довговічна і її досить часто замінюють обклеєній.

Сучасні будівельні технології не стоять на місці і в даний час використовуються сучасні гідроізоляційні матеріали, засновані на застосуванні спеціальних складів і добавок ефективно захищають фундамент від проникаючої або капілярної вологи. Для гідроізоляції фундаментних стін використовуються гідроізоляційні матеріали проникаючої дії, які можна розпорошувати на вже побудовані стіни або додавати в бетонні суміші на початковому етапі будівництва. Це у багато разів збільшує щільність цементу і, як підсумок, його водонепроникність. Ідеально можна захистити фундамент будинку від проникнення вологи захистивши його, сумішшю спеціального цементу, кварцового піску і активних добавок.

Але немає ніякого сенсу гидроизолировать підземні частини будинку без підвалу. У будинках без підвалів гідроізоляція укладається горизонтально тільки на фундаментних стінах - внутрішніх і зовнішніх вище рівня грунту. Роль гідроізоляції виконують два шари підкладкового гідроізоляційного матеріалу на основі склотканини або поліестера. З метою зменшення поглинання фундаментом вологи і захисту від агресивних хімічних речовин перебувають у вологому грунті - фундаментні стіни з двох сторін просочуються асфальто-каучукової емульсією (вертикальна гідроізоляція ізоляція). Перед її виконанням фундаментні стіни потрібно вирівняти, заповнення шви і тріщини.

Мал.Гідроізоляція фундаменту будинку

Не поганий захистом фундаменту впливу атмосферних вод, що утворюються при випаданні опадів, танення снігу, по всьому периметру будинку, влаштовується вимощення шириною 0,6 - 0,7 м з обов'язковим ухилом від фундаменту будинку. На кордоні вимощення влаштовує ся дренажна система, яка ефективно відводить поверхневі води і знижує навантаження на гідроізоляцію фундаменту в підземній його частині.

В даний час ринок будівельних матеріалів пропонує найширший асортимент гідроізоляційних матеріалів, що дає можливість вибрати підходящий матеріал, як за якістю, так і за ціною. Для кожного виду гідроізоляції існують, обов'язкові до виконання, технологічні норми і правила, викладені у відповідних нормативних документах (СНиП, ГОСТ).

Тому проектування та влаштування гідроізоляції фундаменту будинку потрібно довіряти тільки досвідченим будівельникам. Погано, з помилками виконана гідроізоляція фундаменту, через певний проміжок часу позначиться не тільки на якості конструкцій будинку, але і на вашому гаманці, так, як будуть потрібні чималі суми для пристрою нової гідроізоляції.

Поділитися "Гідроізоляція фундаменту будинку"

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама